با گران‌ ترین باشگاه‌ های فوتبال جهان آشنا شوید؛ منچستریونایتد در صدر

با گران‌ ترین باشگاه‌ های فوتبال جهان آشنا شوید؛ منچستریونایتد در صدر

نشریه «اسپورتیکو» فهرست باارزش‌ترین باشگاه‌های فوتبال جهان را منتشر کرده که طبق آن منچستریونایتد با ارزش تخمینی ۶.۲ میلیارد دلار، بالاتر از رئال مادرید و بارسلونا به عنوان گران‌قیمت‌ترین باشگاه فوتبال جهان شناخته شده و هر ۶ تیم بزرگ فوتبال انگلیس در جمع ۱۰ تیم برتر حضور دارند.

کد خبر : ۱۸۸۲۸۵
بازدید : ۲۶

نشریه «اسپورتیکو» فهرست باارزش‌ترین باشگاه‌های فوتبال جهان را منتشر کرده که طبق آن منچستریونایتد با ارزش تخمینی ۶.۲ میلیارد دلار، بالاتر از رئال مادرید و بارسلونا به عنوان گران‌قیمت‌ترین باشگاه فوتبال جهان شناخته شده و هر ۶ تیم بزرگ فوتبال انگلیس در جمع ۱۰ تیم برتر حضور دارند.

یونایتد در صدر

ارزش تقریبی منچستر یونایتد، تحت مالکیت خانواده گلیزر و شرکت «اینئوس» بالغ بر ۶.۲ میلیارد دلار (۴.۹۶ میلیارد پوند) تخمین زده می‌شود و باشگاه‌های رئال مادرید (۶.۰۶ میلیارد دلار)، بارسلونا (۵.۲۸ میلیارد دلار)، لیورپول (۵.۱۱ میلیارد دلار) و بایرن مونیخ (۴.۸ میلیارد دلار) در رده‌های دوم تا پنجم قرار دارند. فهرست ۱۰ باشگاه ارزشمند جهان فوتبال علاوه بر تمام تیم‌های بزرگ فوتبال انگلیس، شامل پاری‌سن‌ژرمن، قهرمان لیگ یک فرانسه هم می‌شود.

رشد حجم اقتصاد فوتبال در ایالات متحده باعث شده ۱۵ تیم از لیگ MLS در فهرست ۵۰ باشگاه ارزشمند جهان حضور داشته باشند که یک رکورد به شمار می‌رود. باشگاه لس‌آنجلس آمریکا با ۱.۱۵ میلیارد دلار در این کشور رکورددار است و در فهرست کلی رده پانزدهم را در اختیار دارد.

۹ نماینده لیگ برتری در بین ۵۰ باشگاه گران‌قیمت جهان حضور دارند اما ارزش مجموع آن‌ها به ۲۹ میلیارد دلار می‌رسد و تقریباً ۲ برابر مجموع ارزش تیم‌های MLS (۱۵.۱ میلیارد دلار) است. ۳ باشگاه بزرگ لالیگا (رئال مادرید، بارسلونا و اتلتیکو مادرید) با ارزش مجموع ۱۳ میلیارد دلار عنوان سومین لیگ ارزشمند جهان را در اختیار دارند اما هیچ نماینده دیگری از فوتبال این کشور در جمع ۵۰ باشگاه گرانقیمت جهان نیست. باشگاه‌های گرانقیمت بوندس‌لیگا (۷.۶ میلیارد دلار)، سری آ (۶.۱) و لیگ یک فرانسه (۴.۸) در رده‌های بعدی قرار دارند. 

رشد فوتبال آمریکا  

در بین ۵۰ باشگاه ارزشمند جهان فوتبال ۳ نماینده از لیگ مکزیک (آمریکا، گوادالاخارا و مونتری) حضور دارند و تعداد نمایندگان لیگ هلند (آژاکس)، پرتغال (بنفیکا) و سری آ برزیل (فلامینگو) از عدد یک فراتر نمی‌رود.

حضور باشگاه‌های متعدد آمریکایی در فهرست باارزش‌ترین‌های جهان با توجه به کم‌بازده بودن لیگ MLS از نظر اقتصادی، در نگاه اول عجیب به نظر می‌رسد اما اسپورتیکو این موضوع را به کنترل هزینه‌ها، ورزشگاه‌های مدرن و ساختار یکپارچه لیگ مرتبط می‌داند.

در لیگ فوتبال آمریکا تیم‌ها با خطر سقوط مواجه نیستند و این موضوع ارزش مالی باشگاه‌های کوچک‌تر را ارتقا می‌دهد. امضای قرارداد پخش تلویزیونی ۱۰ ساله با شرکت اپل، حضور چندین بازیکن نامدار مانند لیونل مسی و نزدیک‌ شدن جام جهانی ۲۰۲۶ به میزبانی آمریکای شمالی منجر به افزایش ارزش اقتصادی این لیگ شده است.

شیوه محاسبه

 الگوی محاسباتی اسپورتیکو شباهت زیادی به روش نشریه «فوربس» در تعیین ثروتمندترین باشگاه‌های جهان دارد اما در آخرین فهرست منتشرشده توسط فوربس که یک سال پیش در دسترس قرار گرفت، رئال مادرید با اختلاف اندک نسبت به منچستریونایتد در صدر قرار داشت. مجله اسپورتیکو درآمد باشگاه‌ها را بر اساس صورت‌های منتشرشده از حساب‌های مالی محاسبه می‌کند؛ آورده اقتصادی تیم‌ها به ۳ قسمت پخش زنده تلویزیونی، درآمدهای تجاری و روز مسابقه تقسیم می‌شود.

درآمد حاصل از پخش زنده شامل پخش ملی و برون‌مرزی و جوایز اهداشده توسط عوامل مسابقات می‌شود و درآمد تجاری به مواردی مانند تبلیغات، قرادادهای حمایت مالی و برگزاری برنامه‌های غیرفوتبالی اختصاص دارد.

درآمد روز مسابقه از محل فروش بلیت، درآمدهای اهدا شده توسط اعضای باشگاه، مسابقات حذفی و بلیت‌های پیش‌فصل تأمین می‌شود. اسپورتیکو درآمدها و ارزش تقریبی زیرساخت‌های هر باشگاه را به کمک ضریب اختصاصی آن تعدیل می‌کند.

این ضریب به مؤلفه‌های فراوانی مانند سابقه فروش باشگاه در گذشته، حجم و کیفیت آن در بازار، قدرت برند، عملکرد درون زمین در گذشته و حال، میزان بدهی‌ها، تعهدات مالی مختلف و آینده پیش‌بینی‌شده باشگاه و لیگ از نظر اقتصادی بستگی دارد.

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید