صفر تا صد مراحل فروش خودرو دست دوم

صفر تا صد مراحل فروش خودرو دست دوم

برای اینکه هنگام فروش خودروی خود سرمان کلاه نرود و در دام کسی نیفتیم باید از مراحل انجام آن آگاه باشیم. طبیعی است که در بازاری که خیلی قاعده‌مند نیست، خرید و فروش خودروی کارکرده تا حدودی ترسناک به نظر برسد اما با رعایت چند نکته و واقف‌بودن به یک سری نکات ساده می‌توان روند فروش را به‌سادگی جلو برد. در این مطلب درباره مراحل فروش خودرو دست دوم بیشتر صحبت می‌کنیم.

کد خبر : ۲۵۱۰۸۳
بازدید : ۸

برای اینکه هنگام فروش خودروی خود سرمان کلاه نرود و در دام کسی نیفتیم باید از مراحل انجام آن آگاه باشیم. طبیعی است که در بازاری که خیلی قاعده‌مند نیست، خرید و فروش خودروی کارکرده تا حدودی ترسناک به نظر برسد اما با رعایت چند نکته و واقف‌بودن به یک سری نکات ساده می‌توان روند فروش را به‌سادگی جلو برد. در این مطلب درباره مراحل فروش خودرو دست دوم بیشتر صحبت می‌کنیم.

مراحل فروش خودرو دست دوم

هنگام فروش خودرو، شاید مسئله و مشکل بسیاری افراد فقط پیدا کردن قیمت ماشین دست دوم باشد. چون می‌ترسند که خودرو را به قیمت درست نفروشند و از این بابت ضرر کنند. این موضوع اگرچه یکی از مراحل فروش خودرو دست دوم محسوب می‌شود اما تنها مرحله آن نیست. در زیر به ۶ مرحله مهم اشاره می‌کنیم که قبل و در هنگام نقل و انتقال خودرو باید به آن توجه کرد:

۱) آماده کردن مدارک و تسویه بدهی‌ها

این مرحله به طور اختصاصی توسط شمای فروشنده باید انجام شود. چون مسئولیت پرداخت همه بدهی‌های خودرو بر عهده شما است. در واقع، در هنگام فروش خودرو در مراکز تعویض پلاک، اولین چیزی که از شما می‌خواهند برگه تسویه بدهی‌های خودرو است. این بدهی‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • خلافی خودرو؛
  • جرائم طرح ترافیک خودرو؛
  • عوارض آزادراهی؛
  • عوارض سالیانه شهرداری.

همچنین مدارکی مانند کارت خودرو، برگ سبز، بیمه‌نامه، مدارک شناسایی فروشنده و کارت تاییدیه معاینه فنی را نیز باید آماده کنید. به طور کلی، مدارک لازم برای خرید خودرو دست دوم یا فروش آن مشابه هم است و هنگام نقل و انتقال به این مدارک باید دسترسی داشت.

۲) پیدا کردن قیمت روز خودرو

باید به نحوی بتوانید قیمتی که خودروی شما در بازار معامله می‌شود را پیدا کنید که برای انجامش ۴ راه دارید:

  • ساده‌ترین و راحت‌ترین روش ممکن مراجعه به سایت‌های آگهی مانند دیوار و شیپور است. می‌توانید لیستی از خودروهایی که شرایطی نسبتا مشابه با خودروی شما دارند را پیدا کنید تا میانگین قیمتی برایتان مشخص شود.
  • همچنین می‌توانید از افراد فعال در این حوزه، قیمت را پرس‌وجو کنید.
  • راه سوم نیز مراجعه به پلتفرم‌هایی است که خدمات تعیین قیمت خودروی کارکرده به شکل آنلاین ارائه می‌کنند. کافی است اطلاعات لازم خودرو را به آن‌ها بدهید تا قیمت تخمینی نمایش داده شود. البته باید آن پلتفرم معتبر باشد تا بتوان به اطلاعاتش استناد کرد.
  • راه چهارم مراجعه به هوش مصنوعی است. جمینای گوگل، کوپایلت مایکروسافت، ChatGPT یا دیپ سیک از سری دستیاران هوش مصنوعی هستند که نسخه رایگان آن در دسترس همگان قرار دارد. با ارائه اطلاعات کامل خودرو به آن‌ها، می‌توانید قیمت تخمینی را به دست آورید.

۳) آگهی‌کردن خودرو

اگر از قبل مشتری دست به نقدی نداشته باشید، باید راهی برای آگهی‌کردن خودروی خود پیدا کنید. بهترین روش فروش خودرو دست دوم استفاده از همین سایت‌های آگهی است. در این سایت‌ها شما می‌توانید به صورت امن با افراد گفت‌وگو کنید و همچنین با ابزارهای تبلیغاتی موجود، آگهی خود را به افراد بسیاری نمایش دهید. موردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که به جز اطلاعات شخصی، درباره خودرو به اندازه کافی اطلاعات دهید تا ابهامی برای مشتریان احتمالی وجود نداشته باشد.

۴) حضور مشتری در محل خودرو با کارشناس

در مراحل فروش خودرو دست دوم لزوما چیزی به نام کارشناسی از سمت شمای فروشنده وجود ندارد. چون این خریدار است که باید کارشناس را بیاورد و هزینه‌اش را نیز بپردازد. به هر حال مشتری با کارشناس به محل مراجعه می‌کند و با بررسی خودرو، سراغ تعیین و موافقت روی قیمت نهایی خواهید رفت.

۵) تنظیم مبایعه نامه

با اینکه به طور کلی دیگر نیاز به تنظیم قولنامه نیست، اما برای ثبت شرایط و نحوه پرداخت هزینه خودرو و حضور چند شاهد هنگام معامله، همچنان قولنامه تنظیم می‌شود. در این سند معمولا اطلاعات کامل خودرو، نحوه و تاریخ پرداخت به طور کامل ثبت می‌شود و چند شاهد نیز آن را امضا می‌کنند.

در این بخش معمولا خریدار طبق همان مبایعه‌نامه مبلغی به عنوان بیعانه معمولا بین ۵ تا ۱۰درصد قیمت کل را پرداخت می‌کند و در قبال آن رسیدی دریافت می‌کند. روال اینگونه است که باقی مبلغ در همان روزی که قرار است به مرکز تعویض پلاک مراجعه شود، پرداخت می‌شود. مگر اینکه دو طرف توافق دیگری کرده باشند.

۶) مراحل فروش خودرو و تعویض پلاک

مراحل سند زدن ماشین دست دوم در همین مرحله خلاصه می‌شود. در سال‌های قبل‌تر نیاز بود که بعد از تعویض پلاک، برای سند زدن، دو سمت معامله به دفترخانه مراجعه می‌کردند تا سند خودرو صادر شود. اما در حال حاضر با مراجعه به مرکز تعویض پلاک، برگ سبز خودرو صادر می‌شود که حکم همان سند را دارد.

همچنین اگر بین خریدار و فروشنده بر سر پرداخت مبلغ توافق شود، فروشنده می‌تواند فروش وکالتی انجام دهد. به این معنا که بابت تعویض پلاک به فروشنده وکالت می‌دهد و دیگر به این ترتیب نیاز نیست در مرکز تعویض پلاک حاضر شود. اما باید اطمینان حاصل کند که خریدار تعویض پلاک را انجام می‌دهد تا پلاک آزاد شود.

چند اشتباه در هنگام خرید خودرو دست دوم

هر چقدر هم که به مراحل فروش خودرو دست دوم مسلط باشیم، باز هم امکان دزدی و کلاهبرداری وجود خواهد داشت. در زیر به ۲ اشتباهی که بین فروشندگان و خریداران خودرو رایج است اشاره می‌کنیم:

  • بی‌توجهی به کیلومترشمار: امکان بالایی وجود دارد که کیلومترشمار خودرو دستکاری شده باشد و باید حتما به آن توجه کرد. مخصوصا اگر سن خودرو بالاست ولی کیلومترشمار عدد پایینی را نشان می‌دهد باید به موضوع شک کرد.
  • اصرار به انتخاب یک کارشناس مشخص: اگر هنگام خرید خودرو فروشنده اصرار داشت که فلان دوست یا آشنایش به عنوان کارشناس در معامله باشد، احتمالا خودرو مشکل حادی دارد که فروشنده می‌خواهد آن را از چشم خریدار پنهان نگه دارد.

در انتها

مراحل فروش خودرو دست دوم به همین سادگی‌ای است که در این مطلب به آن اشاره کردیم. با این حال اگر می‌بینید که فرایند انجام این کار برای شما نامفهوم است، بهتر است با یک حقوقدان که به قوانین حوزه معاملات خودرو واقف است، مشورت کنید.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید