( تصاویر) با چند نمونه از مجسمه های زیبای کشور آشنا شوید

( تصاویر) با چند نمونه از مجسمه های زیبای کشور آشنا شوید

مجسمه‌های زیبایی که گاهی قدمتشان به چند دهه گذشته برمی‌گردد و گاهی کاری نو و جدید هستند. سال‌هاست که شهرداری‌ها به‌منظور زیباسازی شهرها مجسمه‌هایی از هنرمندان نام آشنا یا دانشجویان جوان ایرانی در نقاط مهم شهر نصب می‌کنند که در میان آنها از مجسمه‌های تاریخی تا مدرن به‌چشم می‌خورد.

کد خبر : ۲۰۷۵۲۹
بازدید : ۵۳

از مجسمه‌ها و تندیس‌های بدقواره و زشت - که انگار به‌خاطر همین زشتی‌شان معروف می‌شوند - که بگذریم، مجسمه‌ها و تندیس‌های منحصربه‌فرد از شخصیت‌ها و مشاهیر ایرانی نظیر تندیس سیمرغ یا پیکره‌ فردوسی، سهم بزرگی در حافظه و خاطرات دیداری مردم ایران داشته است.

مجسمه‌های زیبایی که گاهی قدمتشان به چند دهه گذشته برمی‌گردد و گاهی کاری نو و جدید هستند. سال‌هاست که شهرداری‌ها به‌منظور زیباسازی شهرها مجسمه‌هایی از هنرمندان نام آشنا یا دانشجویان جوان ایرانی در نقاط مهم شهر نصب می‌کنند که در میان آنها از مجسمه‌های تاریخی تا مدرن به‌چشم می‌خورد. برای آشنایی با چند نمونه از زیباترین مجسمه‌های ایران، این مطلب را تا انتها بخوانید.

سردیس فردوسی

17

بزرگ‌ترین سردیس شاعر نام‌آور ایران، حکیم ابوالقاسم فردوسی به ارتفاع بیش از ۸متر سال۱۴۰۰ در میدان علوم دانشگاه فردوسی مشهد نصب شد. برای ساخت این سردیس زیبا از فایبرگلاس، رزین، گچ و سایر تثبیت‌کننده‌ها با روش‌های مختلف استفاده شده است تا در مقابل شرایط جوی ماندگاری بهتری داشته باشد.

مجسمه سیمرغ

18

مجسمه‌ ۲۵متری سیمرغ در شهر نیشابور قرار دارد و زیر نور خورشید می‌درخشد؛ شهری که زادگاه ۲تن از شعرای نامی و بزرگ ایران، عطار و خیام است. این مجسمه را پدر و پسری به نام‌های رضا و میثم هادیانی ساخته‌ و نمای بسیار زیبایی از پرنده افسانه‌ای شعرهای حماسی شاهنامه را به نمایش گذاشته‌اند.

تندیس ابوریحان بیرونی

19

پارک لاله‌ تهران تندیس‌های بسیاری از شخصیت‌های برجسته‌ در تاریخ ایران را در خود جای داده است، اما شاید برجسته‌ترین آنها را بتوان پیکره‌ ابوریحان بیرونی و عمر خیام دانست. ابوریحان یکی از برترین دانشمندان ایرانی در قرن چهارم بود که او را به‌دلیل فعالیت‌هایش در زمینه‌ نجوم، ریاضیات، فیزیک و تاریخ می‌شناسند. این مجسمه یکی از شاهکارهای ابوالحسن صدیقی، مجسمه‌ساز معروف است.

مجسمه آزادی

20

تندیس میدان آزادی در سنندج اثر هادی ضیاءالدینی از نظر مردم، هنرمندان و صاحب‌نظران هنر مجسمه‌سازی، محبوب‌ترین تندیس از نوع تندیس‌های «مفاهیم و مضامین» است که در کنار زیبایی و معنایی انحصاری خود، شاهکار مهندسی سازه هم به شمار می‌رود و مفهوم آزادی را با پیچیدگی‌های خاص و بهره گرفتن از تکنیک‌های هنری صاحب اثر، نمایش می‌دهد.

مجسمه سعدی

21

مجسمه برنزی سعدی ساخته دهقان محمدی، هنرمند مجسمه‌ساز سال گذشته در تهران تقاطع خیابان انقلاب و سعدی رونمایی شد. این مجسمه که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین مجسمه برنزی پایتخت یاد می‌شود با احتساب پایه سنگی ۴متری ۲/۷متر ارتفاع و طراحی و ساخت آن بیش از ۵/۱سال طول کشیده است.

تندیس آرش کمانگیر

22

مجسمه آرش کمانگیر ساخته میرحسن ارژنگ نژاد در مقابل کاخ موزه ملت مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد نصب شده است. جنس این مجسمه از فایبرگلاس است و به رنگ برنز پتینه کاری شده است. ارتفاع خود اثر بدون پایه، ۴۱۰سانتی‌متر است که با احتساب ۱۷۰سانتی‌متر پایه که از جنس سنگ گرانیت است، به ۵متر و۸۰سانتی‌متر می‌رسد.

منبع: همشهری

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید