فرادید| شاید کم حرف زدن مورد پسند بسیاری از ما باشد، اما در عمل برای انجام آن ناتوان باشیم و مدیریت درست بر روی آن نداشته باشیم، جالب است بدانید با استفاده از برخی راهکارها میتوانید بر روی صحبت کردن خود مدیریت داشته باشید، این کار از طریق انجام برخی تمرینات مداوم امکان پذیر است و موجب میشود تا با کمتر حرف زدن بیشتر مورد علاقه اطرافیان خود باشید.
به گزارش فرادید، پر حرفی میتواند ریشه در کودکی فرد داشته باشد، حرف زدن کودک با خودش و بیان داستانهای تخیلی میتواند منجر به پر حرف شدن کودک شود؛ و یا شاید این تصور وجود داشته باشد که سکوت کردن شما موجب کمتر شدن محبوبیت و حاکمیت سکوت بر جمع میشود، اما در حقیقت کمتر حرف زدن موجب میشود تا شما سخنان تأثیرگذار بیشتری را ارائه دهید.
هر سخن وقتی و هر نکته مکانی دارد. قبل از اینکه سخنگفتن را آغاز کنید، از خودتان بپرسید که آیا واقعا لازم است که چیزی بگویید یا نه. اگر آنچه قصد گفتنش را دارید ربطی به بحث ندارد، بهتر است از گفتن آن پرهیز کنید. مردم جذب صحبتهای کسی میشوند که کلمات و جملات خود را بادقت انتخاب میکند. کسانی که همواره در حال اظهارنظر و نقل داستان هستند بهمرورزمان محبوبیت خود را از دست میدهند. معمولا بیشتر گفتههای افراد پرحرف بیربط و غیرضروری است.
گاهی تنها دلیل افراد برای حرفزدن شکستن سکوت است. این افراد برای شکستن سکوت در جمعهای علمی و حرفهای مثل محیط کار یا مدرسه سخنگفتن را آغاز میکنند. اما باید بدانیم که گاهی سکوت چندان هم بد نیست و نیازی به شکستن این سکوت وجود ندارد. مثلا زمانی که شما و همکارتان در یک اتاق مشغول استراحت هستید، نیاز نیست سکوت را با شروع یک گفتوگوی غیرضروری از بین ببرید. شاید همکار شما برای استراحت به سکوت نیاز داشته باشد و تمایلی به صحبت نداشته باشد. در چنین مواقعی لبخند زدن دوستانه و حفظ سکوت مؤدبانهتر خواهد بود.
وقتی حواستان به زمان باشد، کمتر حرف خواهید زد. معمولا بعد از گذشت ۲۰ ثانیه احتمال اینکه مخاطبتان تمرکز خود را از دست بدهد زیاد است. درنتیجه، وقتی ۲۰ ثانیه حرف زدید، حواستان به شنوندگان باشد که آیا مشتاق شنیدن ادامه سخنان شما هستند یا خیر. به زبان بدن آنها توجه کنید. بیقراری، چککردن مداوم تلفن همراه و نگاهکردن به درودیوار نشان میدهد که مخاطب شما خسته شده است. پس بهتر است هرچه سریعتر حرف را کوتاه و تمام کنید. در حالت کلی، بهتر است بیش از ۴۰ ثانیه بهطور مداوم صحبت نکنید، چون باعث میشود مخاطب خسته شود و به ادامه حرفهای شما توجه نکند.
هنگام گفتوگو هرگز گوشی خود را چک نکنید یا اطراف را نگاه نکنید. به اینکه برای شام چه بخورید یا بعد از ساعت کاری کجا بروید فکر نکنید. تمام توجه خود را به طرف مقابل معطوف کنید. بهاینترتیب، بهتر گوش میکنید و درمورد آنچه گفته میشود تمرکز دارید. به چشمهای گوینده نگاه کنید و اگر گاهی تمرکز خود را از دست دادید، سعی کنید به زمان حال برگردید و به گوشدادن ادامه دهید.
برقراری ارتباط چشمی نشانه توجه شماست. هنگامی که کسی با شما صحبت میکند به چشمهای او نگاه کنید. این کار به معنای حضور و توجه شماست. قطع ارتباط چشمی ممکن است دور از ادب و به معنای بیتوجهی باشد. هنگام گفتوگو تلفن همراه خود را داخل کیف یا جیب خود بگذارید تا مجبور نشوید هرازچندگاهی گوشی را نگاه کنید و حواستان از جریان گفته منحرف شود. اگر مخاطبتان هنگامی که شما در حال صحبت هستید تماس چشمی خود را با شما قطع کند، این حرکت به احتمال زیاد نشانه این است که او خسته شده یا شما پرحرفی کردهاید. در چنین مواردی بهتر است کمی مکث کنید یا به طرف مقابل نیز فرصت حرفزدن بدهید.
سعی کنید گوش دادن فعالانه را یاد بگیرید. هنگامی که کسی در حال حرفزدن است، شما باید به حرفهای او گوش کنید. طرف مقابل را هنگام گوشدادن قضاوت نکنید. حتی اگر با آنچه گفته میشود مخالفید، منتظر بمانید تا نوبت شما برای حرفزدن برسد. وقتی دیگری در حال حرفزدن است، بهجای فکرکردن به اینکه چه جوابی باید بدهید، روی حرفهای او تمرکز کنید. برای تمرکز بهتر میتوانید گفتههای طرف مقابل را در ذهن خود تصور کنید. هچنین میتوانید کلمات و عبارتهای کلیدی حرفهای او را به خاطر بسپارید.
رعایت کمحرفی به این معنا نیست که در مواقع لزوم از خودتان دفاع نکنید یا منظور خود را بیان نکنید. اگر مسئلهای بهطور جدی ذهنتان را درگیر کرده یا نظری دارید که احساس میکنید بسیار اهمیت دارد، حرفتان را بزنید. افراط در کمحرفی نیز مثل افراط در هر کار دیگری صحیح نیست. پس به بهانه کمحرفی اطرافیان را از شنیدن نظرات مهم و شاید حیاتی خود محروم نکنید. دانستن اینکه چه زمانی لازم است حرف بزنید از اصول اولیه مهارت در کمحرفی است. بهعنوانمثال، وقتی در زندگی شخصی خود دچار یک مشکل جدی میشوید، بهتر است، برای کمکگرفتن از دوستان و نزدیکان مورداعتمادتان، مشکل را با آنها در میان بگذارید. یا اگر در زمینه کاری نظری دارید که میتواند تأثیرات مثبتی روی روند کار داشته باشد، حتما نظر خود را در جمع مدیران و همکاران بیان کنید.
هر انسانی نظر و عقیده منحصر به خودش را دارد. تعریفی که هر فرد از درست و غلط دارد ممکن است با دیگری متفاوت باشد. وقتی به حرفهای فرد دیگری گوش میکنید، ممکن است چیزهایی بشنوید که چندان هم موردقبول شما نیستند. اما بهتر است قضاوت کردن کردن درباره دیگران را تاخیر بیندازید. اگر مچ خودتان را هنگام قضاوت طرف مقابل گرفتید، دست از قضاوت بردارید و روی صحبتهای او متمرکز شوید. تحلیل شنیدههایتان را به بعد