سفر در زمان؛ یادداشتهای علم، یکشنبه ۵ شهریور ۱۳۵۱: روزنامهها را مؤاخذه کردم که چرا نام تختی را بردهاند

یادداشتهای اسدالله علم: امشب سفرای اردن قطر و عربستان سعودی مهمان من بودند که از آنها به علت آن که نامه کشورهای عرب را به سازمان امنیت ملل متحد دائر بر عربی بودن جزایر امضاء نکردهاند، قدردانی کنم. سر شام نطق کردم و به آنها گفتم خیلی خوشوقت شدند. وزیر خارجه و چند تن دیگر از وزرا هم بودند. مهمانی در کاخ دربار سعد آباد بود.
اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود.
در ادامه بخشی از یادداشت های او را بخوانید.
۵ شهریور ۱۳۵۱: صبح شرفیاب شدم. صحبت بر سر مراکش بود و این که چه طور هرست نوشته است هنوز فساد مالی در ارتش ایران هست. نکند دستگاههای داخلی خبر داده باشند. دیگر این که روزنامهها را مؤاخذه کنم که چرا نام تختی قهرمان سابق [کشتی]را که در المپیکهای سابق مدال طلا برد نوشتهاند - تختی در اواخر مصدقی شده بود، بعد هم، چون قدرت مردی نداشت از خجلت خودکشی کرد. ممکن نیست شاه از خطایی در بگذرد، حتی بعد از مرگ کسی. البته از این گونه خطاها، یعنی هم فکری با دشمنان و بدخواهان کشور، والا از خطاهای دیگر میگذرد. دیگر این که از بچههای درباری طرف اعتماد در صورتی که لایق باشند، در پستهای حساس بگمارم، از جمله در سازمان امنیت.
امروز محاکمه مهدی رضائی به طور علنی شروع شد. این محاکمات سابقاً سری بود [از]بس [سازمان]عفو بین المللی در دنیا سر و صدا راه انداخت، علنی کردیم. سابقاً مکرر عرض کرده بودم علنی باشد، قبول نفرموده بودند و نظامیها گزارش داده بودند اینها حین محاکمات فحش میدهند. حال بعد از آن که بر اثر فشار [عفو بین المللی]محاکمات را علنی میکنیم هم فحش دنیایی را وسیلهٔ عفو بین المللی خوردهایم و هم فحش اینها را در محاکمات علنی خواهیم شنید.
امشب سفرای اردن قطر و عربستان سعودی مهمان من بودند که از آنها به علت آن که نامه کشورهای عرب را به سازمان امنیت ملل متحد دائر بر عربی بودن جزایر امضاء نکردهاند، قدردانی کنم. سر شام نطق کردم و به آنها گفتم خیلی خوشوقت شدند. وزیر خارجه و چند تن دیگر از وزرا هم بودند. مهمانی در کاخ دربار سعد آباد بود.
منبع: انتخاب