این اطلاعات را هرگز با ChatGPT و دیگر چت بات ها به اشتراک نگذارید

چتباتها ابزاری قدرتمند در زندگی روزمره هستند، اما اگر یکسری اطلاعات مهم را با آنها بهاشتراک بگذارید، ممکن است حریم خصوصی خود را به خطر بیندازید.
در دنیای امروز، کاربران برای کارهای مختلفی به چت باتهای هوش مصنوعی روی میآورند، از مشاورههای روانشناسی و نوشتن ایمیلهای حرفهای گرفته تا ساختن عکس به سبک استودیو جیبلی.
اگرچه نقش ChatGPT و بهترین چت بات های هوش مصنوعی مانند دیپ سیک، گراک و جمنای در زندگی ما هر روز پررنگتر میشود و انجام کارهایمان را سادهتر میکند، نگرانی دربارهی حفظ حریم خصوصی نیز روزبهروز افزایش مییابد.
در ادامهی مقاله، ۵ موضوعی را که نباید هرگز با ChatGPT یا چتباتهای جایگزین آن بهاشتراک بگذاریم، با یکدیگر مرور میکنیم.
با توجه به رشد سریع و فراگیر چتباتهای هوش مصنوعی، شاید کاربران هنوز بهطور دقیق از اینکه چه اطلاعاتی را نباید هرگز با چتباتها بهاشتراک بگذاریم، آگاهی نداشته باشند؛ اما واقعیت این است که هرچیز که با چتباتها بهاشتراک میگذاریم، دو خطر بالقوه را بههمراه دارد:
- اطلاعات ما ممکن است برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی به کار گرفته شوند
- مدل هوش مصنوعی ممکن است اطلاعات ما را در پاسخ به بقیهی کاربران، نمایش دهد
وقتی چیزی را برای یک چتبات میفرستید، عملاً مالکیت آن را از دست میدهید
جنیفر کینگ، پژوهشگر مؤسسهی هوش مصنوعی انسانمحور دانشگاه استنفورد، میگوید: «وقتی چیزی را در یک چتبات تایپ میکنید و برای آن میفرستید، عملاً مالکیت آن را از دست میدهید.» بنابراین یادگیری نحوهی صحیح استفاده از چتباتهای هوش مصنوعی به ما کمک میکند تا تعامل بهتر و امنتری داشته باشیم.
۱. اطلاعات هویتی
طبق گفتهی سخنگوی شرکت OpenAI، «مدلهای هوش مصنوعی آمدهاند تا دربارهی مسائل مختلف دنیا یاد بگیرند، نه افراد حقیقی؛ پس جمعآوری اطلاعات شخصی باید به حداقل برسد.»
۲. اطلاعات پزشکی
البته در این مورد میتوان نتایج آزمایشها را طوری مطرح کرد که به اطلاعات شخصی کاربران صدمهای وارد نشود، مثلاً بهجای بارگذاری کردن برگهی آزمایش خود، میتوانید از چتبات بپرسید: «آیا قند خون ناشتای ۹۰ برای یک مرد/زن بین ۳۰ تا ۳۵ سال، مناسب است؟» و پاسخ را با آزمایش خود تطبیق دهید.
۳. اطلاعات محرمانهی کاری
۴. نام کاربری و رمز عبور
۵. دادههای مالی
باید دقت کنید که اطلاعاتی مانند شمارهی کارت یا رمز دوم هرگز نباید برای مدلهای هوش مصنوعی ارسال شود، زیرا چنین کاری مسیر را برای کلاهبرداری، سرقت هویت و حملات فیشینگ، هموار میکند.
در پایان گفتوگو، مکالمهتان با چتبات را پاک کنید
البته نکتهای وجود دارد شاید کمی خیالتان را از حفاظت دادههایتان در گفتوگو با هوش مصنوعی، راحت کند. جیسون کلینتون، مدیر ارشد امنیت اطلاعات Anthropic، میگوید: «شرکتها معمولاً اطلاعات پاکشده در چتباتها را پس از ۳۰ روز بهطور کامل پاک میکنند تا در جایی ذخیره نشود.» پس بهتر است در پایان گفتوگو، مکالمهتان با چتبات را پاک کنید.
منبع: خبرآنلاین