پسربچه ۷ ساله فسیل‌های دورۀ ژوراسیک را در باغچۀ خانه‌شان پیدا کرد

پسربچه ۷ ساله فسیل‌های دورۀ ژوراسیک را در باغچۀ خانه‌شان پیدا کرد

این کودک ۷ ساله به نام الیوت که در تصویر شلوار قرمز و هودی خاکستری به تن دارد موفق شده در باغ خانه‌شان فسیل‌هایی متعلق به ۱۴۰ میلیون سال پیش را کشف کند.

کد خبر : ۲۳۸۷۷۸
بازدید : ۶۰

فرادید| خانواده الیوت هفت ساله، سه ماه پیش به خانه جدیدشان در ماتلاک، دِربی‌شِر نقل مکان کردند. حین کار در حیاط جلویی خانه، او سنگ‌های آهکی را که از خاک بیرون زده بودند بیرون کشید. او و والدینش با شکافتن این سنگ‌ها متوجه شدند درونشان پر از موجودات دوره ژوراسیک است. 

به گزارش فرادید، الیوت درباره این تجربه گفته: «من عاشق فسیل‌ها هستم. اینکه همین‌طور تصادفی آن‌ها را پیدا کردیم، خیلی من را خوشحال کرد. وقتی به یکی از فسیل‌هایم نگاه می‌کنم، خیلی کنجکاو می‌شوم و با خودم فکر می‌کنم، چند تا دایناسور دیگر می‌توانم پیدا کنم؟ پیدا کردن فسیل خیلی الهام‌بخش است و دوست دارم بیشتر این کار را انجام بدهم.» 

3

یک کارشناس به بی‌بی‌سی گفته این فسیل‌ها متعلق به دوره ژوراسیک هستند و احتمالاً توسط کلکسیونرها یا کارگران ساختمانی از دورست به این باغ آورده شده‌اند. 

مادر الیوت، جِما، ۴۲ ساله، درباره احساس پسرش گفته: «او خیلی هیجان‌زده است، البته مطمئن نیستم ما هم به اندازه او از حفاری کردن زیاد در باغ خوشمان بیاید! اما کشفیات او خیلی هیجان‌انگیزند و من خیلی به او افتخار می‌کنم.» 

2

الیوت با قطعه سنگی پر از فسیل در دستش به همراه مادرش. الیوت می‌خواهد در آینده یک دیرین‌شناس شود. 

دکتر سوزانا لایدن، دیرین‌شناس دانشگاه ناتینگهام گفته که این فسیل‌ها بیش از آنچه مردم تصور می‌کنند رایج هستند: 

«در بریتانیا، بیشتر فسیل‌ها زیر پوشش گیاهان پنهان شده‌اند؛ به این معنی که سنگ‌هایی که فسیل‌ها در آن‌ها قرار دارند در سطح زمین قابل‌مشاهده نیستند یا توسط فرسایش نمایان نمی‌شوند. بهترین مکان‌ها برای یافتن فسیل معمولاً جاهایی است که سنگ‌ها در اثر فرسایش آشکار شده‌اند که این اتفاق بیشتر در سواحل می‌افتد.» 

1

دکتر سوزانا لایدن می‌گوید شکار فسیل فقط مخصوص کارشناسان نیست. 

اگرچه «ماتلاک» روی سنگ‌هایی قرار دارد که زمانی بخشی از یک صخره باستانی بودند و خودش فسیل‌های زیادی دارد، اما دکتر لایدن معتقد است این فسیل‌های خاص توسط انسان‌ها از جای دیگری آورده شده‌اند. او باور دارد که احتمالاً این فسیل‌ها توسط کلکسیون‌دارها یا کارگران ساختمانی از دورست آورده شده‌اند. 

به گفته او این سنگ‌ها حدود ۱۴۰ تا ۱۸۰ میلیون سال قدمت دارند و حاوی آمونیت‌ها هستند؛ نرم‌تنانی با صدف‌های مارپیچی که هم‌زمان با دایناسورها در اقیانوس‌ها زندگی می‌کردند. 

دکتر لایدن افزود: «لذت شکار فسیل در اینست که چیزی را پیدا می‌کنید که میلیون‌ها سال کسی آن را ندیده است.»

به عقیده او علاقه‌مندان برای شروع نیازی به تجهیزات تخصصی ندارند و تنها باید بدانند کجا بروند. او به مبتدیان توصیه کرد برای شروع بهتر است با یک تور راهنما همراه شوند تا با انواع سنگ‌هایی که باید به دنبالشان بگردند آشنا شوند و بهترین زمان و مکان برای یافتن فسیل‌ها، سواحل پس از طوفان است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید