دستور پخت ۷ غذای رژیمی

در غذاهای آب پز هیچکدام از این مشکلات ایجاد نمیشود و یک وعده غذایی سالم با چربی اندازه و مقویتر داریم. شما میتوانید با ترکیبات مختلف غذاهای آب پز بسیار خوشمزهای تهیه کنید.
غذای آب پز کم کالریتر و زود هضمتر است و به طور کلی غذای سالم تری نسبت به سرخ کردنیها محسوب میشود. در این مقاله انواع غذای آب پز خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
آب پز کردن غذاها یکی از روشهای پخت سالم و رژیمی است که کمک میکند از تعداد زیادی مواد مغذی در یک وعده غذایی استفاده کنیم ضمن این که مواد مغذی درون خوراکیها برخلاف روش سرخ کردن از بین نمیروند و چربی غذا بالا نرفته و سلامت غذا حفظ میشود. معمولا غذای آب پز زود هضم است و باعث سنگینی معده نمیشود و به بهبود عملکرد رودهها کمک میکند.
بر اساس تحقیقات انجام شده روی رژیمهای غذایی مختلف بدن ما به چربی سالم نیاز دارد، ولی زمانی که از غذاهای سرخ کردنی استفاده میکنیم ضمن این که روغن بیش از اندازهای به بدن میرسد، مواد مغذی موجود در خوراکیها از بین میرود و غذا دیرهضم و سنگین میشود، ولی در غذاهای آب پز هیچکدام از این مشکلات ایجاد نمیشود و یک وعده غذایی سالم با چربی اندازه و مقویتر داریم.
شما میتوانید با ترکیبات مختلف غذاهای آب پز بسیار خوشمزهای تهیه کنید. در ادامه مقاله آموزش پخت انواع غذای آب پز را به شما آموزش میدهیم تا ایده بگیرید و غذاهای آب پز خوشمزهای برای خودتان درست کنید.
خوراک گوشت و هویج آب پز
گوشت تکهای با استخوان ۵۰۰ گرم
جعفری ۱ مشت
سیر ۲ حبه
برگ بو ۱ عدد
هویج ۳ عدد
کرفس ۴ ساقه
تره فرنگی ۱ ساقه
پیاز ۱ عدد
چوب دارچین به میزان لازم
میخک ۲ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
ترکیب مواد این خوراک کاملا سلیقهای است اگر میخواهید گوشت بیشتری مصرف کنید میتوانید مقدار گوشت را دو برابر ترکیب سبزیجات بزنید.
گوشت تکهای را به همراه ۵ لیوان آب در قابلمه بریزید به طوری که آب روی گوشتها را بگیرد.
برگ بو، جعفری خرد شده، سیر رنده شده را اضافه کرده و ۲ ساعت بپزید.
کف روی آب را بگیرید و دور بریزید.
هویج، کرفس، تره فرنگی و پیاز را خرد کرده به همراه میخک و چوب دارچین یک ساعت مانده به اتمام پخت به قابلمه اضافه کنید.
زمانی که غلظت غذا به اندازه دلخواهتان رسید نمک را اضافه کنید.
در این خوراک به جای گوشت قرمز میتوانید از گوشت مرغ استفاده کنید و در صورت تمایل سیب زمینی هم به خوراک بیفزایید.
خورش مرغ آب پز و آلو
ران مرغ دو عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
یک چهارم قاشق چای خوری زردچوبه
آلو خورشتی ۴ عدد
پیاز ۲ عدد
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
زعفران کمی در صورت تمایل
برای تهیه سس رب گوجه فرنگی، زردچوبه و زعفران را در یک قابلمه به همراه یک لیوان آب بریزید.
پیاز را حلقهای برش بزنید و کف قابلمه بچینید.
ران مرغ را روی پیازها بگذارید.
در قابلمه را ببندید و حدود ۲ ساعت با حرارت ملایم بپزید.
زمانی که آب مرغ غلیظ شد میتوانید شعله را خاموش کنید.
در صورت تمایل میتوانید آب خوراک را کاملا خشک کنید تا مرغ به روغن بیوفتد.
در صورت تمایل به این خورک میتوانید هویج، فلفل دلمه و نخود سبز هم اضافه کنید.
استفاده از آبلیمو برای خوشمزهتر شدن خوراک کاملا به ذائقه شما بستگی دارد.
خوراک قارچ و سبزیجات آب پز
لوبیا سبز خرد شده سه پیمانه
هویج سه عدد
نخود فرنگی نصف پیمانه
ذرت نصف پیمانه
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، پودر سیر و پودر پیاز به میزان لازم
آبلیموی تازه به میزان لازم
قارچ خرد شده یک پیمانه
لوبیا سبز و هویج را با کمی روغن زیتون تفت دهید و پودر فلفل و پیاز را اضافه کنید.
پیاز که سبک شد، ۲ لیوان آب اضافه کنیدو بپزید تا هویج نرم شود.
نخود فرنگی، ذرت و قارچ را اضافه کرده بپزید.
یک ربع انتهای پخت نمک را اضافه کنید و اجازه دهید به خورد سبزیجات برود.
سوپ سبزیجات
مواد لازم سوپ سبزیجات
پیاز کوچک ۱ عدد
هویج خرد شده ۱ پیمانه
لوبیا سبز خرد شده ۱ پیمانه
کلم خرد شده ۲ پیمانه
کدوسبز نصف پیمانه
فلفل دلمهای ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غ
آب مرغ ۳ پیمانه
پونه کوهی خشک ۱ قاشق چایخوری
نمک، فلفل، پاپریکا، پودر تخم گشنیز به میزان لازم
کلم بروکلی ۲ پیمانه
پیاز را خرد کرده با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود.
هویج، کلم، کدو سبز، فلفل دلمه و لوبیا سبز را اضافه کنید و یک ربع بپزید.
آب مرغ، ادویهها و رب را اضافه کنید و ۱ ساعت بپزید تا سبزیجات نرم شوند.
کلم بروکلی را اضافه کرد و ۱۰ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید و سپس از روی حرارت بردارید.
این سوپ آب پز برای تقویت سیستم ایمنی به خصوص فصل زمستان بسیار مناسب است.
خورش مرغ آب پز و سیب زمینی
سینه مرغ یا ران یک عدد
پیاز متوسط یک عدد
آبلیمو یک قاشق غذا خوری
زردچوبه یک قاشق چای خوری
هویج به دلخواه یک عدد
سیب زمینی ۱ - ۲ عدد
پوست لیمو در صورت تمایل
مرغ را داخل قابلمه گذاشته و آب سرد تا جایی اضافه کنید که رویش را بگیرد.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دید تا به جوش آید و کف کند. زمانی که گوشت مرغ سفید شد قابلمه را راز روی حرارت برداید و آب و کف را خالی کنید.
قابلمه را روی حرارت برگردانده و مقداری آب جوش اضافه کنید تا جایی که به نیمه رانها برسد.
آبلیمو، نمک و زردچوبه را هم اضافه کنید.
بوقلمون آب پز
مواد لازم بوقلمون آب پز
بوقلمون به میزان دلخواه
پیاز بزرگ ۱ عدد
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
آب نارنج ۱/۳ لیوان
پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و بوقلمون را به پیاز اضافه کنید.
نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تا نصف بوقلمون آب بریزید.
شعله را زیاد کنید به جوش آید سپس زعفران و آب نارنج را اضافه کنید و شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد و آبش غلیظ شود.
سالاد سیب زمینی و تخم مرغ آب پز
سیب زمینی ۳ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
گوجهفرنگی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
زردچوبه و فلفل سیاه و پاپریکا به مقدار لازم
روغن و نمک و کره به مقدار لازم
نعنا خشک به مقدار لازم
سیب زمینی را با کمی آب و نمک بپزید.
تخم مرغها را جداگانه آب پز کنید.
سیب زمینی و تخم مرغ را کنار بگذارید از حرارت بیوفتند و سپس پوست گرفته و رنده کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده با کمی کره و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود.
نعنا، فلفل سیاه و پاپیریکا اضافه کرده هم بزنید و شعله را خاموش کنید.
پیازداغ را به سیب زمینی و تخم مرغ اضافه کرده و کف قالب نایلون فریزر بیندازید مواد را داخل قالب بریزید و با کف دست بفشارید تا فرم بگیرد و تا زمان سرو در یخچال قرار دهید.
اگر میخواهید سالاد سیب زمینی سه رنگ داشته باشید میتوانید برای لایه اول کلم بنفش رنده شده اضافه کنید، برای لایه دوم هویج رنده شده و برای لایه سوم ترکیبی از پیازجه، جعفری و شوید خرد شده اضافه کنید.
منبع: ایسکا نیوز