شاسی بلند «رووی eRX5» در برابر «بی وای دی سانگ پلاس»؛ کدام بهتر است؟

رووی eRX5 از نظر شتاب و برد ترکیبی برتری دارد. این در حالی ست که بی وای دی سانگ پلاس با برد الکتریکی طولانیتر و مصرف سوخت بسیار پایینتر، بهینهتر است. از نظر خدمات پس از فروش، سانگ پلاس به لطف شبکه گستردهتر بهمن موتور، مزیت قابل توجهی نسبت به رووی دارد.
فرادید| نمایشگاه تحول صنعت خودرو در مرداد 1403، اولین میزبان رووی eRX5 بود. این خودرو که توسط پارسخودرو وارد ایران شده است، یکی از جدیدترین محصولات شرکت چینی رووی است که تحت نظارت و سرپرستی گروه سایک در سال 2006 تاسیس شد.
به گزارش فرادید، در مقابل، بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید که توسط شرکت بهمن موتور و همزمان با رووی، یعنی در سال 1403 وارد ایران شده است، برای اولین بار در نمایشگاه خودرو مشهد رونمایی شد. این خودرو که از محصولات دومین تولیدکننده بزرگ خودروهای برقی در جهان، یعنی شرکت بیوایدی چین است، به تازگی در دو نسخه برقی و هیبریدی مهمان بازار خودرو ایران شده است.
مشخصات فنی بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید
بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید از ترکیب موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با ۱۱۰ اسب بخار و ۱۳۵ نیوتنمتر گشتاور، به همراه موتور الکتریکی ۱۹۷ اسب بخاری و ۳۲۵ نیوتنمتر گشتاور استفاده میکند. این سیستم با گیربکس تکسرعته و محرک جلو، شتاب صفر تا ۱۰۰ را در ۹ ثانیه طی کرده و به حداکثر سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت میرسد.
مشخصات ظاهری بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید
جلوپنجره افقی با خطوط مینیمال، چراغهای LED کشیده، و رینگهای ۱۹ اینچی، کلیت ظاهری این خودرو را تشکیل میدهد. همچنین، نمای جانبی با خطوط نرم و عضلانی، و نمای عقب با چراغهای یکپارچه، هویتی مدرن دارد.
امکانات رفاهی بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید
سانگ پلاس با سیستم اتوپارک، ترمز اضطراری خودکار، کنترل توقف در سربالایی، کروز کنترل تطبیقی، دوربین ۳۶۰ درجه، نمایشگر ۱۲.۸ اینچی چرخان، سقف پانوراما، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، شارژر بیسیم، و ۶ کیسه هوا در ۱۰ نقطه عرضه میشود.
مشخصات فنی رووی eRX5
رووی eRX5 از یک پیشرانه پلاگین هیبرید بهره میبرد که شامل یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ بنزینی با ۱۸۵ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتنمتر گشتاور است، همراه با یک موتور الکتریکی ۱۸۰ اسب بخاری و ۲۷۰ نیوتنمتر گشتاور. این ترکیب از طریق گیربکس ۱۰ سرعته AMT قدرت را به چرخهای جلو منتقل میکند و شتاب صفر تا ۱۰۰ را در ۶.۹ ثانیه ارائه میدهد.
مشخصات ظاهری رووی eRX5
جلوپنجره X شکل با کرومهای برجسته، چراغهای باریک LED، و دستگیرههای مخفی، ظاهر تهاجمی این کراساوور را به وجود آورده است. نمای جانبی با رینگهای ۱۹ اینچی و خطوط عضلانی، و نمای عقب با چراغهای یکپارچه و اسپویلر دو تکه، جذابیت خاصی دارد، هرچند کروم بیش از حد تا حدی هماهنگی را مختل کرده است.
امکانات رفاهی رووی eRX5
رووی eRX5 مجهز به ورود بدون کلید، استارت دکمهای، رادارهای تغییر لاین، خروج از خط، تصادف و نقطه کور، کروز کنترل هوشمند تطبیقی، ترمز اضطراری خودکار، دوربین ۳۶۰ درجه، صندلیهای برقی ردیف اول با گرمکن، شارژر بیسیم، و سقف پانوراما است.
مقایسه رووی eRX5 و بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید؛ کدام بهتر است؟
رووی eRX5 از نظر شتاب و برد ترکیبی برتری دارد. این در حالی ست که بی وای دی سانگ پلاس با برد الکتریکی طولانیتر و مصرف سوخت بسیار پایینتر، بهینهتر است. از نظر خدمات پس از فروش، سانگ پلاس به لطف شبکه گستردهتر بهمن موتور، مزیت قابل توجهی نسبت به رووی دارد که با چالشهای اولیه پارس خودرو روبهروست.
از نظر طراحی داخلی، سانگ پلاس با تریم باکیفیتتر و امکانات متنوعتر، حس لوکستری ارائه میدهد، اما رووی با نمایشگر بزرگ و طراحی امروزیتر، جذابیت بصری بیشتری دارد. در نهایت، اگر اولویت شما راحتی، پشتیبانی و مصرف بهینه است، بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید انتخاب بهتری است؛ اما اگر به دنبال قدرت و ظاهر بهتر هستید، رووی eRX5 میتواند مناسبتر باشد.
قیمت بی وای دی سانگ پلاس پلاگین هیبرید و رووی eRX5
قیمت جهانی رووی چیزی مابین 24 تا 27 هزار دلار (1 میلیارد و 900 تا 2 میلیارد و 200 میلیون تومان) و قیمت جهانی بیوایدی مابین 22 تا 25 هزار دلار (1 میلیارد و 800 تا 2 میلیارد تومان) است.
این در حالی است که بیوایدی در ایران با قیمتی مابین 3 میلیارد و 700 میلیون تومان تا 4 میلیارد و 300 میلیون تومان در بازار آزاد خرید و فروش میشود. رووی eRX5هم که در ابتدا 1 میلیارد و 787 میلون تومان قیمتگذاری شده بود، امروز در بازار ایران از 2 میلیارد و 600 تا 3 میلیارد تومان به فروش میرسد. این اختلاف قیمتها احتمالا به دلیل کمبود عرضه و زیادی تقاضا در مورد این خودروهاست.