مهم‌ترین اکتشافات مصر باستان در سال 2024؛ از شمشیر فرعون تا نقاشی الاغ‌ها

مهم‌ترین اکتشافات مصر باستان در سال 2024؛ از شمشیر فرعون تا نقاشی الاغ‌ها

هر ساله باستان‌شناسان به اکتشافات جدیدی از تمدن باشکوه مصر باستان دست پیدا می‌کنند و سال ۲۰۲۴ نیز از این قاعده مستثنی نبود. در این گزارش ۱۰ کشف هیجان‌انگیز مصر باستان در سال گذشته را مرور خواهیم کرد.

کد خبر : ۲۲۸۰۲۶
بازدید : ۱۵۸

فرادید| از یک رصدخانه‌ی نجومی و زبان‌های مومیایی‌ها گرفته تا شمشیری که نام فرعون رامسس دوم بر روی آن حک شده و همینطور تلاش ۴۵۰۰ ساله‌ی مصریان برای درمان سرطان، این‌ها تنها بخشی از کشفیات قابل‌توجهی هستند که در سال ۲۰۲۴ در مصر باستان انجام شده‌اند.

به گزارش فرادید؛ در ادامه، با ۱۰ کشف بزرگ از تمدن مصر باستان در سال 2024 آشنا می‌شوید.

1. نخستین رصدخانه‌ی نجومی

1

باستان‌شناسان سازه‌ای را در مصر کشف کرده‌اند که گمان می‌رود نخستین رصدخانه‌ی نجومی شناخته‌شده در این کشور باشد. این سازه که به قرن ششم پیش از میلاد بازمی‌گردد، به شکل حرف "L" ساخته شده و مساحتی حدود ۸۵۰ متر مربع دارد. ورودی این بنا در سمت شرق قرار دارد، جایی که ناظران می‌توانستند خورشید و ستارگان را ردیابی کنند. همچنین یک ساعت آفتابی بزرگ از جنس سنگ و نقش برجسته‌ای از فردی که به خورشید نگاه می‌کند در این مکان یافت شده است.

2. دختر فرماندار و تابوت باستانی‌اش

2

در شهر اسیوط، آرامگاه زنی به اسم «ایدی» کشف شده است که دختر یکی از فرمانداران مصر در دوران حکومت سنوسرت اول (۱۹۶۱ تا ۱۹۱۷ پیش از میلاد) بوده است. او در دو تابوت قرار داده شده بود که یکی درون دیگری قرار داشت. سطح تابوت‌ها با نوشته‌های پیچیده‌ای پوشیده شده است که هدف از آن‌ها راهنمایی فرد متوفی در دنیای پس از مرگ بوده است. باستان‌شناسان اشاره کرده‌اند که یافتن تابوت‌هایی سالم از این دوره‌ی تاریخی بسیار نادر است. هرچند مقبره‌ی او در زمان‌های گذشته مورد غارت قرار گرفته، اما بخش‌هایی از اسکلت او همچنان باقی مانده است.

3. زبان‌های طلایی اسرارآمیز

3

در محوطه‌ی باستانی اوکسی‌رنخوس، مجموعه‌ای از زبان‌های طلایی کشف شده است که قدمت آن‌ها به حدود ۲۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد. در ژانویه‌ی ۲۰۲۴ باستان‌شناسان از کشف دو زبان طلایی خبر دادند و در دسامبر همان سال اعلام کردند که ۱۳ مورد دیگر نیز در این مکان یافت شده است. با احتساب کشفیات سال‌های گذشته، تاکنون ۲۹ زبان طلایی در این منطقه کشف شده است. مصریان باستان باور داشتند که این زبان‌های طلا می‌توانند به فرد متوفی کمک کنند تا در جهان پس از مرگ صحبت کند.

4. شمشیر رامسس دوم

4

یک شمشیر برنزی که نام فرعون رامسس دوم (دوران حکومت: حدود ۱۲۷۹ تا ۱۲۱۳ پیش از میلاد) بر روی آن حک شده، در بقایای یک پادگان نظامی در دلتای غربی نیل کشف شد. به نظر می‌رسد این شمشیر به یکی از افسران عالی‌رتبه به‌عنوان پاداش سلطنتی اهدا شده باشد. نکته‌ی جالب این است که این سلاح در یک اتاق کوچک، نزدیک به منطقه‌ای که دشمنان می‌توانستند به آن نفوذ کنند، پیدا شده است. این موضوع نشان می‌دهد که این شمشیر احتمالاً برای نبرد واقعی طراحی شده بود و تنها جنبه‌ی تزئینی نداشت.

5. نقاشی‌های دیواری ۴۳۰۰ ساله از زندگی روزمره

5

در منطقه‌ی دهشور مقبره‌ای ۴۳۰۰ ساله کشف شده است که دیوارهای آن با نقاشی‌هایی از زندگی روزمره تزئین شده‌اند. این صحنه‌ها شامل الاغ‌هایی هستند که با پاهای خود غلات را کوبیده و آسیاب می‌کنند، کشتی‌هایی که در رود نیل در حال حرکت‌اند و بازاری که در آن کالاها خرید و فروش می‌شوند. این مقبره به یک مقام رسمی به نام «سنب-نب-اف» و همسرش «ایدت» که کاهنه‌ی الهه‌ی هاثور بوده تعلق دارد.

6. آلودگی مس در بندر هرم بزرگ جیزه

6

دانشمندان ردپای آلودگی شدید مس را در بندری که در نزدیکی هرم بزرگ جیزه قرار داشته شناسایی کرده‌اند. این بندر که در دوران ساخت اهرام مصر برای انتقال مصالح و کارگران مورد استفاده قرار می‌گرفت، اکنون خشک شده است. بررسی‌های انجام‌شده روی رسوبات این منطقه نشان می‌دهد که میزان آلودگی مسی در حدود ۴۵۰۰ سال پیش، یعنی هم‌زمان با ساخت اهرام جیزه، به اوج خود رسیده و پنج تا شش برابر حد طبیعی بوده است.

7. کشف ۳۰ مقبره‌ی باستانی در اسوان

7

باستان‌شناسان بیش از ۳۰ مقبره را در دل یک تپه در اسوان کشف کرده‌اند. این مقبره‌ها بین قرن ششم پیش از میلاد تا قرن دوم یا سوم میلادی مورد استفاده قرار گرفته‌اند. بسیاری از این قبرها شامل اعضای یک خانواده بوده که در کنار یکدیگر دفن شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از مومیایی‌های کشف‌شده در این مقبره‌ها متعلق به کودکان و نوزادان بوده است. همچنین دانشمندان دریافتند که کم‌خونی و بیماری‌های عفونی، شایع‌ترین دلایل مرگ در میان افراد دفن‌شده در این مکان بوده است.

8. شواهدی از یک آیین توهم‌زای ۲۲۰۰ ساله

8

دانشمندان درون یک ظرف سفالی ۲۲۰۰ ساله که با تصویر خدای کوتوله، بس، تزئین شده بود، بقایای ترکیبی خون‌رنگ و توهم‌زا را کشف کردند. این کشف نشان می‌دهد که مصریان باستان ممکن است در آیینی توهم‌زا شرکت کرده باشند که یک داستان اسطوره‌ای را بازسازی می‌کرده است. در این داستان، خدای بس الهه‌ی آسمان یعنی هاثور را فریب می‌دهد. او نوشیدنی الکلی‌ای را که با ماده‌ای گیاهی آغشته شده و شبیه خون بود، به هاثور می‌دهد و او را به خواب عمیق و فراموشی فرو می‌برد.

9. تلاش 4500 سالۀ مصریان باستان برای درمان سرطان

9

دانشمندان شواهدی یافته‌اند که نشان می‌دهد مصریان باستان حدود ۴۵۰۰ سال پیش تلاش کرده‌اند توموری را از جمجمه‌ی یک مرد خارج کنند. در این جمجمه نشانه‌هایی از یک تومور اولیه‌ی بزرگ و همچنین تومورهای کوچکتری مشاهده شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که کسی سعی کرده با ابزارهای جراحی فلزی این سرطان را بردارد. هرچند این تلاش ناموفق بوده، اما نشان می‌دهد که مصریان باستان در همان دوره‌ای که اهرام جیزه ساخته می‌شدند، در حال توسعه‌ی روش‌های درمان سرطان بودند.

10. کشف معبدی ۲۱۰۰ ساله در دل یک صخره

10

یک معبد ۲۱۰۰ ساله در میان صخره‌های سایت باستانی آتریبیس کشف شد. باستان‌شناسان در حفاری‌های خود نقش‌برجسته‌ای از شاه بطلمیوس هشتم (حکومت حدود ۱۷۰ تا ۱۱۶ پیش از میلاد) را یافتند که در حال تقدیم قربانی به الهه‌ی شیرسر، رِپیت، و پسرش کولانتس است. همچنین در این معبد نمادهای نجومی از جمله دو ستاره که برای تعیین زمان در شب استفاده می‌شدند کشف شد. این ستاره‌ها به شکل موجوداتی با بدن انسان و سر حیوانات به تصویر کشیده شده‌اند.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید