ماجرای صندلهای جالب آنخ آمون در مقبره اش
باستانشناسان طی کاوشهای اخیرشان در مورد صندلهای توت عنخ آمون متوجه حقایقی بسیار جالب از این فرعون شدهاند.
یکی از هیجانانگیزترین اکتشافات تاریخ باستانشناسی کاوش مقبره توت عنخ آمون توسط Howard Carter بوده است. در سال ۱۹۲۰ خبر این کشف حتی در سرتاسر جهان هم پیچید و ماسک طلایی مخصوص تشییع جنازه توت عنخ آمون به نمادی از مصر باستان نیز تبدیل شد.
تعداد صندلهای کشف شده در مقبره توت عنخ آمون
کارشناسان اخیرا مطالعه بسیار دقیقی را در مورد صندلهای توت عنخ آمون انجام دادهاند. باستانشناسان در این مطالعه نتوانستند تعداد دقیق صندلها را تعیین کنند.
حداقل ۸۰ نمونه صندل در مقبره این فرعون کشف شده است که برای همراهی وی در دنیای پس از مرگ در مقبرهاش کار گذاشته بودند. در وضعیت خوبی بعضی از صندلها به سر میبرند و هنوز هم سالم ماندهاند که شاخصترین آنها هم صندلهای طلایی است که بر روی پای مومیایی بود.
باستانشناس هلندی Andre Feldmeier، و نویسنده کتاب کفشهای توت عنخ آمون: مطالعات کفشهای مصر باستان است. وی نیز ۸۱ نمونه از صندلهای توت عنخ آمون را در موزه Luxor و موزه Egyptian مورد مطالعه قرار داد.
تنها همین تعداد از مجموعه بزرگ کفشهایی که با این پادشاه دفن شده بودند، باقی ماندهاند. این مجموعه نیز شامل صندلهای دوخته شده و صندلهای مهرهای است.
طراحی صندلها هم به گونهای است که چشمها را خیره میکند. این کفشها را از طلا، الیاف گیاهی، پوست درخت غان، سنگهای قیمتی و چرم ساخته بودند.
توت عنخ آمون هم حاصل ازدواج خویشاوندی بوده است و آزمایشهای DNA و سی تی اسکن بقایای او هم نشان میدهد که مبتلا به نقایص مادرزادی از جمله پاچنبری و دیگر ناهنجارهای پا بود. به همین دلیل هم هنگام راه رفتن لنگ میزد و باید از چوبدستی استفاده میکرد.
در این میان هم سه جفت کفش کشف شده است که در زیر انگشتان پا یک سری بندهای افقی دارد و احتمالا برای کمک به راه رفتن او اینگونه طراحی شدهاند. این ویژگی در هیچ کفش یا صندل دیگری دیده نمیشود.
منبع: تاریخ ما