(تصاویر) ماشین زمان؛ ولوو N88 سوسماری

(تصاویر) ماشین زمان؛ ولوو N88 سوسماری

کامیون ولوو N88 یکی از محبوب ترین کامیون های تاریخ سنگین وزن های کشورمان بوده که به ولوو سوسماری معروف است.

کد خبر : ۲۲۶۸۶۸
بازدید : ۲۳

ولوو یکی از تاثیرگذارترین برندهای اروپایی در بازار کشورمان است که محصولاتش سالهاست در جاده های ایران تردد کرده و کیفیت بالای خود را به رخ رقبا می کشانند. علاوه بر خودروهای سواری این برند اروپایی بزرگ، کشنده ها و خودروهای کار و تجاری ولوو نیز در ایران سابقه بسیار زیادی داشته و یکی از خاطره انگیزترین هاست. 

50

ولوو سری N از جمله قدیمی های ولوو در میان کشنده هایش محسوب شده که به اواسط قرن بیستم میلادی یعنی حوالی سال های ۱۹۵۰ به بعد باز می گردند. سری N در اصل سری نرمال (Normal) ولوو بوده که کاربری های مختلفی را شامل می شد اما عمدتا به صورت کامیون تولید شده‌اند. 

ولوو N88 که به ولوو سوسماری هم در کشورمان معروف است یکی از مدل های این سری از سنگین وزن های ولووست. این کشنده به دلیل نوع طراحی و پوزه کشیده و خمیده‌ای که داشت بسیار شبیه به سوسمار بود و برای همین هم به آن ولوو سوسماری می گفته و می گویند. 

51

ولوو سوسماری یا همان ولوو N88 برای اولین بار در سال ۱۹۶۵ وارد بازارهای جهانی از جمله کشورمان شد و خیلی زود نظر مردم را به خود جلب کرد. این کامیون دماغه دار بوده و از نظر چهره و طراحی ظاهری اکنون چهره‌ای کاملا کلاسیک و قدیمی دارد. البته که ولوو سوسماری هم به صورت کابین بدون جای خواب و هم جای خواب دار در بازار عرضه شد که هر دو نیز پرفروش بودند. 

52

ولوو N88 اما مهمترین شاخصه‌ای که در تمام کامیون های آن زمان داشت موتور قدرتمندش بود. این کامیون برای اولین بار در تاریخچه محصولات ولوو و همچنین دیگر کشنده ها، میزبان سیستم توربوشارژ بود تا توان موتور بدون افزایش حجم و مصرف سوخت بیشتر از قبل شود. 

ولوو سوسماری در بخش فنی به یک موتور شش سیلندر ۱۰ لیتری توربوشارژ مجهز شده بود که این موتور می توانست حداکثر ۲۰۰ اسب بخار قدرت را تولید کند. ضمن اینکه گیربکس این کامیون هم از نوع ۸ سرعته بوده و اصطلاحا به صورت دو ردیف است. همچنین سیستم تعلیق و شاسی این کامیون نیز در میان رقبایش بسیار بهتر و مدرن تر بود. 

53

ظرفیت حمل بار برای N88 در تمام نسخه ها ۱۶ تن بود اما بارهایی بیش از این وزن هم برای آن مثل آب خوردن بود. ولوو سوسماری هنوز هم در جاده های کشور زنده بوده و برای بسیاری از مالکینش جدایی از آن سخت و دشوار است.

منبع: اسب بخار

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید