۶ اتفاق طبیعی در هنگام خورشیدگرفتگی؛ چه تغییری در رفتار حیوانات و میکروب‌ها به وجود می‌آید؟

۶ اتفاق طبیعی در هنگام خورشیدگرفتگی؛ چه تغییری در رفتار حیوانات و میکروب‌ها به وجود می‌آید؟

اسب‌های آبی در زیمبابوه هم مشاهده شده‌اند که رودخانه‌های محل زندگی خود را در هنگام خورشیدگرفتگی ترک می‌کنند و به سمت محل تغذیه شبانه خود در خشکی می‌روند. در حالی که ماهی‌ها و پرندگانی که در طول روز فعال هستند، معمولاً به مکان‌های استراحت شبانه خود می‌روند.

کد خبر : ۱۵۸۰۶۳
بازدید : ۱۰۱

خورشیدگرفتگی کامل بعدی، یعنی زمانی که خورشید از یک قرص آتشین به حلقه ای از آتش تبدیل می‌شود، قرار است در آوریل سال آینده میلادی رخ دهد.

به نقل از روزنامه سان، اگر تاکنون چنین چیزی را تجربه نکرده اید، می‌تواند ترسناک باشند، اما اتفاقی که در طبیعت می‌افتد هم می‌تواند به همان اندازه وحشتناک و وهم‌انگیز باشد.

رفتار حیوانات

بیشتر حیوانات زندگی خود را بر اساس چرخه نور و تاریکی خورشید و ماه تنظیم می‌کنند. بنابراین، خورشیدگرفتگی می‌تواند این چرخه منظم را به هم بزند. حیوانات که در طول روز فعال هستند، در این زمان گیج می‌شوند و برای خواب به پناهگاه‌های خود بازمی‌گردند، در حالی که حیوانات شب‌زی فکر می‌کنند بیش از حد خوابیده‌اند و وارد عمل می‌شوند.

برای مثال، ممکن است خفاش‌های شب‌زی را ببینید که فریب تاریکی را خورده‌اند و در طول روز در حال پرواز هستند. برخی از گونه‌های عنکبوت هم در طول خورشیدگرفتگی شروع به پاره کردن تارهای خود می‌کنند، یعنی همان کاری که معمولاً در پایان روز انجام می دهند. این در حالی است که وقتی خورشیدگرفتگی به پایان می‌رسد آنها دوباره شروع به بازسازی تارها می‌کنند.

23

اسب‌های آبی در زیمبابوه هم مشاهده شده‌اند که رودخانه‌های محل زندگی خود را در هنگام خورشیدگرفتگی ترک می‌کنند و به سمت محل تغذیه شبانه خود در خشکی می‌روند. در حالی که ماهی‌ها و پرندگانی که در طول روز فعال هستند، معمولاً به مکان‌های استراحت شبانه خود می‌روند.

همین اتفاق ممکن است در مورد انسان هم رخ دهد. برخی از افراد گزارش می دهند که در هنگام خورشیدگرفتگی احساس خستگی یا بی حالی می‌کنند، پدیده ای که تا حد زیادی به تغییر ناگهانی نور طبیعی نسبت داده می‌شود.

تغییر بادها

خورشیدگرفتگی می تواند باعث تغییرات بزرگ در جو شود که با تغییر بادها، دما، پوشش ابر و رطوبت همراه است.

24

هلم کلایتون، یکی از اولین دانشمندانی که تأثیر خورشیدگرفتگی‌ها بر آب و هوا را بررسی می‌کند، می گوید که وقتی سایه ماه روی زمین می افتد، دما کم می‌شود.

کاهش دما

میزان تغییر دما البته به مکان، زمان سال و نوع خورشیدگرفتگی بستگی دارد. اکثر نقاط در طول خورشیدگرفتگی کامل شاهد افت دما بین ۲.۸ تا ۵.۶ درجه سانتیگراد هستند.

هنگامی که دما برای مدت کوتاهی در طی یک خورشیدگرفتگی کاهش می یابد ، هوا به نقطه شبنم نزدیک تر می‌شود.

این اتفاق باعث می‌شود هوا کمی مرطوب‌تر شود. در همین حال، کاهش قابل توجه دما هم می‌تواند پوشش ابر را تغییر دهد.

درهم ریختگی امواج رادیویی

خورشیدگرفتگی همچنین می تواند امواج رادیویی را مختل کند. یونوسفر در بالای جو زمین، نور خورشید کمتری دریافت می‌کند و در نتیجه طی یک خورشیدگرفتگی کامل سردتر می‌شود.

این کاهش دما می تواند برخی از ذرات موجود در آن را تخلیه کند و باعث ایجاد سوراخ شود.

در نتیجه این اتفاق، امواج رادیویی دوردست قادر به برخورد به یونوسفر در این مناطق و بازگرداندن سیگنال‌های خود به زمین نیستند.

سایه‌های وهم انگیز

هنگامی که یک خورشیدگرفتگی در بالای سر ما اتفاق می افتند، سایه‌ها با هلال‌های ریز و درخشان دیده می‌شوند. این سایه‌ها در خورشیدگرفتگی جزئی و کامل رخ می دهند.

25

کوچک شدن میکروب‌ها

بر اساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۱، حتی میکروارگانیسم‌ها نیز می‌توانند در برابر وضعیت عجیب خورشیدگرفتگی حساس شوند.

دانشمندان هندی با بررسی باکتری‌هایی که روی ظروف پتری آزمایشگاهی در طول یک خورشیدگرفتگی کامل رشد می‌کردند، دریافتند که میکروب‌ها در زمان اوج خورشیدگرفتگی کوچک‌تر می‌شوند و شکل‌های متفاوتی پیدا می‌کنند.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که نتایج این مشاهده هنوز تکرار نشده‌اند.

منبع: همشهری

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید