قارچ‌های اسرارآمیز چگونه بر اکوسیستمِ ما اثر می‌گذارند؟

قارچ‌های اسرارآمیز چگونه بر اکوسیستمِ ما اثر می‌گذارند؟

قارچ‌ها اغلب با مرگ و فساد مرتبط هستند؛ مثلِ کپک که روی غذا‌های مانده رشد می‌کند یا قارچ‌هایی که باعثِ تجزیه برگ‌ها روی سطحِ جنگل می‌شوند.

کد خبر : ۱۱۵۷۲۶
بازدید : ۷۳۱۳

فرادید | اغلب مردم با شنیدنِ کلمه قارچ [fungi]به یاد میوه‌های گوشتی [mushroom]یا منابعِ غذایی‌ای میفتند که روی زمین می‌رویند؛ اما اغلبِ قارچ‌ها [fungi]درواقع قارچ [mushroom]تولید نمی‌کنند. علاوه‌برآن، از بیش‌از تقریباً ۳ تا ۱۳ میلیون گونه قارچ که روی زمین زیست می‌کنند، بسیاری در اندازه‌های میکروسکوپی هستند و بنابراین با چشمِ غیرمسلح نمی‌توان آن‌ها را دید.


به گزارش فرادید، قارچ‌ها در محیط‌زیست‌های وسیعی از خاک، درونِ بافت برگ‌ها در جنگل‌های بارانی و در اعماق اقیانوس‌ها زیست می‌کنند. بر اساسِ یک مقاله تازه که در نشریه Annual Review of Ecology Evolution, and Systematics منتشر شده است، فهمِ چگونگی حرکت قارچ‌ها در بینِ فضا‌های مختلف برای فهمِ اکوسیستم‌ها و پیامد‌های مهم آن‌ها روی کشاورزی و سلامتِ انسان‌ها مهم است.


قارچ‌ها اغلب با مرگ و فساد مرتبط هستند؛ مثلِ کپک که روی غذا‌های مانده رشد می‌کند یا قارچ‌هایی که باعثِ تجزیه برگ‌ها روی سطحِ جنگل می‌شوند. نویسنده ارشد این مقاله، بالا چودهاری، دانشیار مطالعاتِ زیست‌محیطی در دارماوث، می‌گوید: «ما اغلب قارچ‌ها را به عنوانِ موجوداتِ تجزیه‌کننده می‌شناسیم، اما آن‌ها اسرارآمیز هستند و وظایف بسیار متفاوتی انجام می‌دهند.»


«قارچ‌ها به عنوان چرخاننده‌های مواد مغذی، عوامل بیماری‌زا و هم‌زیست‌هایی فعالیت می‌کنند که در یک ارتباطِ مفید با سایر گیاهان و موجوداتِ زنده زندگی می‌کنند.»


قارچ‌ها هم‌چنین می‌توانند در موردِ انسان‌ها به مثابه عوامل بیماری‌زا عمل کنند. برای مثال، کوکسی‌دیودِس Coccidiodes یک نوع قارچ رشدیابنده در خاک است که درنتیجه تلاطمِ زمین یا فرسایشِ خاک، هاگ‌هایش را در هوا پخش می‌کند. اگر هاگ‌های این قارچ به درونِ ریه‌ها کشیده شوند، می‌توانند بیماری‌های شدید تنفسی با عنوانِ تبِ دره یا کوکسیدیومایکوزیس ایجاد کنند.

اکولوژی خاک، عدالتِ اقلیمی و بهداشتِ محیطی سه زمینه مرتبط به‌هم هستند که می‌توانند از دانشِ پراکندگیِ قارچ‌ها بیش‌ترین سود را ببرند.


چودهاری، بوم‌شناس، می‌گوید: «کارشناسانی که در زمینه کشاورزی، بهداشت عمومی و بسیاری رشته‌های مرتبط دیگر فعالیت می‌کنند، به فهمِ چگونگیِ پراکنده‌شدنِ قارچ‌ها علاقه‌مندند، زیرا این اطلاعات می‌توانند برای پیش‌بینی چیز‌هایی مثلِ همه‌گیریِ محصولاتِ آینده یا شیوع بیماری‌های انسانی کمک کنند. علاوه‌برآن، مطالعه چگونگیِ پراکنده شدنِ قارچ‌ها برای فهمِ تنوعِ زیستیِ آن‌ها و شناساییِ مکان‌هایی که آن‌ها روی زمین توزیع شده‌اند، ضروری است.»


چودهاری می‌گوید: «با تغییراتِ اقلیمی، محیط‌زیست‌ها در برخی مناطق خشک‌تر و در برخی دیگر مرطوب‌تر می‌شوند، این عوامل می‌توانند محلِ زیستِ قارچ‌ها را تغییر دهند. آشفتگیِ خاک که بر اثر کشاورزی رخ می‌دهد؛ توسعه زمین‌ها و سایر فعالیت‌های انسانی نیز می‌توانند قارچ‌های خاکی را در هوا منتشر کنند.»
همه این موارد نیاز به مطالعه قارچ‌ها، محل زیست آن‌ها، نحوه توزیع و پراکنشِ آن‌ها را افزایش می‌دهد.


ترجمه: سایت فرادید

۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید