چرا «تخممرغ» یکی از بهترین غذاهای دنیا است؟
تخممرغ یکی از کاملترین و مغذیترین مواد غذایی شناختهشده است و در بسیاری از فهرستهای «ابرغذاها» جایگاه ویژهای دارد.
فرادید| تخممرغ سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و ترکیبات مهمی است که بسیاری از افراد به اندازه کافی دریافت نمیکنند.
به گزارش فرادید؛ در ادامه، ۶ دلیل اصلی آورده میشود که چرا تخممرغ در زمره سالمترین غذاهای جهان قرار دارد.
۱. تخممرغ کامل، یکی از مغذیترین غذاهای دنیاست
یک تخممرغ کامل مجموعهای شگفتانگیز از مواد مغذی را در خود دارد؛ بهحدی که همین مواد میتوانند یک سلول بارورشده را به یک جوجه کامل تبدیل کنند.
تخممرغ سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، پروتئین باکیفیت، چربیهای مفید و ریزمغذیهای کمتر شناختهشده است. یک تخممرغ بزرگ حاوی حدود ۷۷ کالری، ۶ گرم پروتئین باکیفیت، ۵ گرم چربی و مقدار ناچیزی کربوهیدرات است. بخش عمده مواد مغذی تخممرغ در زرده آن قرار دارد و سفیده تقریباً فقط منبع پروتئین است.
خلاصه: تخممرغ کامل نسبت به میزان کالری، مقدار بسیار زیادی ماده مغذی دارد و زرده آن غنیترین بخش است.
۲. تخممرغ پروفایل کلسترول را بهبود میدهد و الزاماً خطر بیماری قلبی را افزایش نمیدهد
تخممرغ حاوی کلسترول است و همین موضوع سالها باعث هشدار درباره مصرف آن شده بود. اما پژوهشها نشان میدهند کلسترول دریافتی از غذا تأثیر کمی بر کلسترول خون دارد.
مصرف تخممرغ معمولاً باعث افزایش کلسترول «خوب» میشود و کلسترول «بد» را به شکلی تغییر میدهد که ارتباط کمتری با بیماری قلبی دارد. مطالعات متعدد نشان دادهاند مصرف تخممرغ با افزایش خطر بیماری قلبی در افراد سالم ارتباط مستقیمی ندارد.
خلاصه: تخممرغ میتواند الگوی کلسترول را به نفع سلامت قلب تغییر دهد.

۳. تخممرغ سرشار از کولین است؛ مادهای حیاتی برای مغز
کولین یک ماده مغذی ضروری است که نقش مهمی در سلامت مغز، ساخت ناقلهای عصبی و غشای سلولی دارد. کمبود کولین با مشکلات کبدی، قلبی و عصبی ارتباط دارد. بسیاری از افراد، بهویژه زنان باردار، کولین کافی دریافت نمیکنند. زرده تخممرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین است و یک تخممرغ بزرگ حدود ۱۱۳ میلیگرم کولین دارد.
خلاصه: زرده تخممرغ منبع عالی کولین است؛ مادهای که بسیاری از افراد دچار کمبود آن هستند.
۴. پروتئین باکیفیت با ترکیب کامل اسیدهای آمینه
پروتئینهای بدن از اسیدهای آمینه ساخته میشوند و ۹ مورد از آنها «ضروری» هستند؛ یعنی بدن نمیتواند آنها را بسازد. تخممرغ همه اسیدهای آمینه ضروری را با نسبت ایدهآل دارد و به همین دلیل، معیار سنجش کیفیت پروتئینها محسوب میشود.
خلاصه: تخممرغ یکی از بهترین منابع پروتئین کامل و قابلجذب برای بدن است.
۵. محافظت از چشم با لوتئین و زآگزانتین
تخممرغ حاوی دو آنتیاکسیدان مهم به نام لوتئین و زآگزانتین است که در شبکیه چشم تجمع پیدا میکنند و از چشم در برابر آسیب نور محافظت میکنند. این ترکیبات خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آبمروارید را که از علل اصلی کاهش بینایی در سالمندی هستند، بهطور قابل توجهی کاهش میدهند.
خلاصه: مصرف تخممرغ به سلامت چشم و کاهش خطر نابینایی کمک میکند.
۶. تخممرغ در وعده صبحانه به کاهش چربی بدن کمک میکند
تخممرغ پروتئین و چربی بالایی دارد و بسیار سیرکننده است. به همین دلیل، مصرف آن در وعده صبحانه میتواند باعث کاهش اشتها در طول روز و دریافت کالری کمتر شود. مطالعات نشان دادهاند افرادی که صبحانه حاوی تخممرغ مصرف میکنند، نسبت به کسانی که صبحانههای پرکربوهیدرات میخورند، کاهش وزن و چربی بیشتری دارند.
خلاصه: تخممرغ سیرکننده است و میتواند به کاهش وزن و چربی شکمی کمک کند.
نکته: همه تخممرغها یکسان نیستند
ارزش غذایی تخممرغ به نحوه تغذیه و پرورش مرغها بستگی دارد. تخممرغهای محلی یا غنیشده با امگا ۳ معمولاً مواد مغذی بیشتری دارند. با این حال، تخممرغهای معمولی فروشگاهی نیز همچنان انتخابی سالم محسوب میشوند.