نقاشیهای ۸۰۰ ساله از «ارواح گرسنه»
در اینجا تصاویری از طومارهای نقاشی شدۀ ژاپنی مربوط به ۸۰۰ سال قبل را میبینید که قلمروی «ارواح گرسنه» را به تصویر کشیدهاند.
فرادید | بر اساس بعضی از آموزههای بودایی، ارواح انسانی بعد از مرگ میتوانند وضعیتهای گوناگونی به خودشان بگیرند. بعضی از آنها ممکن است به قالبهای دیگری از جمله انسانهای دیگر یا حیوانات وارد شوند. اما انسانهایی که دارای امیال شدید و شهوتهای رامنشدنی بودهاند، ممکن است به قالب «ارواح گرسنه» دربیایند.
به گزارش فرادید؛ ارواح گرسنه در سنتهای شرق آسیا معمولا به عنوان اشباحی با شکل و شمایل انسانی تصویر میشوند که بدنهایی استخوانی و لاغر و گردنهایی دراز دارند، اما برآمدگی شکمشان بسیار بزرگ است. این نمادی از گرسنگی سیریناپذیر آنهاست.
بر طبق آموزههای رایج، ورود به این مرحله، سختترین عذاب و شکنجهای است که هر انسانی میتواند بعد از مرگش با آن مواجه شود. زیرا ارواح گرسنه محکوم به سرگردانی ابدی بر روی زمین و گرسنگی بینهایت و پایانناپذیر هستند. هیچ غذایی آنها را سیر نمیکند؛ طعم غذا برایشان مثل سم است و آب نیز برایشان حالتی سوزان و آتشین خواهد داشت. علاوه بر همۀ اینها شیاطینی هم هستند که گاه و بیگاه آنها شکنجه میکنند.
ارواح گرسنه امروز هم در فرهنگ شرق آسیا و بهویژه ژاپن حضور دارند و حتی گاهی اوقات خانوادههای ژاپنی مراسمات خاصی در نسبت با ارواح گذشتگانشان که ممکن است به این حالت درآمد باشند اجرا میکنند. جشن سالانۀ اوبون (Obon) که در ژاپن برگزار میشود، مراسمی است که یکی از جنبههای آن تلاش برای آزاد کردن ارواح گرفتار شده در حالت «روح گرسنه» است. این مفهوم در فیلمها و مانگاهای ژاپنی هم مورد استفاده قرار گرفته است.
در اینجا تعدادی از نقاشیهای مربوط به ارواح گرسنه را خواهید دید که عمدتا مربوط به قرن ۱۲ میلادی هستند.