مجسمه‌های باستانی «آفریقایی» در فلسطین از زیر خاک بیرون آمدند

مجسمه‌های باستانی «آفریقایی» در فلسطین از زیر خاک بیرون آمدند

این دست‌سازه‌ها در گورهای یک زن جوان و کودک دفن شده بودند. پژوهشگران می‌گویند ممکن است این افراد پیش از سفر به این منطقه در آفریقا به مسیحیت گرویده باشند.

کد خبر : ۲۴۳۲۹۳
بازدید : ۵۸۷

فرادید| باستان‌شناسان در فلسطین دو تندیس کوچک آفریقایی را در گورهایی متعلق به دوره‌ی آغازین مسیحیت کشف کرده‌اند. این دست سازه‌ها که قدمتی حدود ۱۵۰۰ سال دارند، از چوب آبنوس کمیابی ساخته شده‌اند که منشأ آن هند یا سریلانکا است. این گورها در یک گورستان باستانی در منطقه «تل ملحاته» در صحرای نِگِو قرار دارند. انسان‌ها از عصر مفرغ میانی در این منطقه سکونت داشته‌اند و تاکنون صدها گور در این گورستان کشف شده است. 

به گزارش فرادید، بر مبنای پژوهشی تازه، سه مورد از این گورها به دو زن و یک کودک مربوط است که در قرن ششم یا هفتم میلادی درگذشته‌اند. در این گورها مجموعه‌ای غنی از گورنهاده‌ها ازجمله جواهرات برنزی، کوزه‌های مرمری و پنج تندیس کنده‌کاری‌شده یافت شده است. 

2

2

تندیس‌های آبنوس بسیار کمیاب هستند، در حالی که تندیس‌های استخوانی در این منطقه رایج‌ترند.

سه عدد از پنج تندیس از استخوان ساخته شده بودند و پژوهشگران می‌گویند اشیای استخوانی از این نوع معمولاً در آیین‌های خانگی و مراسم تدفین در این منطقه استفاده می‌شدند. با این حال، دو تندیس دیگر بسیار کمیابند. این دو از چوب آبنوس تراشیده شده‌اند و چهره یک مرد و یک زن با ویژگی‌های ظاهری آفریقایی را به تصویر می‌کشند. 

یکی از باستان‌شناسان گفت: «تا جایی که می‌دانیم، هیچ تندیسی از این نوع تاکنون در فلسطین، اردن شناسایی نشده است.» 

1

این تندیس آبنوس در قبر یک زن جوان یافت شد.

در سده‌های ششم و هفتم میلادی، تل ملحاته در تقاطع مسیرهای تجاری مهمی قرار داشت که از آن بازرگانانی از عربستان جنوبی، هند و آفریقا عبور می‌کردند. گورنهاده‌های به‌دست‌آمده بازتابی از همین تبادلات بین‌المللی هستند. چوب آبنوس، نوعی چوب تیره‌رنگ و گران‌بها و یکی از واردات ارزشمند آن دوران بوده است. 

کارشناسان آزمایش‌هایی انجام دادند و تأیید کردند چوب به‌کاررفته در این تندیس‌ها از هند یا سریلانکا آمده است. تجارت چوب آبنوس میان آسیا، مصر و شاخ آفریقا دست‌کم از قرن چهارم میلادی مستند شده است.

این دو تندیس آبنوس در گورهای زنی ۲۰ تا ۳۰ساله و کودکی ۶ تا ۸ساله یافت شده‌اند. پژوهشگران می‌گویند این تندیس‌ها ممکن است اشیایی شخصی و احساسی باشند با داستانی از هویت، سنت و حافظه. هر تندیس سوراخ کوچکی دارد که احتمال دارد کاربرد آن برای رد کردن نخ و آویختن به گردن باشد. 

از آن‌جا که این دو گور نزدیک هم و با گورنهاده‌های مشابه کشف شدند، احتمال دارد این دو نفر مادر و فرزند باشند. اما باستان‌شناسان نتوانستند دی‌ان‌ای مناسبی از استخوان‌ها استخراج کنند تا این فرضیه را آزمایش کنند.

دو تندیس استخوانی دیگر نیز در همین گورها یافت شدند و تندیس سوم در قبر زنی ۱۸ تا ۲۱ساله کشف شد. به نظر می‌رسد این افراد از آفریقا به این منطقه آمده‌اند؛ جایی که آن زمان گرویدن به مسیحیت به‌تدریج در حال گسترش بود. 

پژوهشگران نوشته‌اند: «ممکن است این تندیس‌ها نماد نیاکان باشند و به این ترتیب گواه سنت‌هایی باشند که حتی پس از پذیرش آیین مسیحیت، نسل‌به‌نسل حفظ شده‌اند.»

مترجم: زهرا ذوالقدر

۳
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید