عکس؛ یادگاری مدرسه راهآهن در دانشگاه الزهرا(س)؛ درهای قدیمیترین سازه ریلی به روی دانشجویان بسته شد

مستوفیالممالک از میان زمینهای وسیعی که در ونک داشت، قطعه زمینی را وقف ساخت مدرسه عالی دختران کرد که علاوه بر علوم مختلف مهارتهای خانهداری نیز به دختران آموزش میداد.
سالها بعد در دوران پهلوی مدرسه عالی دختران ونک به دانشکده و در سال 1354 مدرسه دختران به یک سازمان آموزشی غیردولتی تبدیل شد که بیشتر فرزندان قشر متمول آنجا درس میخواندند. این دانشگاه برای نخستین بار از راه آزمون ورودی سراسری دانشجو میپذیرفت.

سید محمد عجایبی از معتمدان محله ده ونک می گوید:« همان سالها بخشی از باغ نو که یکی از باغهای بزرگ ده ونک بود و به محمود زاهدی تعلق داشت، خریداری و به زمین دانشگاه افزوده شد. جالب اینکه تا سالها باغ نو بهعنوان اردوی تفریحی دانش آموزان و دانشجویان مدرسه عالی ونک استفاده میشد. بعد ازانقلاب این دانشگاه به دانشگاه الزهرا (س) تغییر نام داد.»
قصه واگن قطار معروف دانشگاه
واگن معروف دانشگاه الزهرا (س) در محوطه گلستان چهارم دانشگاه قرار دارد که از مدرسه راهآهن به یادگار مانده است.
روزگاری در کارخانه ساخت وسایل ایمنی راه که در نزدیکی این دانشگاه فعال بود، مدرسه راهآهن برای مدتی راهاندازی شد. سال ۱۳۸۲ مدیر وقت دانشگاه الزهرا (س) الحاق زمینهای مدرسه راهآهن را برای توسعه دانشگاه در دستورکار خود قرارداد. این واگن از آن روزها به یادگار مانده است. سال ۱۳۹۲ رئیس شورای وقت تهران در جریان بازدید از دانشگاه پیشنهاد تبدیل این واگن به کافه کتاب را داد. بعد از آن سال ۱۳۹۴ به همت مسئولان دانشگاه، کافه واگن دانشگاه شروع به کار کرد.
به گفته قدیمیهای محله ونک، این واگن یکی از قدیمیترین واگنهای شرکت راهآهن ایران است. متأسفانه چند سالی است که درهای این واگن یا همان کافه کتاب بستهشده و تنها خاطراتش برای دانشجویان باقی مانده است.
منبع: همشهری