تأمین انرژی دستگاههای ۶G با بدن انسان!
عصر اینترنت اشیا که قرار است با فراگیری ۵G آغاز شود، با نسل ششم ارتباطات وارد فاز دیگری خواهد شد و انتظار میرود که حتی حسگرها هم به اینترنت وصل شوند. اما استفاده از این فناوری به انرژی نیاز دارد و محققان میخواهند از طریق بدن انسان این انرژی را بهدست بیاورند.
محققان میگویند با کمک یک آنتن میتوان انرژی مازادی را که روی بدن جمع میشود، گردآوری و برای فناوریهایی مثل ۶G استفاده کرد. گروهی از محققان دانشگاه ماساچوست امهرست آمریکا دریافتهاند که بدن انسان میتواند ابزار مفیدی برای گردآوری انرژی مازاد و استفاده از آن برای فناوریهای آینده باشد. یکی از فناوریهایی که میتواند از این انرژی استفاده کند، نسل ششم ارتباطات همراه یا ۶G خواهد بود.
با وجود اینکه جهان هنوز به پوشش سراسری ۵G نرسیده است، دانشمندان در پی توسعه ۶G با سرعتی حداکثر ۱۰۰۰ برابر و تأخیری بهاندازه یکدهم ۵G هستند. عصر اینترنت اشیا که قرار است با فراگیری ۵G آغاز شود، با نسل ششم ارتباطات وارد فاز دیگری خواهد شد و انتظار میرود که حتی حسگرها هم به اینترنت وصل شوند. اما استفاده از این فناوری به انرژی نیاز دارد و محققان میخواهند از طریق بدن انسان این انرژی را بهدست بیاورند.
یکی از قابلیتهای مهم در ۶G امکان استفاده از ارتباط با نور مرئی (VLC) خواهد بود. VLC شبیه به نسخه بیسیم فیبر نوری است که برای انتقال اطلاعات از تابشهای نور استفاده میکند. محققان میگویند انرژی هدررفته از VLC را میتوان با یک آنتن ارزانقیمت از روی بدن انسان گردآوری کرد.
«جی شیونگ»، استاد دانشگاه ماساچوست امهرست و محقق ارشد این مطالعه میگوید: «VLC بسیار ساده و جذاب است. در این فناوری بهجای سیگنالهای رادیویی از نور LED برای انتقال اطلاعات استفاده میشود و، چون LED امروزه به همه جای خانههای ما راه پیدا کرده است، بهراحتی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.» دانشمندان پیشتر نشان داده بودند که سیستمهای VLC نشت انرژی بسیار زیادی دارند؛ چون LED در کانالهای جانبی هم سیگنال فرکانس رادیویی یا امواج رادیویی منتشر میکند. پس اگر بتوان این انرژی را از روی سطوح جمعآوری کرد، میتوان از آن برای امور دیگر بهره گرفت.
محققان در ادامه با کمک یک سیم مسی، آنتنی طراحی کردند که قادر به گردآوری فرکانسهای نشتی است. آنها در آزمایشهای خود دریافتند که توانایی این آنتن با توجه به جسمی که کنار آن قرار میگیرد، تغییر میکند. درنهایت مشخص شد که ظرفیت جذب انرژی توسط این آنتن در کنار بدن انسان حتی از موبایل، آیپد و لپتاپ بیشتر است.
دانشمندان مدلهای مختلفی را برای طراحی این آنتن آزمایش کردند، اما در آخر بهنظر میرسد که یک دستبند مسی بهتر از کمربند، حلقه یا گردنبند میتواند ضمن حفظ قابلیت پوشیدن، به گردآوری انرژی بپردازد. دانشمندان البته همچنان بهدنبال جذب انرژی از تمامی سطوح خواهند بود.
منبع: دیجیاتو