۵۰ حیوانی که فکر می‌کردیم صامت‌اند، با هم حرف می‌زنند!

۵۰ حیوانی که فکر می‌کردیم صامت‌اند، با هم حرف می‌زنند!

محققان برای شناساییِ صدا‌هایی که حیوانات مخصوصِ برقراریِ ارتباط از خود تولید می‌کنند ویدیو‌ها و صدا‌های ضبط‌شده را با رفتار‌های خاص این حیوانات مقایسه کرده است.

کد خبر : ۱۱۲۳۱۹
بازدید : ۴۲۰۸۱

فرادید | بیش‌از ۵۰ گونه حیوان که فکر می‌کردیم صامت‌اند، درحقیقت با صدا با هم ارتباط برقرار می‌کنند. مطالعه‌ای که اخیراً منتشر شده است نشان می‌دهد که این ویژگی احتمالاً ۴۰۰ میلیون سال قبل از یک جد مشترک به مرور شکل گرفته است.

به گزارش فرادید، گابریل یورگویچ-کوهن، نویسنده ارشد این مطالعه به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است که ایده ثبت صدای حیواناتِ صامت در جنگل‌های بارانیِ برزیل زمانی به ذهنش رسید که مشغول مطالعه روی لاک‌پشت‌های خانگی‌اش بود.

او می‌گوید: «در خانه بودم که تصمیم گرفتم صدای حیواناتِ خانگی‌ام را ثبت کنم. یکی از آن‌ها هومر است که لاک‌پشتی است که از کودکی همراهم بوده است.»

او متعجب شد وقتی کشف کرد که هومر و سایر لاک‌پشت‌های خانگی‌اش از خودشان صدا تولید می‌کنند. پس تصمیم گرفت صدای سایر گونه‌های لاک‌پشت را گاهی با استفاده از هیدروفن، نوعی میکروفن که برای ثبت صدا در زیر آب از آن استفاده می‌شود، ثبت کند.

کوهن که محققی در دانشگاه زوریخ در سوئد است می‌گوید: «هر یک گونه‌ای را که بررسی کردم متوجه شدم که از خودش صدا تولید می‌کند. بعد این پرسش به ذهن‌مان رسید که چه حیوانات دیگری هستند که تصور می‌کنیم بی‌صدا هستند، ولی درواقع از خودشان آوا تولید می‌کنند.»

حیواناتی که فکر می‌کنیم صامت‌اند، با هم حرف می‌زنند


علاوه‌بر ۵۰ گونه لاک‌پشت که به گزارش این تحقیق با صدا با هم ارتباط برقرار می‌کنند، سه حیوانِ «بسیار عجیب» دیگر نیز شناسایی شدند که پیش از این تصور می‌شد بی‌صدا باشند. ماهی شش‌دار، که علاوه‌بر آبشش، شش نیز دارد که به او امکان می‌دهد در خشکی نیز زندگی کند، و گونه‌ای از سسیلین، گروهی از دوزیستانِ بی‌دست‌وپای حاره‌ای که بین مار و کرم هستند، جزو این گروه‌های عجیب بودند که صدا تولید می‌کردند.

این محققان هم‌چنین یک گونه نادر از خزندگان به نام توآتارا کشف کردند که فقط در نیوزیلند پیدا می‌شوند و تنها عضو بازمانده یک راسته به نام Rhynchocephalia هستند که زمانی در سراسر کره زمین پراکنده بود. تمام این حیوانات از خودشان صدا‌هایی مثلِ چیک‌چیک یا جیرجیر یا آوا‌های آهنگین تولید می‌کردند که شاید زیاد بلند نبود و فقط چندبار در روز از آن‌ها شنیده می‌شد.

جد ناطقِ مشترک

این تیم تحقیقاتی یافته‌های خود درباره تاریخچه فرگشتِ ارتباطاتِ صدادارِ ۱۸۰۰ گونه دیگر را با هم ترکیب کردند. آن‌ها سپس از نوعی تحلیل به نامِ «بازسازیِ وضعیتِ اجدادی» استفاده کردند که احتمال برخورداری از یک پیوند مشترک در طول زمان را محاسبه می‌کند.

پیش‌از‌این تصور می‌شد که چهارپایان و ماهی‌های شش‌دار ارتباطِ آوایی را جداگانه در طول زمان به دست آورده‌اند. اما به گفته کوهن: «برعکس این ثابت شده است. آن‌ها همه از یک‌جا نشأت گرفته‌اند.»

«ما دریافتیم که نیایِ مشترکِ این گروه همان موقع صدا تولید و با استفاده از صدا‌های هدف‌دار و حساب‌شده ارتباط برقرار می‌کرده است.» برطبقِ این مطالعه این نیای مشترک در حدود ۴۰۷ میلیون سال قبل در دورانِ پالئوزوئیک زندگی می‌کرده است.

جان ویِن ـ استاد زیست‌شناسی فرگشتی در دانشگاه آریزونا که بخشی از این تحقیق نبود ـ می‌گوید «اینکه ارتباط آوایی و صدادار از نیای مشترکِ ماهی‌های شش‌دار و چهارپایان نشأت گرفته است ایده جالب و شگفت‌انگیزی است.» وین که در سال ۲۰۲۰ مقاله‌ای با عنوان «منشأ ارتباطاتِ آوایی در مهره‌داران» منتشر کرده بود، از داده‌های تازه درباره گونه‌های بیش‌تر استقبال کرده است.

اما او درباره مطالعه جدید می‌گوید که محققان «لزوماً بینِ صدا‌هایی که حیوانات تولید می‌کنند و ارتباطاتِ آوایی واقعی» تمایز قائل نشده‌اند. کوهن دراین‌باره گفته است که محققان برای شناساییِ صدا‌هایی که حیوانات مخصوصِ برقراریِ ارتباط از خود تولید می‌کنند ویدیو‌ها و صدا‌های ضبط‌شده را با رفتار‌های خاص این حیوانات مقایسه کرده است. او هم‌چنین گفته است که صدای حیوانات در گروه‌های متفاوت ثبت شده است تا «بتوانیم با اطمینان بگوییم که صدا‌ها فقط در موقعیتِ خاص تولید شده‌اند.»

او تأیید کرده که مطالعه برخی گونه‌ها که مکرراً صدا تولید نمی‌کنند و «خجالتی هستند» کار سختی است و افزوده که به داده‌های بیش‌تری برای تکمیل این تحقیقات نیاز است.

منبع: Physorg

ترجمه: عاطفه رضوان‌نیا

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید