هشدار در مورد مصرف شیر کم‌چرب!

شاید حق با گیاه‌خوارها باشد که مدت‌ها است از مصرف محصولات لبنی خودداری می‌کنند. با وجود این‌که شیر خام و طبیعی فواید زیادی دارد؛ دیوید لودویگ، متخصص اطفال و تغذیه از دانشگاه هاروراد معتقد است شیر کم‌چرب و محصولات لبنی به دلیل وجود شیرین‌کننده‌های مصنوعی و قند در ترکیب‌شان، سلامتی‌تان را تهدید می‌کنند.

کد خبر : ۱۵۶۷۵
بازدید : ۱۸۵۴۹
شاید حق با گیاه‌خوارها باشد که مدت‌ها است از مصرف محصولات لبنی خودداری می‌کنند. با وجود این‌که شیر خام و طبیعی فواید زیادی دارد؛ دیوید لودویگ، متخصص اطفال و تغذیه از دانشگاه هاروراد معتقد است شیر کم‌چرب و محصولات لبنی به دلیل وجود شیرین‌کننده‌های مصنوعی و قند در ترکیب‌شان، سلامتی‌تان را تهدید می‌کنند.

بنابر توضیحات دیوید لودویگ در پژوهشِ خود (که در مجله‌ی انجمن پزشکی متخصصان اطفال امریکا منتشر شد)، پژوهش‌های زیادی در مورد بررسی تاثیرات منفیِ نوشیدنی‌های شیرین‌شده توسط قند به‌عمل آمده‌اند. مصرف بیش از اندازه‌ی قند باعث ایجاد مشکلات سلامتیِ مختلفی از جمله اضافه‌وزن، دیابت و غیره می‌شود.

در حقیقت، به دلیل اثرات منفی قند بر سلامتی، وزارت کشاورزی ایالات متحده، آکادمی پزشکان اطفال امریکا، و بسیاری از سازمان‌های دیگر مصرف نوشیدنی‌های شیرین را توصیه نمی‌کنند. در عوض، آنها مصرف شیر کم‌چرب را آن هم روزانه ۳ لیوان توصیه می‌کنند.

با وجود این، لودویگ این توصیه را نیز به چالش می‌کشد و می‌گوید: "این توصیه شاید رایج‌ترین پیشنهادی باشد که در نیم‌قرن گذشته دائما به جمعیت امریکا داده می‌شود. در نتیجه، امریکایی‌ها احتمالا با این فرضیه که استخوان‌های‌شان بدون شیر به راحتی می‌شکند، سالانه میلیاردها لیتر شیر مصرف می‌کنند".
شیر کم چرب برای چه کسانی خوب است؟
شیر املاحی، چون پروتئین، چربی، انواع ویتامین، قند، کلسیم و فسفر دارد که نقش تعیین‌کننده تغذیه‌ای هر کدام خصوصاً در دوران رشد بسیار مهم است. خواص شیر گاو یا گوسفند با توجه به ترکیب و نوع پروتئین، نوع چربی، املاح و اجزاء آنزیمی و هورمونی که دارد متفاوت است و هر کدام عطر و طعم خاص خود را دارد.

بسیاری از کارشناسان، مصرف محصولات لبنی کم‌چرب را توصیه می‌کنند، زیرا چربی‌های اشباع آن‌ها کمتر است. تا به امروز، شواهد نشان می‌دهد که چربی‌های اشباع شده ممکن است بر سلامت قلب بی‌تاثیر باشد، اما چربی‌های اشباع شده نسبت به نوع اشباع نشده مزایای بیشتری دارند و در واقع خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند. اولویت لبنی شما چه شیر کم چرب باشد چه پرچرب، می‌توان آن را بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم در نظر گرفت.

فواید شیر کم چرب
ـ. چربی کمتر و بخصوص چربی اشباع کمتر که می‌تواند سلامت قلب و عروق را تضمین کند.
ـ. انرژی کمتر که به حفظ تناسب وزن کمک می‌کند.
ـ. پروتئین بیشتر که به حفظ تقویت عضلات کمک می‌کند.
ـ. برای داشتن کلسیم کافی در بدن دقت کنید در هر صد میلی لیتر شیر ۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد. جالب است بدانید میان میزان چربی موجود در شیر و جذب کلسیم، نسبت عکس وجود دارد. یعنی هر چقدر چربی موجود در شیر بیشتر باشد، جذب کلسیم کمتر است و در صورتی که شیر کم چرب باشد، میزان جذب کلسیم در بدن بیشتر می‌شود.پژوهش‌ها نشان می‌دهد کلسیم در کاهش وزن، پیشگیری از سرطان روده بزرگ، کاهش عوارض یائسگی، تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر است.

شیر مناسب برای بچه‌ها
این موضوع بستگی به وزن کودک دارد. اگر وزن فرزندتان روی پایش رشد کم باشد، بهتر است برای او شیر و لبنیات پرچرب در نظر بگیرید، اما اگر وزن کودک بالاتر از حد طبیعی باشد باید از لبنیات کم چرب استفاده کنید. البته باید دقت داشت حتما از محصولات لبنی استاندارد و مورد تایید وزارت بهداشت برای کودک تان بخرید و مطمئن شوید که شیر با روغن گیاهی یا ماده دیگری چرب نشده باشد.

شیر‌های مدت دار
برخلاف تصور عموم مردم پزشکان می‌گویند که شیر‌های به اصطلاح مدت دار بهترین نوع شیر است. شیر‌های که توسط اشعه uv میکروب زدایی می‌شوند یعنی به اصطلاح شیر‌های مدت دار از بهترین نوع شیر انتخاب می‌شوند همچنین این روش مطمئن‌ترین روش در میکروب زدایی شیر است به همین دلیل این شیر‌ها مطمئن‌ترین و با کیفیت‌تر از انواع دیگر هستند.

خطرهای مصرف محصولات شیر کم‌چرب
اگر وزارت کشاورزی ایالات متحده از مصرف شیر کم‌چرب حمایت می‌کند، در حقیقت در حال حمایت و ترویج مصرف قند اضافی است، که بر خلاف تمامیِ ادعاهای است که پژوهش‌گران در مورد مضرات و ضرورت خودداری از مصرف نوشیدنی‌های قندی و شیرین به اثبات رسانده‌اند. و این مسئله دلیلِ اصلیِ نگرانی لودویگ است. نوشیدن شیر کم‌چرب یا شیرکاکائو کاملا در تضاد با توصیه‌های پزشکان در مورد خودداری از مصرف قند است، زیرا در محصولات کم‌چرب عملا قند جایگزین چربی می‌شود.

لودویگ می‌گوید: "بدترین حالتِ ممکن در این میان، تولید و مصرف شیرکاکائو کم‌چرب است: اگر چربی را از شیر بگیریم - بی‌مزه می‌شود. از این رو برای ترغیب کودکان‌مان به مصرف روزانه ۳ لیوان شیر، به آنها نوشیدنیِ مملو از قند می‌دهیم".

وی هم‌چنین می‌افزاید: "می‌توانیم مقدار زیادی از کلسیم مورد نیازمان را از طریق انواع مختلفی از مواد غذایی به‌دست بیاوریم. به علاوه، کلسیم موجود در کلمِ پخته‌شده بیش‌تر از شیر است. منابع دیگری از کلسیم هم وجود دارند که عبارت هستند از ساردین، آجیل، حبوبات، سبزیجات و غیره".

فواید لبنیات پرچرب
شاید حق با دیوید لودویگ باشد که با طرح وزارت کشاورزی ایالات متحده مبنی بر ترجیحِ شیر کم‌چرب بر شیر کامل مخالفت می‌کند. افراد و کسب‌وکارهای مختلف باید با همکاری یکدیگر از تولید و مصرف چربی‌های خاصی نظیر چربی‌های ترانس و چربی‌های غیراشباعِ تصفیه‌شده در روغن‌های گیاهی نظیر ذرت، سویا، روغن آفتاب‌گردان و روغن کانولا خودداری کنند.

با وجود این، شواهد و مدارک زیادی دال بر بی‌خطریِ مصرف چربیِ اشباع‌شده در شیر، روغن نارگیل، و گوشت حیوانات علف‌خوار وجود دارد. مدت طولانی است که چربی اشباع‌شده را بسیار بد می‌دانند، ولی یک مطالعه که در ۲۰۱۰ در مجله‌ی امریکایی تغذیه‌ی بالینی منتشر شد، می‌گوید: "هیچ مدرکی وجود ندارد که بتواند ارتباط میان افزایش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی و مصرف چربی اشباع‌شده در رژیم غذایی را ثابت کند".

به علاوه، مصرف محصولات فراوری‌شده‌ی لبنیِ پرچرب فواید اندکی دارند. در حالی‌که از لحاظ علمی ثابت شده است لبنیات خام (شیر طبیعی که از حیوانات علف‌خوار گرفته می‌شود) و پرچرب برای سلامتی قلب مفید هستند، به جذب ویتامین‌ها کمک می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهند، به کاهش وزن کمک، و دیابت را کنترل می‌کنند.

خوردنِ لبنیات پاک یا ارگانیک می‌تواند وضعیتِ کلیِ سلامتی‌تان را بهبود بخشد، در حالی که محصولات فراوری‌شده‌ی لبنی اثرات منفی بر سلامتی‌تان می‌گذارند. بنابراین، همیشه در انتخاب محصولات لبنی مراقب باشید زیرا بیش از ۲۰ نوع آنتی‌توکسین، داروی مسکن، و ترکیبات خطرناک مختلف دیگری در شیر وجود دارند.

ترجمه: بازده
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید