رازهای لاغری در هند و ژاپن

رازهای لاغری در هند و ژاپن

بیشتر اوقات بی‌توجهی به اصول تغذیه درست و خوردن خوراکی‌های ناسالم زمینه‌ساز مشکل است؛ اصولی که در فرهنگ غذایی «هند» و «ژاپن» بسیار مورد توجه است و می‌تواند در برنامه غذایی همه ما گنجانده شود.

کد خبر : ۴۱۶۲۷
بازدید : ۲۴۳۵
بیشتر اوقات بی‌توجهی به اصول تغذیه درست و خوردن خوراکی‌های ناسالم زمینه‌ساز مشکل است؛ اصولی که در فرهنگ غذایی «هند» و «ژاپن» بسیار مورد توجه است و می‌تواند در برنامه غذایی همه ما گنجانده شود.
به گزارش هفته نامه سلامت، حفظ تناسب اندام و کاهش وزن یکی از دغدغه‌های همیشگی افراد، به‌خصوص خانم‌هاست که گاهی به‌رغم تلاش‌های بسیار، چندان هم موفق نیستند.
رازهای لاغری در هند و ژاپن

بیشتر اوقات بی‌توجهی به اصول تغذیه درست و خوردن خوراکی‌های ناسالم زمینه‌ساز این مشکل است؛ اصولی که در فرهنگ غذایی «هند» و «ژاپن» بسیار مورد توجه است و می‌تواند در برنامه غذایی همه ما گنجانده شود.

چرا ژاپنی‌ها لاغرند؟
آیا تا به حال شنیده‌اید که «آشپزی ژاپنی» رژیمی ایده‌آل برای کاهش وزن است؟ درواقع، تغذیه مردم این کشور بر پایه مصرف برنج، سبزیجات تازه، ماهی و نوشیدنی‌های گیاهی است که به‌راحتی می‌توان آنها را در برنامه روزانه گنجاند و تناسب اندام را حفظ کرد. آمارها نشان می‌دهد مردم ژاپن عمر طولانی دارند که راز آن علاوه بر آشپزی سالم به‌عنوان یک اصل مهم، عادات روزمره را نیز شامل می‌شود.

آنها به‌رغم اینکه جدیت بسیاری در کار دارند، همواره راهکارهایی برای استراحت، مدیتیشن، بهره‌مندی از طبیعت و عادات زندگی سالم را نیز رعایت می‌کنند. در کشور آفتاب تابان خیلی به‌ندرت ممکن است فرد چاقی ببینید، به‌طوری که تنها 3درصد جمعیت بانوان این کشور اضافه‌وزن دارند.

نکات 4 گانه ژاپنی
1. نخستین نکته اینکه ژاپنی‌ها همیشه خوراکی‌های سالم و در سهم‌های کوچک غذا می‌خورند. درواقع، تغذیه آنها برمبنای کیفیت است، نه کمیت؛ به این معنا که نه غذای آماده می‌خورند، نه خوراکی را در مایکروویو گرم می‌کنند، نه آرد تصفیه‌شده، نه خوراکی‌های چرب و.... فقط مواد غذایی تازه و طبیعی مصرف می‌کنند.
رازهای لاغری در هند و ژاپن

2. جنبه حائزاهمیت دیگر شیوه غذا خوردن است. ژاپنی‌ها آرام و با لذت غذا می‌خورند. هر لقمه را بدون عجله کاملا می‌جوند و مزه می‌کنند و بیشترین لذت را از طعم آن می‌برند. هرگز با نفرت و دلسردی سراغ آشپزی و صرف غذا نمی‌روند و با تزئینات جالب غذاها جلوه بصری بی‌نظیری خلق می‌کنند. برای آنها سیر شدن چشم بسیار مهم‌تر از سیر شدن معده است.

3. ژاپنی‌ها لبنیات مصرف نمی‌کنند و نان و گوشت نیز در برنامه آنها چندان جایی ندارد. مردم این کشور برنج، سبزیجات و ماهی را ترجیح می‌دهند. میوه‌های تازه هم در حد متوسط در رژیم غذایی‌شان گنجانده می‌شود.

4. مهم‌ترین وعده غذایی برای ژاپنی‌ها صبحانه است و روز خود را با غذاهای بسیار متنوع شامل سبزیجات، برنج، سوپ و تخم‌مرغ آغاز می‌کنند و نوشیدنی حتمی آنها چای سبز است.

خوشمزه‌های رژیم ژاپنی؛ ایده‌آل برای کاهش وزن
- برنج: خوراکی اصلی است که البته برنج قهوه‌ای بر برنج سفید برتری دارد.

- خمیرها: انواع غذاهای تهیه‌شده از خمیرهای نازک (نودل) مانند سوبا، سومن، رامن و... بسیار مورد علاقه ژاپنی‌هاست که از ‌گونه‌های مختلف گندم تهیه شده، بسیار سالم هستند و تقریبا کربوهیدرات یا قند ندارند. بسیاری از این غذاها برای بیماران مبتلا به سلیاک توصیه می‌شوند.

- میوه‌ها: سیب قرمز فوجی، خرمالو و پرتقال ماندارین میوه‌های محبوب ژاپنی‌هاست.

- ماهی: ماهی ماکرو و آزاد محبوب‌ترین ماهی‌ها میان مردم این کشور هستند.

- سویا، ارزن، توفو (پنیر لوبیا) و...: سرشار از کلسیم و پروتئین و جایگزین لبنیات. همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست، کلسترول را کاهش می‌دهد و از دیابت پیشگیری می‌کند.

- چای سبز: نوشیدنی همیشگی ژاپنی‌هاست.

- سبزیجات:بادمجان، جوانه سویا، لوبیا قرمز، قارچ، کلم، زنجبیل، کدو مسما، سیب‌زمینی، جوانه بامبو، تربچه و جلبک دریایی.
رازهای لاغری در هند و ژاپن

چرا هندی‌ها لاغرند؟
غذاهای هندی تحت‌تاثیر فرهنگ‌های مختلف دیگر کشورها مانند مغولستان، پرتغال و حتی انگلستان است، در نتیجه آشپزی متنوع و غنی محسوب می‌شود. آشپزی در این کشور به‌دلیل مصرف ادویه‌های مختلف و مصرف نکردن گوشت گاو به‌دلیل قداست آن در مذهب هندو شهرت خاصی دارد.

همچنین گفته می‌شود کسی که در هند متولد می‌شود، قدرت تشخیص مزه‌های بیشتری نسبت به مردم کشوری غربی دارد. لبنیات در تغذیه مردم این کشور جایی ندارد و معمولا کره حیوانی و ماست مایع پرطرفدار است.

از جمله خوراکی‌هایی که هرگز از غذاهای هندی حذف نمی‌شود باید به برنج، مرغ و گوشت بره اشاره کرد. غذاهای گیاهی فراوانی نیز در فرهنگ این کشور وجود دارد زیرا بسیاری از مردم معتقد به «دوری از خشونت» هستند و هیچ نوع گوشتی مصرف نمی‌کنند.

نکات 7 گانه هندی
1. مخلوط نکردن کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها

2. انتخاب مواد غذایی سالم و مفید؛ کیفیت مهم‌تر از کمیت

3. مصرف برنج قهوه‌ای و سبزیجات

4. استفاده از میوه‌های تازه، به‌خصوص مرکبات

5. توجه به 3 وعده غذایی همراه با مقداری ماست بدون چربی یا یک میوه در صورت گرسنگی به‌عنوان میان‌وعده

6. جویدن 100 مرتبه‌ای هر لقمه برای هضم بهتر

7. نوشیدن روزانه 2 لیتر آب و چای سبز

بخور نخورهای رژیم هندی
ارتباط قوی بین نوع خوراکی‌های مصرفی در هند؛ این کشور یکی از بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا با نوع طب جایگزین و کاهش وزن است. این اهمیت از آنجا ناشی می‌شود که هر خوراکی در آن واحد دارو است و احساس مقاومت و سلامت ایجاد می‌کند. همان‌طور که اشاره شد، غذاهای هندی حاوی مقدار زیادی ادویه (زیره، هل سبز، کاری و...) هستند که بدن را تحریک می‌کنند، دمای بدن را افزایش می‌دهند و به کاهش وزن کمک می‌کنند. به همین دلیل است که غذاهای هندی موجب سوخت‌وساز چربی می‌شوند.
در طب باستانی هند با توجه به وضعیت جسمانی افراد توصیه‌های متفاوت غذایی وجود دارد. توجه به این ویژگی‌ها موجب تامین نیاز غذایی، پیشگیری از بیماری و به‌خصوص کاهش وزن می‌شود.

• به افرادی با استخوان‌بندی درشت که احساس گرسنگی مداوم و هضم غذایی نامنظمی دارند، توصیه می‌شود غذاهایی «سنگین‌تر» مانند سوپ، غذاهای سس‌دار یا انواع خمیرها را با سس میل کنند.

• افرادی با استخوان‌بندی متوسط که از گرسنگی و تشنگی شدید رنج می‌برند، در صورت غذا نخوردن به‌موقع، احساس بدی پیدا می‌کنند و تمایل به پرخوری دارند. خوراکی‌های توصیه‌شده برای آنها سالادها و نوشیدنی‌های خنک است. آنها نباید غذاهای حاوی گوشت یا ماهی بخورند.

• افراد تنومند چاق که هضم غذایی کند و اشتهای متوسطی دارند باید از لبنیات، دسرها و چربی‌ها پرهیز کنند و مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزیجات، به‌خصوص هویج، کدو مسما، کرفس، کلم و کاهو را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

• برگ‌های زردچوبه نیز برای آنها بسیار بااهمیت است. برگ‌های این گیاه بی‌نظیر، رنگ سبز تیره دارد و در تهیه سس‌ها و سالادهای خام و پخته مصرف می‌شود. این برگ‌ها به عملکرد مطلوب معده و روده‌ها کمک می‌کند و در حفظ تناسب اندام یا کاهش اضافه‌وزن موثر است. به علاوه، خواص دارویی نیز دارد و می‌تواند اسهال، اسهال خونی و دیابت را بهبود بخشد.

• گشنیز هم در رژیم هندی پرمصرف است. این گیاه معطر که هم‌خانواده جعفری و کرفس است، قدرت ادرارآوری بالایی دارد که در دفع مایعات، مواد سمی و چربی از طریق ادرار موثر است. در طب سنتی، از گشنیز برای
کاهش گاز معده، التهابات شکمی و تصفیه خون نیز استفاده می‌شود.

• دال هم میان هندی‌ها طرفداران فراوانی دارد. این غذای سنتی هند از نوعی نخود، عدس و لوبیا تهیه می‌شود. دال منبع غنی از پروتئین‌هاست، احساس سیری بسیار بالایی دارد و هضمش به کندی انجام می‌شود، در نتیجه احساس گرسنگی بین‌ وعده‌های غذایی کاهش می‌یابد. به علاوه در کنترل وزن نیز تاثیر دارد.

• چاشنی‌ها و سبزیجات میان هندی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارند. مردم هند به‌دلیل گرمای محیط تمایل زیادی به مصرف خوراکی‌های تازه و سبزیجات دارند. ماست همراه با سبزیجات، میوه و ادویه، چات (سالاد سبزیجات خام با
لیمو و ادویه) و پاکوره (غذایی فوری از گلوله‌های آرد نخود همراه با سبزیجات) نمونه‌هایی از انتخاب خوب غذایی در تابستان، به‌خصوص در دوران رژیم لاغری هندی است.

• هندی‌ها برای نوشیدن روزانه 2 لیتر آب، تامین رطوبت بدن و کاهش اشتها که معمولا به‌دلیل تشنگی است، علاوه بر آب دیگر نوشیدنی‌ها مانند چای معطر، ماست رقیق، لیموناد و آب نارگیل می‌نوشند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید