قیمت جدید انواع چای در بازار

قیمت جدید انواع چای در بازار

چای کله مورچه جزو چای‌های ارزان بازار است، البته بسته‌های صد گرمی این نوع چای سی. تی. سی (کله مورچه‌ای) دبش دارای عطر و طعم طبیعی است که از مزارع کنیا و آسام هندوستان کشت شده است. این چای به دلیل نوع فرآیند تولید بسیار زود دم است و با قیمت ۱۴ هزار تومان به فروش می‌رسد. چای شاهسوند هم همین چای کله مورچه ۱۰۰ گرمی را با قیمت ۱۷ هزار و ۶۰۰ تومان می‌فروشد.

کد خبر : ۱۱۷۴۷۹
بازدید : ۲۸۰۴

نوشته پشت یک نیسان آبی این بود: «زندگی منتظر هیچ کس نمی‌ماند، نگذارید چای تازه دم زندگی‌تان، به چای یخ زده تبدیل شود…» راست می‌گفت. چون حق همیشه با نیسان‌های آبی است. چای باید به قول قدیمی‌ها لبریز و لب دوز و لب سوز باشد؛ یعنی تا لب استکان کمر باریک بالا بیاید، از استکان لبریز شود و کمی از آن روی نعلبکی بریزد و حرارتش طوری باشد که لب را بسوزاند.

اصلا می‌گفتند چای را باید از استکان توی نعلبکی ریخت و با یک قند کنار لپ جرعه جرعه نوشید و حظ کرد. می‌گفتند چای باید قهوه‌ای مایل به قرمز تیره باشد، شفاف و با یک طعم گس که وقتی می‌نوشی همه خستگی را از تنت بیرون بکشد…ذات چای همین است، سرما و گرما هم ندارد، چای خور‌های حرفه‌ای در تابستان و زمستان در لیوان‌های بزرگ چای می‌خورند و کیف می‌کنند، در حالی که از گرما عرق می‌ریزند یک لیوان چای می‌خورند تا حرارت بدنشان کم شود، وقتی از سرما می‌لرزند باز هم یک لیوان چای می‌خورند تا حرارت بدنشان برود بالا.

آن‌ها برای هر چیزی توجیهی دارند جز اینکه زندگی را بدون چای بگذرانند. اما ما در این مطلب قرار نیست از مزایا و خواص چای برایتان بگوییم، چون خودتان همه چیز را می‌دانید، ما بازار را برایتان زیر و رو کرده‌ایم، ارزان‌ترین و گران‌ترین و پرفروش‌ترین‌ها را معرفی کرده‌ایم و از چای‌های جدید گفته‌ایم که با قوطی‌های خوش رنگ بازار را در دست گرفته‌اند، پس یک لیوان چای کنارتان بگذارید و این مطلب را با طعم گس چای بخوانید.

یک: چای کله مورچه جزو چای‌های ارزان بازار است، البته بسته‌های صد گرمی این نوع چای سی. تی. سی (کله مورچه‌ای) دبش دارای عطر و طعم طبیعی است که از مزارع کنیا و آسام هندوستان کشت شده است. این چای به دلیل نوع فرآیند تولید بسیار زود دم است و با قیمت ۱۴ هزار تومان به فروش می‌رسد. چای شاهسوند هم همین چای کله مورچه ۱۰۰ گرمی را با قیمت ۱۷ هزار و ۶۰۰ تومان می‌فروشد.

اما چای ارزان دیگر که فقط ۵۰ گرم وزن بیشتری دارد و در مزارع چای لاهیجان به عمل آمده چای ۱۵۰ گرمی مهمان دوست است که با قیمت ۲۱ هزارو ۸۰۰ تومان فروخته می‌شود. در بسته‌های ۲۰۰ گرمی ارزان‌ترین چای که در بازار فروخته می‌شود از برند تی بالکا با قیمت ۴۶ هزار تومان است، چای ایرانی ساده که سرگل بهاره چای گیلان است. یک چای ۲۰۰ گرمی دیگر هم هست که با قیمت ۶۱ هزار تومان به فروش می‌رسد و جزو ارزان‌های بازار است. این چای را شرکت سحرخیز تولید کرده است.

دو: در وزن‌های بالای ۴۰۰ گرم انواع چای ایرانی در گروه اقتصادی قرار می‌گیرند. یک بسته چای ایرانی به نام شکسته سیاه سعادتی‌پور با قیمت ۳۵ هزار تومان فروخته می‌شود، وزن این بسته نیم کیلو است. چای مسما هم هست که در وزن ۴۵۰ گرمی با قیمت ۴۴ هزار تومان فروخته می‌شود، همان چای با همان طعم، اما ۵۰ گرم کمتر و حدود ۹ هزار تومان گران‌تر است. اما اگر چای خارجی ارزان در همین حدود وزنی می‌خواهید باید چای قرمز نشان شاهسوند که ترکیب چای آسام، کنیا و سیلان است را بخرید که یک ۵۰۰ گرمی آن با قیمت ۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

البته شاهسوند یک چای نقره نشان هم دارد که چای سیلان معطر است و قیمتش شبیه رنگ قرمز آن است. اما در بین چای‌های ارزان یک چای با قوطی فلزی هم خودنمایی می‌کند که با وزن ۳۲۵ گرمی با قیمت ۸۴ هزار تومان فروخته می‌شود، چای کلکته با طعم برگاموت. چای سی. تی. سی گلین کله مورچه‌ای هم جزو چای‌های ارزان قیمت است که هم با قوطی فلزی به بازار عرضه شده و هم اینکه وزنش ۵۰۰ گرم است.

سه: قطعا قوطی فلزی با رنگ طلایی و آبی تاثیر زیادی در جذب مشتری دارد، چون بیشتر خانم‌های ایرانی عاشق قوطی هستند و بعد که چای تمام شد از آن یک استفاده بهینه می‌کنند، مثلا سوزن و قرقره و خرت و پرت‌هایشان را می‌ریزند توی قوطی خوش رنگ و می‌گذارند توی کمد. از جذابیت قوطی چای که بگذریم باید بگوییم چای تشریفات ۴۵۰ گرمی که محصول هندوستان است با قیمت ۱۶۴ هزار تومان توانسته گوی سبقت را از برند‌های معروفی مثل گلستان و شهرزاد برباید و خودش را به پله اول برساند. چون هم قیمتش کمتر است و هم بسته‌بندی جذاب و جدیدی نسبت به بقیه چای‌های موجود در بازار دارد.

البته چای سوفیا هم به تازگی قوطی‌های چای با قوطی فلزی روانه بازار کرده، اما گویا آن ترکیب طلایی با رنگ آبی و سبز و قرمز چای تشریفات بیشتر جواب داده است. در حال حاضر قیمت چای سوفیا ۴۵۴ گرمی با طعم برگاموت حدود ۱۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان است. البته فقط چای خارجی تشریفات پرفروش‌ترین بازار نیست، چای ایرانی این برند در قوطی با تصاویر مردان چای به دست جزو پرفروش‌های بازار است. چای بهاره ممتاز ۴۵۰ گرمی که روی آن نوشته شده دستچینی از بهترین باغ‌های چای ایران، با قیمت ۹۷ هزار تومان فروخته می‌شود.

چهار: چای ممتاز هندوستان از برند گلستان نیز جزو پرفروش‌هاست، یک بسته ۵۰۰ گرمی از این چای ۱۷۴ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت دارد، البته این چای در گروه بسته‌بندی‌های سنتی یعنی همان پاکتی‌های قدیمی قرار دارد بدون هیچ ادا و اطوار اضافه. چای سیاه توینینگز هم که یک زمانی جزو چای‌های محبوب بازار بود با وزن ۴۵۰ گرمی و قیمت ۱۹۸ هزار و ۹۰۰ تومان هم هنوز خوب می‌فروشد، چای با طعم برگاموت معطر.

البته چای توینینگز هم زیر مجموعه برند گلستان است و این شرکت بسته‌بندی و توزیع این برند انگلیسی را انجام می‌دهد. با این اوصاف در گروه بسته بندی‌های قدیمی فعلا گلستان حرف اول را می‌زند. شهرزاد و دو غزال هم با یک تفاوت قیمت نسبتا زیاد در گروه چای‌های پرفروش با همان بسته بندی‌های قدیمی قرار دارند. چای عطری شهرزاد ۴۰۰ گرمی معطر که در هند و سریلانکا کشت شده با قیمت ۱۰۹ هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت چای دو غزال با ۱۰۰ گرم وزن بیشتر و محصول مزارع سیلان نیز حدود ۱۷۴ هزار تومان است.

پنج: گران‌ترین چای‌های موجود در بازار چای‌های با وزن ۱۰ کیلوگرم هستند. این قسمت مخصوص خانواده‌های عاشق چای است، کسانی که ۱۰ کیلو چای می‌خرند تا خیالشان از بابت ذخیره چایشان راحت باشد. اگر اهل خرید چای کارتنی هستید، گران‌ترین آن چای ۱۰ کیلویی دو قوچ است. چای سیاه دو قوچ سبز در باغ‌های چای منطقه دارجیلینگ در شمال هند در کوهپایه‌های هیمالیا کشت و تولید و فرآوری می‌شود. قیمت این چای حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است یعنی ۳۶۰ هزار تومان برای هر یک کیلو چای.

چای دو قوچ یک چای ۱۰ کیلویی دیگر هم دارد که قیمت آن ۳ میلیون تومان است، چای شکسته زرین کلکته با طعم طبیعی، بدون اسانس و رنگ و عطر مصنوعی. دبش هم در گروه گران‌ترین‌ها یک نماینده ۱۰ کیلویی دارد، چای سیاه قلم که در مزارع سریلانکا کشت شده است و با قیمت دو میلیون و ۱۸۰ هزار تومان فروخته می‌شود. یک چای ۵ کیلو گرمی از برند فان تایم با قیمت یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان نیز در گروه گران‌ترین‌ها جا دارد، برای هر کیلو ۳۸۰هزار تومان، یعنی از چای دارجیلینگ دوقوچ حدود ۲۰ هزار تومان گران‌تر است.

شش: در بسته‌های کوچکتر و وزن‌های کمتر چای یک کیلویی گلیران که چای ممتاز سیلان است جزو گران‌های بازار است. این چای با قیمت ۴۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. چای دارجیلینگ زرین با طعم رویال که محصول مزارع هندوستان است نیز در گروه گران‌ترین‌های سبک وزن قرار می‌گیرد، قیمت این چای ۳۷۰ هزار تومان است. یک چای ایرانی سرگل لاهیجان از برند دیمه نیز با قیمت ۳۶۵ هزار تومان جزو گران‌ترین چای‌های ایرانی موجود در بازار است، یعنی فقط ۵ هزار تومان از چای زرین هندوستان ارزان‌تر است.

اگر در وزن کمی پایین‌تر که بیاییم یعنی حدود ۴۰۰ گرم، گران‌ترین چای از برند دو غزال است، نکته جالب این که این چای بسته‌بندی فلزی دارد و با دیگر چای‌های دوغزال متفاوت است، شاید همین قوطی فلزی باعث شده یک چای ۴۰۰ گرمی با قیمت ۲۵۹ هزار و ۹۰۰ تومان فروخته شود، چون قیمت چای دو غزال ۵۰۰ گرمی ارل‌گری در بسته‌بندی پاکتی ۱۷۴ هزار تومان است، اما همان چای با همان طعم، ولی ۱۰۰ گرم کمتر در قوطی فلزی حدود ۸۵ هزار تومان گرانتر است. البته همین ماجرا در چای احمد هم دیده می‌شود، مثلا یک چای ۵۰۰ گرمی خارجی با طعم ارل‌گری معطر در قوطی فلزی ۲۱۹ هزار تومان قیمت دارد، اما در یک پاکت قدیمی قیمت آن ۱۷۴ هزار تومان است.

منبع: روزنامه هفت صبح

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید