تصاویر؛ تیبا ۲ در برابر کوییک؛ کدام ارزش خرید بیشتری دارد؟

در رقابت خودروهای پایینرده داخلی، تیبا 2 را میتوان رقیب کوییک دانست، اما در این بین کدام یک ارزش خرید دارند؟
فرادید| تیبا دو که به عنوان نسخه هاچبک تیبا، از سوی شرکت سایپا معرفی شد، یکی از خودروهای داخلی است که بر پایه پلتفرم X200 توسعه یافته و با هدف جایگزینی پراید 111 طراحی شد. این خودرو که در سال 1392 معرفی شد، این روزها به عنوان یکی از رقبای کوئیک در بازار پایینرده خودرو ایران شناخته میشود.
به گزارش فرادید، در مقابل، کوییک نیز که مانند تیبا 2 از دیگر خودروهای شرکت سایپا است، در سال 1396 رونمایی شد و مانند تیبا 2، روی پلتفرم X200 طراحی شده است. با وجود این که در سال 1399، نسخه تیبا 2 پلاس با تغییراتی مثل اضافه شدن نمایشگر، دوربین عقب، و روکش چرم به بازار آمد، اما در اصل سایپا، کوئیک را به عنوان یک نسخه فیسلیفشدهمانند از تیبا2 روانه بازار کرده بود. با این وجود، این دو خودرو این روزها در بازار پایینرده ها با هم رقابت میکنند.
کوییک نیز مانند تیبا ۲ از محصولات شرکت سایپا است و هر دو روی پلتفرم مشترک X200 طراحی شدهاند. کوئیک در سال ۱۳۹۶ بهعنوان نسخهای بهروزتر و فیسلیفتشده از تیبا ۲ معرفی شد. در مقابل، تیبا ۲ که پیشتر به بازار آمده بود، در سال ۱۳۹۹ با نسخه «تیبا ۲ پلاس» ارتقا یافت و امکاناتی نظیر نمایشگر لمسی، دوربین عقب و روکشهای چرمی به آن اضافه شد. با این حال و با وجود شباهتهای ساختاری، این دو خودرو در رده خودروهای اقتصادی بازار با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند.
مشخصات فنی تیبا ۲
تیبا ۲ مجهز به موتور ۱.۵ لیتری M15 با ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ است که ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. گیربکس تیبا2، یک گیربکس 5 سرعته دستی است که قدرت را به چرخهای جلویی آن انتقال میدهد. تیبا2 صفر تا صد را در 13.5 ثانیه طی میکند و نهایت سرعت آن 170 کیلیومتر بر ساعت است. همچنین مصرف سوخت این خودرو حدود ۶.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر گزارش شده است
مشخصات ظاهری تیبا ۲
نمای جلویی تیبا 2 با چراغهای برگیشکل و جلوپنجره کوچک، طراحی ساده و قدیمیای دارد و هماهنگی چندانی بین المانهای آن دیده نمیشود. در کل خطوط جانبی بدنه کمی حجم ایجاد کردهاند، اما قوس پنجرهها ناهماهنگ به نظر میرسد. در نسخه پلاس، سپرهای دو رنگ، رینگهای جدید، و شیشههای دودی عقب اضافه شده است که تا حدی –اما نه به اندازه کافی- ظاهر تیبا2 را امروزی کردهاند.
مشخصات فنی کوییک
مشخصات فنی این دو خودرو بسیار شبیه به یکدیگر است. کوییک نیز از همان موتور ۱.۵ لیتری M15 تنفس طبیعی با ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتنمتر گشتاور بهره میبرد. گیربکس ۵ سرعته دستی یا CVT (در نسخههای اتوماتیک) دارد. شتاب صفر تا ۱۰۰ آن مشابه تیبا ۲، حدود ۱۳ ثانیه، و حداکثر سرعت آن ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت کوئیک، با کمی اختلاف نسبت به تیبا2، حدود ۶.۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.
مشخصات ظاهری کوئیک
نمای جلویی کوئیک با استفاده از سپر اسپرت و چراغهای کشیدهتر، امروزیتر از تیبا2 به نظر میرسد. باربند و زههای پلاستیکی گلگیرها، ظاهری کراساوورمانند به آن دادهاند. رینگهای ۱۴ اینچی و خطوط جانبی ساده، طراحی متوسطی دارند، اما نمای عقب با چراغهای جدیدتر، بهروزتر است. داخل کابین، داشبورد بازطراحیشده، نمایشگر (در نسخههای آپشنال)، و تریم دو رنگ، حس بهروزتری نسبت به تیبا ۲ ایجاد کرده است.
مقایسه تیبا2 و کوییک
همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، در مجموع و روی هم رفته تفاوت مشخصات فنی این دو خودرو چندان به چشم نمیآید و میتوان تیبا 2 و کوئیک را از نظر مشخصات فنی همرده دانست. غالب تفاوت کوئیک و تیبا2 در امکانات و طراحی ظاهری این دو خودرو بوده که در این زمینه باید برتری را به کوئیک داد. چرا که کوئیک هم از نظر طراحی ظاهری و هم امکانات جانبی، بهروزتر و امروزیتر است.
قیمت کوئیک و تیبا2
گرانترین نسخه کوئیک، نسخه اتوماتیک پلاس این خودرو است که در بازار آزاد قیمتی مابین 605 تا 665 میلیون تومان به فروش میرسد. در دیگر سو، تیبا2 پلاس، در بازار آزاد خودرو با قیمت 423 میلیون تومان به فروش میرسد که میتوان گفت که این خودرو در مجموع از نظر صرفهاقتصادی و در صورتی که چندان به ظواهر خودرو اهمیت ندهید، بهصرفهتر از کوئیک است.