۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
در ادامه ۸ موردی را بررسی می کنیم که بر اساس علم روانشناسی، توضیحی برای آنها به دیگران بدهکار نیستیم. دانستن این موارد به شما کمک می کند مرزهای خود را مشخص کنید و روابط سالم تری داشته باشید.
مدیریت روابط اجتماعی کار آسانی نیست. ما اغلب درگیر توضیح رفتارها و تصمیمات خود به دیگران هستیم. اما در برخی موارد لزومی ندارد به دیگران توضیح دهید.
در ادامه ۸ موردی را بررسی می کنیم که بر اساس علم روانشناسی، توضیحی برای آنها به دیگران بدهکار نیستیم. دانستن این موارد به شما کمک می کند مرزهای خود را مشخص کنید و روابط سالم تری داشته باشید.
۱. مرزهای شخصی
۲. انتخاب های زندگی
تصمیماتی که ما در مورد زندگی خود می گیریم، اغلب مورد بررسی دیگران قرار می گیرد. چه مسیر شغلی شما باشد، چه سبک زندگی یا وضعیت روابط شما، به نظر می رسد مردم همیشه نظری درباره انتخاب های شما دارند. اما نکته این است که شما به کسی توضیحی برای انتخاب های زندگی خود بدهکار نیستید.
۳. گذشته
گذشته ما بخشی از وجود ماست. آن چیزی که امروز هستیم را شکل می دهد. با این حال، ما را تعریف نمی کند. همه ما فصلهایی در زندگیمان داریم که ترجیح میدهیم آنها را بسته نگه داریم، لحظاتی که از آنها پشیمان هستیم یا به سادگی میخواهیم از آنها عبور کنیم.
شما به کسی توضیحی برای گذشته خود بدهکار نیستید. در لحظه حال زندگی کنید، درس های آموخته شده را در آغوش بگیرید و بدون نیاز به تایید یا درک دیگران درباره گذشته خود به جلو حرکت کنید.
۴. روال خودمراقبتی
مراقبت از خود، خودخواهی نیست، بلکه ضروری است. اما در دنیایی که مدام توجه و انرژی ما را می طلبد، گاهی وقت گذاشتن برای خودمان برای دیگران جای سوال دارد. شما به کسی توضیحی برای روال خودمراقبتی بدهکار نیستید.
ذهن آگاهی اهمیت وقت گذاشتن برای خود، شناخت نیازهایمان و رسیدگی به آنها را به ما می آموزد. چه قدم زدن آرام در طبیعت، چه مدیتیشن یا صرفاً خواندن یک کتاب خوب باشد، این لحظات تنهایی و تغذیه روح بسیار مهم هستند.
شما نیازهای خود را می شناسید و به آنها رسیدگی می کنید. شما برای خود و سلامتی خود ارزش قائل هستید و این چیزی است که شما نیازی به توجیه یا توضیح آن برای کسی ندارید.
۵. باورها و ارزش ها
همه ما باورها و ارزش های منحصر به فرد خود را داریم که دیدگاه های ما را شکل می دهد و اقدامات ما را هدایت می کند. گاهی اوقات، باورهای ما با اطرافیانمان اختلاف دارد و شما به کسی توضیحی برای باورها و ارزش های خود بدهکار نیستید.
باورها و ارزش های شما بخشی از هویت شما هستند. آنها شالوده شخصیت شما را تشکیل می دهند و نیازی نیست آنها را برای کسی توجیه کنید. آنچه واقعاً اهمیت دارد این است که با باورها و ارزشهای خود در صلح باشید. آنها مال شما هستند و معتبر هستند، مهم نیست که دیگران چه فکری می کنند یا چه می گویند.
۶. مسیر خودسازی
خودسازی یک سفر عمیقا شخصی است و در مورد رشد، یادگیری و تکامل با سرعت خود و به روش خود است. شما برای سفر خود به سوی خودسازی توضیحی به کسی بدهکار نیستید.
مسیر شما مال شماست ممکن است آهسته و پیوسته باشد یا پر از جهش باشد. به هر حال این مسیر شماست که باید در آن قدم بردارید. هرگز احساس نکنید که باید سرعت خود یا روش های خودسازی خود را توجیه کنید. هر قدمی که برمی دارید، هر چقدر هم که کوچک باشد، گامی برای تبدیل شدن به بهترین نسخه از خودتان است.
و این چیزی است که باید به آن افتخار کنید، نه چیزی که نیاز به توضیح یا دفاع داشته باشد.
۷. وضعیت عاطفی
همه ما روزهای خوب و روزهای بد خود را داریم. شما به کسی توضیحی برای وضعیت عاطفی خود بدهکار نیستید. اگر روز سختی را سپری میکنید، نیازی به توجیه آن برای کسی ندارید. به طور مشابه، اگر احساس می کنید حالتان خوب است و می خواهید خوشحالی خود را ابراز کنید، نیازی به توضیح دلیل آن ندارید. احساسات شما متعلق به شماست.
۸. تنهایی
تنهایی میتواند نیرومند باشد. شما به کسی توضیحی برای میل به تنهایی بدهکار نیستید. ذهن آگاهی ما را تشویق می کند که تنهایی را به عنوان فرصتی برای شارژ مجدد، تأمل و ارتباط مجدد با خود بپذیریم. چه در سفر انفرادی، چه گذراندن آخر هفته در خانه، یا صرفاً لذت بردن از یک فنجان قهوه، به یاد داشته باشید که لازم نیست نیاز خود را به تنهایی برای کسی توضیح دهید.
نتیجه گیری
این ۸ نکته جامع نیست، اما شروع خوبی برای درک این موضوع است که زندگی شما متعلق به شماست و لازم نیست آن را برای کسی توضیح دهید. به یاد داشته باشید، برای استقلال خود ارزش قائل شوید و آزادی حاصل از آن را در آغوش بگیرید. به هر حال، شما نویسنده داستان زندگی خود هستید و این به شما بستگی دارد که چگونه نوشته شود.
منبع: روزیاتو