عکس؛ سیتروئن C5 ایرکراس و C5X در ایران؛ مشخصات و قیمت مدلهای وارداتی

سیتروئن C5 و C5X دو نمونه از تولیدات شرکت سیتروئن هستند که که به ترتیب از سال 2017 و 2021 تاکنون در مدار تولید قرار دارند.
فرادید| سیتروئن C5X و C5 از جمله کراساوورهای میان سایزی هستند که به تازگی وارد بازار ایران شدهاند. جالب است بدانید که تولید این خودرو فرانسوی در شنژن چین انجام میشود و در بازار چین با نام دانگفنگ سیتروئن ورسای C5X عرضه میشوند.
به گزارش فرادید، برند سیتروئن، یکی از قدیمیترین شرکای تجاری صنعت خودروی ایران است و حالا دو نماینده تازه نفس در کشورمان دارد که ما در این مطلب به آنها خواهیم پرداخت.
مشخصات فنی سیتروئن C5 ایرکراس
سیتروئن C5 ایرکراس در سه گزینه پیشرانه عرضه میشود. اولین مدل، نسخه بنزینی مجهز به موتور ۱.۲ لیتری توربو با قدرت ۱۳۰ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتنمتر است که با فناوری هیبرید سبک ۴۸ ولتی و گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک همراه است و مصرف سوخت آن به ۵.۴ تا ۶.۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می رسد.
همچنین نسخه پلاگینهیبرید از موتور ۱.۶ لیتری بنزینی با یک موتور الکتریکی ۸۱.۲ کیلوواتی ترکیب شده و در مجموع تا ۲۲۵ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتنمتر گشتاور ارائه میدهد، با باتری ۱۲.۴ کیلوواتساعتی که بردی الکتریکی ۵۰ تا ۸۵ کیلومتر و حداکثر سرعت ۱۳۵ کیلومتر بر ساعت در حالت الکتریکی دارد.
نسخه تمامبرقی نیز با باتری ۷۳ یا ۹۸ کیلوواتساعتی، بردی بین ۴۲۲ تا ۷۰۰ کیلومتر فراهم میکند. دانستنی است که همه مدلها از دیفرانسیل جلو استفاده میکنند.
مشخصات ظاهری سیتروئن C5 ایرکراس
ابتدا با نمای جلویی این خودرو شروع کنیم. در نمای جلویی چراغهای LED باریک و الگوی سهبعدی، جلوپنجره بازطراحیشده و خطوط نرم، باعث به وجود آمدن چهرهای ساده اما زیباست. اما در نمای جانبی با رینگهای ۲۰ اینچی، سقف شیبدار و روکشهای پلاستیکی گلگیرها، طرفیم. در مورد نمای عقب هم باید گفت که نمای عقب با اسپویلر و چراغهای LED پیوسته، هارمونی بصری ایجاد کرده و فاصله ۲۰۰ میلیمتری از زمین، آن را برای مسیرهای شهری مناسب میکند.
مشخصات فنی سیتروئن C5X
سیتروئن C5X 2025 با سه گزینه پیشرانه در دسترس است. نسخه بنزینی مجهز به موتور ۱.۲ لیتری توربو PureTech با ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتنمتر گشتاور، که با فناوری هیبرید سبک ۴۸ ولتی (MHEV) و گیربکس ۶ سرعته دوکلاچه e-DCS6 همراه است و با برچسب ECO، مصرف سوختی حدود ۵.۴ تا ۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر (معادل ۴۳.۲ مایل بر گالن در تستهای واقعی) دارد.
نسخه هیبرید خودشارژ (MHEV) با موتور ۱.۲ لیتری و ۱۳۴ اسب بخار، و نسخه پلاگینهیبرید (PHEV) با ترکیب موتور ۱.۶ لیتری توربو و موتور الکتریکی ۸۱.۲ کیلوواتی، در دو قدرت ۱۸۰ یا ۲۲۵ اسب بخار و ۳۶۰ نیوتنمتر گشتاور عرضه میشود؛ این مدل با باتری ۱۲.۴ کیلوواتساعتی، بردی الکتریکی ۵۰ تا ۶۲ کیلومتر (WLTP) و سرعت حداکثر ۱۳۵ کیلومتر بر ساعت در حالت الکتریکی دارد و با شارژر خانگی ۷.۴ کیلوواتی در حدود ۹۰ دقیقه شارژ میشود.
همه نسخهها از گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک EAT8 و دیفرانسیل جلو استفاده میکنند، در حالی که سیستم تعلیق Progressive Hydraulic Cushions راحتی بالایی ارائه میدهد و در حالت اسپرت، کنترل بدنه را در پیچها بهبود میبخشد. وزن خودرو بین ۱۴۹۱ کیلوگرم (ادعایی) تا ۱۵۰۲ کیلوگرم (واقعی) متغیر است و ظرفیت مخزن سوخت آن ۵۳ لیتر است.
مشخصات فنی سیتروئن C5X
طراحی خارجی C5X با نمای جلویی تهاجمی شامل چراغهای LED X شکل و جلوپنجره بزرگ، نمای جانبی با خطوط روان، سقف کوپهمانند و رینگهای ۱۹ اینچی و نمای عقب با اسپویلر، چراغهای LED پیوسته و جزئیات کرومی، حس لوکسی القا میکنند.
قیمت سیتروئن C5X و سیتروئن C5 ایرکراس
قیمت جهانی C5X در بازار جهانی چیزی مابین 20 تا 30 هزار دلار است که با دلار 85 هزار تومانی چیزی معادل 1 میلیارد و 700 تا 2 میلیارد و 500 میلیون تومان خواهد بود. همچنین سیتروئن C5 ایرکراس نیز بین 22 تا 34 هزار دلار معامله میشود؛ یعنی چیزی مابین 1 میلیارد و 900 میلیون تا 2 میلیارد و 900 میلیون تومان.