رابطه زناشویی، مشکلات و راه حل‌ها

کد خبر : ۳۹۳۷۷
بازدید : ۷۶۷۱
هفته نامه سلامت - ترجمه علی نیکویی: هم شما و هم همسرتان خسته هستید؛ خواب کودکانتان سبک است؛ از اضافه‌وزنتان راضی نیستید؛ به‌دلیل ضرب‌الاجل‌های کاری تحت فشار هستید و... این دلایل و خیلی دلایل دیگر ممکن است باعث شوند زن و شوهرها خوابیدن یا سرگرم شدن با تلویزیون را به رابطه زناشویی ترجیح دهند.
اما پزشکان می‌گویند رابطه زناشویی سالم بخشی مهم از رابطه صمیمانه همسران است که نادیده گرفتن آن ممکن است باعث ‌شود زن و شوهرها احساس دوری و جدایی از یکدیگر کنند. در ادامه به برخی از این مشکلات زناشویی و راه‌حل‌های آنها می‌پردازیم.

6 مشکل زناشویی وراه حل آنها

مشکل اول: یکنواخت شدن رابطه زناشویی
راه‌حل: ابتکار به خرج دهید
هنگامی که در یک رابطه درازمدت زناشویی هستید، ممکن است رابطه زناشویی‌تان وضعیتی ثابت پیدا کند و احساس ملال کنید. شواهد زیست‌شناختی وجود دارد که تجربیات جدید باعث آزادی یک ناقل شیمیایی به نام دوپامین در مغز می‌شود. دوپامین بر مرکز لذت در مغز تاثیر می‌گذارد و آن را تحریک می‌کند. به همین دلیل است که ابتدای یک رابطه که همه چیز جدید است، خیلی راحت‌تر برانگیخته می‌شوید و مغز شما هم بر این اساس واکنش نشان می‌دهد.

شما نمی‌توانید هرچند وقت یکبار به آدم دیگری تبدیل شوید تا دوباره احساس هیجان کنید، اما می‌توانید عوامل دیگر را تغییر دهید. برای مثال، می‌توانید مکان متفاوت، زمان متفاوت و وضعیت متفاوت نسبت به وضعیت همیشگی را برای رابطه زناشویی امتحان کنید.

مشکل دوم: کار مفرط و خستگی مفرط
راه‌حل: زمانی برای عشق‌ورزی پیدا کنید
همه زن و شوهر‌ها در انتهای یک روز طولانی کاری خسته هستند. در چنین وضعیتی، در انتهای شب، پس از انجام کارهای روزمره و خواباندن بچه‌ها مشکل بتوان انرژی لازم را برای یک مواجهه عاشقانه حفظ کرد. برای حل این مشکل باید کارها را برحسب اهمیت اولویت‌بندی کنید. اگر خسته باشید، ممکن است رابطه زناشویی سریع کافی باشد. توجه داشته باشید فعالیت جنسی برای سلامت رابطه زناشویی شما بسیار اهمیت دارد.

به جای منتظر ماندن برای پایان کارهای روزانه و فرارسیدن شب، می‌توانید انجام کارها را برای مدتی قطع کنید و استراحتی به خود بدهید و پس از آن مواجهه عاشقانه‌ای با همسرتان ترتیب دهید. فضا و زمان برای این مواجهه اختصاص دهید و خلاق باشید. چنین مواجهه‌ای به‌طور خودبه‌خودی انجام نمی‌گیرد. شما باید زمانی برای انجام آن پیدا کنید و با همسرتان برای آن قرار بگذارید.

مشکل سوم: احساس غریبگی
راه‌حل: یکدیگر را دوباره کشف کنید
اگر برای مدتی با همسرتان رابطه زناشویی نداشته‌اید، نگاه دعوت‌کننده از همسرتان ممکن است برایتان مصنوعی به نظر برسد و به آن پاسخ ندهید. برای حل این مشکل ابتدا باید از راه غیرجنسی با همسرتان رابطه برقرار کنید. اگر مدتی است زمانی خصوصی را با هم نگذرانده باشید، ممکن است دیگر احساس تمایل جنسی به همسرتان نکنید.

به جای شیوه قدیمی خوردن شام و تماشای تلویزیون، به کاری جدید فکر کنید و آن را در اولویت تقویمتان قرار دهید. یک شب در هفته را برای گذراندن زمانی با یکدیگر و انجام مشترک کار یا تفریحی با هم اختصاص دهید. مثلا رفتن به یک بازار میوه و سبزی یا رفتن به رستوران یا کافه‌ای در روز تعطیل. به ‌این ‌ترتیب دوباره رابطه صمیمانه خود را برقرار می‌کنید و میل جنسی‌تان به یکدیگر به‌تدریج بازمی‌گردد.

مشکل چهارم: نارضایتی از وضعیت بدنی‌
راه‌حل: بر مطلوبیت‌های خود تمرکز کنید
بسیاری از ما ممکن است از وضعیت و شکل بدنی‌مان راضی نباشیم و بخواهیم آن را تغییر دهیم. ممکن است پس از پایان بارداری نتوانسته باشید اضافه‌وزن مربوط به این دوره را کم کنید و از اینکه دیگر به سالن ورزشی نمی‌روید، ناراحت باشید.

در نهایت این عدم رضایت ذهنی از شکل بدن (خودانگاره) باعث می‌شود بدنتان را دوست نداشته باشید و میل به رابطه زناشویی را از دست بدهید. برای حل این مشکل به ‌جز اینکه باید دنبال درمانی برای عزت‌نفس پایین خود بروید، در کوتاه‌مدت می‌توانید مواردی را در خودتان پیدا کنید که از آنها راضی هستید تا بر آنها متمرکز شوید.

یک راه دیگر این است که به جای بدن خودتان بر بدن همسرتان و دلبستگی‌ عمیقی که به او دارید، متمرکز شوید تا احساس آرامش کنید. به ‌این ‌ترتیب توجه‌تان را از تمرکز بر ناامنی‌هایتان منحرف می‌کنید و بر موردی متمرکز می‌شوید که باعث لذت هر دویتان می‌شود.

مشکل پنجم: احساس درد در آمیزش
راه‌حل: سکوت نکنید
گاهی مشکل زناشویی شما مربوط به سر خلق نبودن شما نیست، بلکه مشکلتان جسمی و مربوط به احساس درد هنگام آمیزش است. درد هنگام آمیزش، به‌خصوص در زنانی که به سن یائسگی نزدیک می‌شوند، ممکن است دیده شود. شاید خجالت بکشید این مشکل را با همسرتان در میان بگذارید، اما نباید در سکوت درد بکشید.

با افزایش سن، میزان‌ هورمون جنسی استروژن در بدن کاهش می‌یابد و تغییراتی در بخش‌های متفاوت بدن از جمله واژن ایجاد می‌شود. بافت‌های این عضو تحلیل می‌روند و میزان خونرسانی به آن کاهش می‌یابد، در نتیجه رابطه زناشویی دردناک می‌شود.

خوشبختانه درمان‌هایی برای این درد وجود دارد. بسیاری از بیماران با تجویز استروژن موضعی بهبود پیدا می‌کنند. همچنین لغزنده‌کننده‌ها ژل‌های خاصی نیز در داروخانه‌ها بدون نیاز به نسخه در دسترس هستند. اگر با وجود این درمان‌ها، احساس دردتان ادامه پیدا کرد، پزشکتان باید بررسی بیشتری انجام دهد تا احتمال وجود مشکلات جدی‌تر را رد کند.

مشکل ششم: هنوز هم سرحال نیستید
راه‌حل: علت را پیدا کنید
کاهش میل جنسی ممکن است فقط مربوط به افزایش سن شما نباشد و مشکل دیگری در میان باشد. برای مثال، افسردگی، اضطراب و عدم تعادل هورمونی می‌تواند باعث اختلال کارکرد جنسی شود. در مردان ناتوانی در رسیدن به نعوظ ممکن است نشانه‌ دیابت یا بیماری قلبی باشد. برخی داروها ازجمله داروهای ضدافسردگی و داروهای ضدفشارخون هم‌ ممکن است میل جنسی را کاهش دهند.

مشکلات رفتاری هم گاهی میل جنسی شما را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند. سیگار کشیدن و نوشیدن مفرط الکل ممکن است واکنش فیزیولوژیک جنسی شما را مختل کند. حتی شیوه ورزش کردن شما هم ممکن است در این مشکل دخیل باشد. برای مثال، گذراندن زمان زیاد روی دوچرخه ممکن است به مشکلات جنسی ختم شود که علت آن فشاری است که زین دوچرخه روی عصب و شریان «تهیگاهی» می‌آورد که به دستگاه تناسلی مربوط است.

در چنین مواردی، باید مشکلاتتان را با پزشکتان در میان بگذارید تا راه‌حل‌هایی برای شما پیدا کند. به ‌جز اینها باید خواب کافی داشته باشید و بدنتان در استراحت کامل باشد. توجه داشته باشید که یافتن علت کاهش میلتان و بازگشتن به حالت عادی در رابطه زناشویی مانند سایر جنبه‌های رابطه‌تان با همسرتان، نیاز به تلاش شما دارد. قرصی جادویی وجود ندارد که همه مشکلات را یکجا حل کند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید