(تصاویر) بیوگرافی، عکس های شخصی و زندگی خصوصی ناصر چشم آذر
در این مطلب به مرور زندگینامه یکی از برجستهترین آهنگسازان سینمای ایران یعنی مرحوم ناصر چشم آذر میپردازیم.
ناصر چشم آذر در دهمین روز دیماه ۱۳۲۹ در اردبیل متولد شد. پدر او اسماعیل چشم آذر، موسیقیدان و نوازنده تار ایرانی بود. بنابر گفتههای خود مرحوم چشم آذر در برنامه خندوانه، برای اولین بار در سن ۱۳ سالگی پس از فوت عمویش، بهخاطر حس و حالی خاص، به سمت موسیقی جذب شد.
او در سایهی آموزشهای پدرش مراحل ابتدایی موسیقی را فرا گرفت و در همان دوران ساز آکاردئون را انتخاب کرد. او در ۱۳ سالگی اولین جایزهاش را برای نواختن آکاردئون در مقطع دبیرستان کسب کرد. در ۱۷ سالگی هم مسئولیت رهبری کنسرتی در سفارت ایران در کشور عراق را برعهده گرفت.
او همچنین در سن ۲۰ سالگی برای فراگرفتن موسیقی «جاز» به آمریکا سفر کرد و در سال ۱۳۵۷ هم به مدت پنجسال برای شرکت در دورههای موسیقی جاز و موسیقی فیلم به کشور آمریکا سفر دیگری داشت. مرحوم ناصر چشم آذر یکی پیشگامان سازهای الکترونیکی در ایران محسوب میشود. یکی از معروفترین کارهای آن مرحوم، آلبوم «باران عشق» محسوب میشود.
او پس از شرکت در دورههای تکمیلی موسیقی به ایران بازگشت و از سال ۱۳۶۳ به صورت رسمی کار خود را در موسیقی فیلم، با فیلم «تاراج» آغاز کرد. اما شاید معروفترین و شاخصترین کار او در زمینه موسیقی فیلم، ساخت موسیقی فیلم «هامون» با کارگردانی داریوش مهرجویی و بازی خسرو شکیبایی باشد. او آنقدر در این پروژه سهیم بود که حتی خودش خسرو شکیبایی را برای ایفای نقش حمید هامون به داریوش مهرجویی معرفی کرد. داریوش مهرجویی در رابطه با تاثیر فیلم «هامون» بر مرحوم چشم آذر و شخص خود او چنین میگوید:
مهرجویی در ادامه میگوید:
ناصر چشمآذر از اولین پیشگامان موسیقی الکترونیک در ایران بود
ناصر چشمآذر برای ساخت موسیقی متن فیلم هامون برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن در هشتمین دوره از جشنواره فیلم فجر شد. چشمآذر پس از هامون، برای پروژه قصههای مجید با داریوش مهرجویی همکاری کرد. پس از آن هم برای اولین بار با تهمینه میلانی برای فیلم «دیگه چه خبر؟!» همکاری کرد.
پس از تهمینه میلانی نوبت به دومین همکاری با ایرج قادری و اینبار در فیلم «میخواهم زنده بمانم» رسید. او در سال ۱۳۷۴ در همکاری دوباره با کیومرث پوراحمد و خسرو شکیبایی موسیقی متن فیلم «خواهران غریب» را خلق کرد.
موسیقی متن فیلم «خواهران غریب» برندهی سیمرغ بلورین در چهاردمین دوره از جشنواره فجر شد و موسیقی متن این فیلم در جشنواره فیلم مالزی هم به عنوان بهترین موسیقی متن انتخاب شد. چشم آذر پس از همکاری با کارگردانهای مختلف، در سال ۱۳۸۱ وظیفه آهنگسازی سریال «خواب و بیدار» به کارگردانی مهدی فخیمی زاده را برعهده گرفت.
او آموختن را زیباترین مرحله زندگی بشر میدانست
چشم آذر در سال ۱۳۸۲ اولین همکاریاش را با پوران درخشنده در پروژه «شمعی در باد» تجربه کرد و پس از آن در سال ۱۳۸۴ نوبت به همکاری دوباره با تهمینه میلانی رسیده بود؛ جایی که او اینبار وظیفه آهنگسازی فیلم «آتش بس» را برعهده گرفت. برخی از سینماگران بودند که هر چند سال حداقل یک پروژه را با همکاری مرحوم چشمآذر تولید میکردند.
کارگردانهایی مانند سیروس الوند، داریوش مهرجویی و تهمینه میلانی همکاریهای قابل توجهای با او داشتهاند. چشمآذر در کارنامهاش سابقه همکاری با عباس کیارستمی را هم دارد. طبق اعلام خودش، او و کیارستمی برای چند فیلم کوتاه دو دقیقهای با هم همکاری کردهاند. چشم آذر در برنامه خندوانه، در رابطه با عباس کیارستمی جملات جالبی به زبان میآورد که در زیر میتوانید برخی از آنها را بخوانید:
مرحوم حسن جوهرچی هم از جمله افرادی است که صحبتهای جالبی در رابطه با ناصر چشمآذر کرده است. او با اشاره به شخصیت آرام ناصر چشم آذر چنین میگوید:
ناصر چشم آذر صبح روز جمعه، ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ بر اثر عارضه قلبی درگذشت.
منبع: زومجی