طرز تهیه شور مخصوص پاییز؛ راههایی برای پیشگیری از کپک زدن
برای هر شیشه یک کیلوگرمی شور، نصف استکان سرکه کافی است. البته میزان سرکه رابطه مستقیمی با ذائقه افراد دارد. در صورتی که نمیخواهید از سرکه استفاده کنید، آب را درون قابلمه آلومینیویی بجوشانید، زیرا که در غیر این صورت قابلمه سیاه خواهد شد.
فصل پاییز زمان بسیار مناسبی برای تهیه ترشی و انواع شور است. در ادامه طرز تهیه این شور خوشمزه را دنبال کنید.
مواد لازم
خیار، کرفس، گل کلم، هویج، سبزیجات معطر شامل ترخون، شبت، سیر، فلفل سبز تند، سرکه، پودر گلپر
طرز تهیه شور
ابتدا ظرفهای مخصوص را به خوبی شسته و خشک کنید، سبزیجات فوق را به جز خیار، گل کلم، سیر و فلفل خرد کرده و پس از شست وشو در معرض هوا قرار دهید تا کاملاً خشک شوند، فلفلها و خیارها را به صورت درسته و گل کلمها را نیز به همان ترتیب با حفظ فرم اصلی با دست از یکدیگر جدا کنید تا به صورت گل کلمهای کوچکی درآیند. خرد کردن گل کلمها با چاقو زیبایی شور را از بین میبرد.
سیرها را نیز به حالت حبهای مورد استفاده قرار دهید. سبزیجات معطر را نیز پاک کرده و خوب بشویید سپس به قطعات حدود ۱۰ سانتیمتری با ساقه خرد کنید.
پس از آنکه کلیه مواد آماده شد، خیار و سبزیجات دیگر شامل گل کلم، هویج، کرفس همچنین سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر را به صورت لایه لایه درون ظرف قرار دهید به ترتیبی که یک ردیف مواد شور و ردیف دیگر با سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر پر شود.
سپس قابلمهای را از آب پر کرده و به میزان هر ۲ لیوان آب ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. در ضمن در صورت تمایل به مواد فوق میتوانید مقداری سرکه نیز بیفزایید، سرکه طعم خوبی به شور میدهد.
برای هر شیشه یک کیلوگرمی شور، نصف استکان سرکه کافی است. البته میزان سرکه رابطه مستقیمی با ذائقه افراد دارد. در صورتی که نمیخواهید از سرکه استفاده کنید، آب را درون قابلمه آلومینیویی بجوشانید، زیرا که در غیر این صورت قابلمه سیاه خواهد شد.
پس از آنکه محلول آب و نمک و در صورت تمایل سرکه به نقطه جوش رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برای مدت کوتاهی صبر کنید تا دمای آن پایینتر آید. هنگامی که دما از ۱۰۰ درجه سانتیگراد به ۸۰ یا ۷۰ درجه رسید یا به اصطلاح از حرارت افتاد، محلول حاصل را درون ظرف پر از مواد شور تا اندازهای بریزید که ظرف لبالب با محلول پر شده و روی سطح مواد را کاملاً بپوشاند.
سپس در ظرف را محکم بسته و دو یا سه روز در محلی گرم و در صورت امکان در مقابل تابش خورشید قرار دهید. پس از طی این مدت زمان آن را به یخچال یا محل سرد دیگری منتقل کنید.
مراقب باشید تمام مواد و حتی ظرف آنها خوب خشک شده باشند. وجود نم و قطرهای آب سبب کپک زدن شور شما خواهد شد.
کاربرد ظروف شیشهای از ظروف پلاستیکی بهتر است.
برخی معتقدند استفاده از چند عدد نخود خام در لابه لای مواد، سرعت آماده شدن شور را بالا میبرد.
عدهای با قراردادن تکهای نان سنگک بر روی کلیه مواد و در دهانه ظرف از آن به عنوان مخمر استفاده میکنند.
برای انداختن خیارشور، از خیارهای سالم و ترد استفاده کنید.
به سبزیجات معطر یاد شده برگ کرفس و گشنیز هم میتوان اضافه کرد.