کشف مقبرهای پر از «کوزه» از یک تمدن ایتالیایی قبل از «روم باستان»

اطلاعات جدیدی درباره یک مقبره مهر و مومشده «اتروسکی» مربوط به قرن هفتم پیش از میلاد که تابستان امسال در مرکز ایتالیا کشف شده، منتشر شده است.
فرادید| تیمی از باستانشناسان و دانشجویان دانشگاه بِیلور که برای پروژه تحقیقاتی باستانشناسی سَن جولیانو (SGARP) کار میکنند، این مقبره را کشف و بازگشایی کردند و مشغول مستندسازی محتوای آن در محل هستند. آنها بقایای چهار فرد را روی تختهای سنگی منقوش یافتهاند، همینطور بیش از ۱۰۰ گورنهاده شامل کوزههای سفالی، سلاحهای آهنی، اشیای برنزی و قرقرههای نقرهای مو.
به گزارش فرادید، تمدن اتروسکی یکی از تمدنهای باستانی ایتالیاست که پیش از ظهور روم در بخش مرکزی این کشور (منطقه توسکانی امروزی) شکل گرفت. اتروسکها حدود ۸۰۰ سال پیش از میلاد ظاهر شدند و تا حدود قرن اول پیش از میلاد قدرت داشتند.
وضعیت حفظ آثار در این گور مربوط به تمدن اتروسکی بسیار استثنایی است. در مجموع ۷۴ ظرف سفالی کشف شده که کم و بیش همه سالم و در شرایط عالی هستند. یک فیبولا یا سنجاقسینه برنزی که در مقبره پیدا شده، هنوز بقایای پارچه را در خود دارد.
دکتر داویده زوری، سرپرست کاوش گفت: «این اتاقک دفنِ مهر و مومشده، یک یافته نادر در باستانشناسی اتروسکی به شمار میرود. در منطقه تپهای داخلی مرکز ایتالیا که تیم در آن فعالیت میکند، تاکنون هیچ مقبرهای با این قدمت به کمک تکنیکهای مدرن باستانشناسی حفاری نشده بود. این فرصت بینظیری برای پروژه ماست تا باورها و سنتهای تدفین این فرهنگ پیشرومی را مطالعه کنیم.»
تحلیلهای اولیه اشیای مقبره نشان داده که افراد مدفون ممکن است دو زوج مرد و زن باشند، اما نتایج نهایی پس از انجام مطالعات انسانشناسی، ایزوتوپی و ژنتیکی روی بقایا به دست خواهد آمد.
زوری گفته: «تیم ما کاوش مقبره را به پایان رسانده، اما مطالعه و تحلیل دادههای باستانشناسی بدستآمده از این کشف شگفتانگیز تازه آغاز شده است.»
مترجم: زهرا ذوالقدر