تشخیص مشکلات سیستم ایمنی با آزمایش Neutrophils

افزایش سطح Neutrophils به پزشک این هشدار را میدهد، که بیمار دچار عفونت شدید، آسیب و جراحت یا سایر شرایط سلامتی خاص است.
آیا برای شما نیز این سوال مطرح شده است که منظور از Neutrophils در آزمایش خون چیست؟ آزمایش Neutrophils به متخصصین در تشخیص بیماریهای عفونی، ویروسی و هر بیماری خاص دیگری همچون سرطان که سبب کاهش سطح گلبولهای سفید میشوند، کمک میکند.0
نوتروفیل یکی از مهمترین گلبولهای سفیدی است که در مغز استخوان تولید میشود و از بدن در برابر بیماریهای عفونی و هر عامل تهدید کنندهای دفاع میکند. اگر قصد دارید تا اطلاعات کاملی را در ارتباط با مشکلات سیستم ایمنی و آزمایش Neutrophils بدست آورید، ادامه مطالب را دنبال کنید.
Neutrophils در آزمایش خون چیست
در پاسخ به این سوال که Neutrophils در آزمایش خون چیست ، میتوان اینگونه توضیح داد که نوتروفیل یکی از اقسام گلبولهای سفید است، که به میزان قابل توجهی نسبت به سایر گلبولهای سفید در مغز استخوان تولید میشود. مغز استخوان به صورت مداوم در حال تولید این گلبول سفید است و زمانی که نوتروفیلها بالغ میشوند، آنها را به میزان نرمال در خون آزاد میکند.
نوتروفیلها میتوانند بدن را در برابر هر نوع بیماری و تهدید آسیب رسانی محافظت کنند. از جمله مهمترین نقشهای نوتروفیلها در بدن، جلوگیری از بروز عفونت، شدت گرفتن عفونت و همچنین بیماریهای خاص همچون سرطان است. حال اگر در تست Neutrophils سطح این گلبول سفید کمتر از حد نرمال یا بالاتر از حد نرمال باشد، امکان بروز یکی از شرایط پزشکی محتمل است.
افزایش سطح Neutrophils به پزشک این هشدار را میدهد، که بیمار دچار عفونت شدید، آسیب و جراحت یا سایر شرایط سلامتی خاص است. گاهی سطح غیرطبیعی نوتروفیل میتواند نشانه بروز یک بیماری و اختلال ژنتیکی باشد، بنابراین هم انجام آزمایش Neutrophils و هم پیدا کردن دلیل افزایش و کاهش آن حائز اهمیت است.
در مقابل حالت افزایشی، چنانچه سطح نوتروفیل کمتر از حدود نرمال باشد، پزشک متوجه بروز عفونت مزمن در بیمار میشود. البته کاهش سطح نوتروفیل میتواند ناشی از مصرف دارو، شرایط ژنتیکی خاص یا اثرات شیمی درمانی و پرتو درمانی باشد.
بنابراین این تست میتواند گام نخست در تشخیص بسیاری ناشی از اختلالات و آسیبهای جدی باشد، چراکه با گزارش سطح غیرطبیعی، پزشک سعی میکند با انجام سایر آزمایشات و روشهای تشخیصی بفهمد دلیل افزایش و کاهش Neutrophils در آزمایش خون چیست!
دلایل انجام آزمایش Neutrophils
آزمایش Neutrophils به دلایل متعددی توسط پزشکان متخصص و فوق تخصص تجویز میشود. از جمله شرایطی که سبب میشود پزشک این تست را تجویز کند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- بیمار مشکوک به ابتلای سرطان است.
- جهت تشخیص سندروم داون و همچنین بررسی وضعیت کودک یا بزرگسال مبتلا به سندروم داون.
- در صورتی که فرد چاق باشد یا اضافه وزن داشته باشد.
- در صورتی که فرد مشکوک یا مبتلا به بیماری التهاب روده باشد.
- بیمار مشکوک به واسکولیت است.
- کیس آزمایش تصادف کرده یا جراحات شدیدی دارد.
- بررسی وضعیت بیماری که به تازگی جراحی برداشتن طحال انجام داده است.
- بیمار مبتلا یا مشکوک به هپاتیت از هر نوع است.
- بررسی وضعیت بیمار پس از مصرف کورتیکواستروئیدها.
- بیمار درگیر به روماتیسم مفصلی است.
- بیمار مشکوک به شرایط نوتروفیل ناقص است.
- بیمار در حال گذراندن دوره درمانی به روش پرتو درمانی و شیمی درمانی است.
- کیس آزمایش مشکوک به نقص ژنتیکی مادرزادی است.
میزان نرمال Neutrophils در آزمایش خون
سوالی که برای اغلب افراد پیش میآید، این است که میزان نرمال Neutrophils در آزمایش خون چیست؟ به طور کلی سطح نرمال یا طبیعی گلبول سفید خونی نوتروفیل در چهار دسته طبقه بندی میشود:
- سطح نرمال نوتروفیل در بانوان باردار در سه ماهه نخست: بین ۵۸۰۰ تا ۱۳۲۰۰ میلی متر مکعب است.
- سطح نرمال نوتروفیل در نوزادان: بین ۱۳۰۰۰ تا ۳۸۰۰۰ در هر میکرو لیتر.
- سطح نرمال نوتروفیل در نوزاد ۱۴ روزه: بین ۵۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ در هر میکرو لیتر.
- سطح نرمال نوتروفیل در افراد بالغ: بین ۴۵۰۰ تا ۱۱۰۰۰ در هر میلی متر مکعب.
نوتروپنی چیست؟
زمانی که در آزمایش خون یا CBC، سطح و تعداد گلبولهای نوتروفیل خیلی پایین و یا کمتر از حد نرمال باشد، فرد دچار نوتروپنی است. این گروه از افراد در برابر هر نوع بیماری بخصوص عفونتها و ویروسها شدیداً آسیب پذیر هستند. همچنین نوتروپنی میتواند نشانه درگیری فرد به عفونت مزمن نیز باشد.
علائم پایین بودن Neutrophils در آزمایش خون
آزمایش Neutrophils میتواند به تشخیص و تعیین میزان کم و غیرطبیعی گلبولهای سفید نوتروفیل کمک کند، اما اگر بیمار مبتلا به نوتروپنی باشد علائمی هم خواهد داشت. علائم نوتروپنی بسته به شدت و ضعف آن متفاوت است. هرچه نوتروپنی شدیدتر باشد، علائم با شدت بالاتری ظاهر شده و خطرات بیشتری جان بیمار را تهدید میکند.
از جمله علائم شایع پایین بودن نوتروفیل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- عفونت گوش
- التهاب لثهها
- آبسههای پوستی
- عفونت سینوسها
- تب
- پنومونی
شدیدترین نوع نوتروپنی زمانی است، که علت بروز آن جهش ژنتیکی مادرزادی باشد. در اینصورت بیمار علائم شدیدتر یا به عبارت دیگر وخیمتر را تجربه خواهد کرد. بیمار مبتلا به نوتروپنی ناشی از جهش ژنتیکی علائم زیر را خواهد داشت:
- بروز کیستهای عفونی عمقی
- آبسه شدید لثهها
- التهاب شدید لثهها
- ابتلا به عفونتهای مکرر باکتریایی
- ابتلا به عفونتهای گوارشی
علت Neutrophils پایین در آزمایش خون
حال این سوال مطرح میشود که دلیل کاهش Neutrophils در آزمایش خون چیست؟ گلبولهای نوتروفیل به دلایل متعددی کاهش پیدا میکنند. شایعترین دلایل کاهش سطح نوتروفیل و بروز نوتروپنی عبارتند از:
- عوارض جانبی برخی از داروها
- درمان به روش شیمی درمانی و پرتو درمانی
- نقص ژنتیکی مادرزادی یا جهش ژنتیکی
به نقل از وبسایت مثلث آنلاین ، گاهی کاهش سطح نوتروفیل میتواند ریشه در دلیل دیگر داشته باشد. این دلایل خیلی شایع نیستند، اما میتوانند در بروز این حالت دخیل باشند:
- ابتلا به بیماری ویروسی
- کم خونی شدید
- ابتلا به ایدز، توبرکلوز، هپاتیت و لایم
- لوکمیا
- کمبود اسید فولیک و مس
- کمبود ویتامین B12
- اختلال ژنتیکی ذخیره گلیکوژن نوع ۱
- سندروم سواخمن دیاموند
- اختلال در مغز استخوان
انجام آزمایش Neutrophils در منزل را به هومکا بسپارید
شما میتوانید برای انجام آزمایش Neutrophils در منزل بمانید و به جای مراجعه به آزمایشگاه، با مجموعه هومکا در تماس باشید. مجموعه هومکا با همکاری بهترین آزمایشگاهها و تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی ، در شهرهای تهران، رشت، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، اهواز و کرج در حال فعالیت است.
بهتر است بدانید که برای درخواست آزمایش در منزل، میتوانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا با مراجعه به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.ir ، درخواست آزمایش در منزل خود را ثبت کنید.