تأثیر چای بر مغز
چای سبز با پایین آوردن خطر بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت در ارتباط است
کد خبر :
۷۲۸۶۷
بازدید :
۱۳۵۷۲
با نوشیدن چای، علاوه بر تقویت آرامش به دلیل کافئین موجود در آن، ممکن است از مزایای دیگر چای هم بهرهمند شوید، زیرا پژوهشگران معتقدند نوشیدن چای میتواند برای مغز شما مفید باشد.
طبق یک مطالعه جدید که توسط دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) انجام شده، افرادی که مرتب چای مینوشند، از مناطق مغزی سازماندهی شده بهتری نسبت به افرادی که چای مصرف نمینوشند، برخوردارند.
مناطق بهتر سازمان یافته مغز با عملکرد شناختی سالم همراه است، که مغز را از زوال مرتبط به سن محافظت میکند. برای بررسی فواید نوشیدن چای، پژوهشگران دانشگاه سنگاپور با همکاری دانشگاه اسکس و دانشگاه کمبریج، دادههای تصویری اعصاب ۳۶ سالمند بالای ۶۰ سال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
علاوه بر مصرف چای، پژوهشگران همچنین عواملی مانند سلامتی، سبک زندگی و سلامت روانی را در شرکت کنندگان مورد تحلیل قرار دادند. این یافتهها که در مجله علمی «سالمندی» به چاپ رسیده است، نشان داد که شرکت کنندههایی که حداقل چهار بار در هفته و به مدت ۲۵ سال چای سبز، اولونگ یا چای سیاه مصرف میکردند، مناطق مغزشان «با روشی کارآمدتر به هم پیوسته بودند» تا کسانی که چای نمینوشیدند.
فنگ لی، رهبر تیم مطالعاتی و استادیار گروه روانشناسی پزشکی در دانشکده پزشکی سنگاپور گفت: «نتایج پژوهش ما اولین شواهد از تأثیر مثبت نوشیدن چای در ساختار مغز را نشان میدهد و اینکه نوشیدن چای به طور منظم، از مغز در برابر زوال سازمان مغزی که با بالا رفتن سن در ارتباط است، محافظت میکند».
برای توضیح بیشتر اهمیت عملکرد مناطق مغز، دکتر فنگ عملکرد مغز را با کارایی حمل و نقل جادهای مقایسه کرد. او گفت: «در این مقایسه مناطق مغز را به عنوان مقصد در نظر بگیرید، در حالی که ارتباط بین مناطق مغز جاده است. وقتی سیستم جادهای بهتر ساماندهی شود، حرکت وسایل نقلیه و مسافران کارآمدتر است و از منابع کمتری استفاده میکند.
«به همین ترتیب، هنگامی که اتصالات بین مغز ساختار سازمان یافتهتری داشته باشند، پردازش اطلاعات میتواند با کارایی بیشتری انجام شود». دکتر فنگ، که قبلاً یافتههای مربوط به پیوند بین مصرف چای و سلامت کلی انسان را منتشر کرده است، افزود: «نتایج کنونی در رابطه با شبکه مغز به طور غیرمستقیم یافتههای قبلی ما را تائید میکند و تأثیرات مثبت نوشیدن مرتب چای بر بهبود سازمان مغز را با جلوگیری از ایجاد اختلال در اتصالات بین منطقهای نشان میدهد».
در آینده، تیم پژوهشگران قصد دارد تاثیری را که چای و ترکیبات فعال موجود در آن روی زوال شناختی دارند، بررسی کند. به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، علاوه بر سلامتی مغز، مصرف چای، به ویژه چای سبز با پایین آوردن خطر بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت در ارتباط است.
طبق یک مطالعه جدید که توسط دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) انجام شده، افرادی که مرتب چای مینوشند، از مناطق مغزی سازماندهی شده بهتری نسبت به افرادی که چای مصرف نمینوشند، برخوردارند.
مناطق بهتر سازمان یافته مغز با عملکرد شناختی سالم همراه است، که مغز را از زوال مرتبط به سن محافظت میکند. برای بررسی فواید نوشیدن چای، پژوهشگران دانشگاه سنگاپور با همکاری دانشگاه اسکس و دانشگاه کمبریج، دادههای تصویری اعصاب ۳۶ سالمند بالای ۶۰ سال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
علاوه بر مصرف چای، پژوهشگران همچنین عواملی مانند سلامتی، سبک زندگی و سلامت روانی را در شرکت کنندگان مورد تحلیل قرار دادند. این یافتهها که در مجله علمی «سالمندی» به چاپ رسیده است، نشان داد که شرکت کنندههایی که حداقل چهار بار در هفته و به مدت ۲۵ سال چای سبز، اولونگ یا چای سیاه مصرف میکردند، مناطق مغزشان «با روشی کارآمدتر به هم پیوسته بودند» تا کسانی که چای نمینوشیدند.
فنگ لی، رهبر تیم مطالعاتی و استادیار گروه روانشناسی پزشکی در دانشکده پزشکی سنگاپور گفت: «نتایج پژوهش ما اولین شواهد از تأثیر مثبت نوشیدن چای در ساختار مغز را نشان میدهد و اینکه نوشیدن چای به طور منظم، از مغز در برابر زوال سازمان مغزی که با بالا رفتن سن در ارتباط است، محافظت میکند».
برای توضیح بیشتر اهمیت عملکرد مناطق مغز، دکتر فنگ عملکرد مغز را با کارایی حمل و نقل جادهای مقایسه کرد. او گفت: «در این مقایسه مناطق مغز را به عنوان مقصد در نظر بگیرید، در حالی که ارتباط بین مناطق مغز جاده است. وقتی سیستم جادهای بهتر ساماندهی شود، حرکت وسایل نقلیه و مسافران کارآمدتر است و از منابع کمتری استفاده میکند.
«به همین ترتیب، هنگامی که اتصالات بین مغز ساختار سازمان یافتهتری داشته باشند، پردازش اطلاعات میتواند با کارایی بیشتری انجام شود». دکتر فنگ، که قبلاً یافتههای مربوط به پیوند بین مصرف چای و سلامت کلی انسان را منتشر کرده است، افزود: «نتایج کنونی در رابطه با شبکه مغز به طور غیرمستقیم یافتههای قبلی ما را تائید میکند و تأثیرات مثبت نوشیدن مرتب چای بر بهبود سازمان مغز را با جلوگیری از ایجاد اختلال در اتصالات بین منطقهای نشان میدهد».
در آینده، تیم پژوهشگران قصد دارد تاثیری را که چای و ترکیبات فعال موجود در آن روی زوال شناختی دارند، بررسی کند. به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، علاوه بر سلامتی مغز، مصرف چای، به ویژه چای سبز با پایین آوردن خطر بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت در ارتباط است.
منبع: ایندیپندنت
۰