چرا «همۀ مردم این کشور باریک» دارند مهاجرت می‌کنند؟

چرا «همۀ مردم این کشور باریک» دارند مهاجرت می‌کنند؟

برای نخستین بار در جهان، اهالی یک کشور تقریبا به‌طور کامل و به شکل برنامه‌ریزی‌شده در حال مهاجرت هستند. تا کنون بیش از ۵ هزار نفر از ساکنان تووالو (Tuvalu) (یعنی حدود نیمی از جمعیت کشور) برای دریافت ویزای مهاجرت به استرالیا درخواست داده‌اند؛ این ویزا به آنان امکان می‌دهد از آثار فاجعه‌بار تغییرات اقلیمی فرار کنند.

کد خبر : ۲۵۲۰۱۳
بازدید : ۵۳

فرادید| از سال ۲۰۲۵، سالانه ۲۸۰ نفر از شهروندان تووالو از طریق قرعه‌کشی می‌توانند به استرالیا مهاجرت کنند. تنها چهار روز پس از آغاز ثبت‌نام، ۳۱۲۵ نفر (حدود یک‌سوم جمعیت ۱۱ هزار نفری این کشور) نام‌نویسی کرده بودند و تا ۱۱ ژوئیه این تعداد به ۵۱۵۷ نفر رسید.

به گزارش فرادید؛ دولت استرالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این نخستین توافق از نوع خود در جهان است که مسیری برای مهاجرت همراه با کرامت، در برابر پیامدهای شدید تغییرات اقلیمی فراهم می‌کند.» آن‌ها همچنین به تأثیرات مخرب تغییرات آب‌وهوایی بر زندگی، امنیت و رفاه کشورها و مردمان آسیب‌پذیر اقلیمی، به‌ویژه در منطقه اقیانوس آرام اشاره کردند.

03

تووالو، کشوری کوچک در اقیانوس آرام جنوبی میان استرالیا و هاوایی، از ۹ جزیره‌ کم‌ارتفاع تشکیل شده است. بیشترین ارتفاع آن تنها ۴٫۵ متر از سطح دریاست و میانگین ارتفاع آن ۲ متر است. همین امر آن را به‌شدت در برابر بالا آمدن سطح دریا، سیلاب و طوفان‌های شدید آسیب‌پذیر کرده است.

بر پایه یک مطالعه، سطح آب در اطراف تووالو در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۵ سانتی‌متر بیشتر از ۳۰ سال پیش بوده است. این روند می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ بخش بزرگی از زیرساخت‌ها و زمین‌های کشور را به زیر آب ببرد.

افزایش سطح دریا همچنین منابع آب شیرین تووالو را تهدید می‌کند؛ زیرا آب شور به سفره‌های آب زیرزمینی نفوذ می‌کند. به گفته‌ی «باتتبا آسلو»، دانشجوی دکترای تغییرات اقلیمی در دانشگاه ملبورن، مردم تووالو اکنون مجبورند محصولات کشاورزی خود را بالاتر از سطح زمین پرورش دهند تا از نفوذ شوری جلوگیری کنند.

توافق جدید که به نام «پیمان اتحادیه فالپیلی استرالیا-تووالو» شناخته می‌شود، اواخر سال ۲۰۲۳ امضا و از سال ۲۰۲۴ اجرایی شد. این توافق به ساکنان تووالو اجازه می‌دهد همانند شهروندان استرالیا در آن کشور زندگی، کار و تحصیل کنند و به خدمات بهداشتی و آموزشی دسترسی داشته باشند. دریافت‌کنندگان ویزا الزامی به ترک کشور ندارند و می‌توانند هر زمان بخواهند به وطن خود بازگردند.

02

به گفته «وسلی مورگان» از مؤسسه ریسک و پاسخ به تغییرات اقلیمی دانشگاه نیو ساوت ولز، «این برنامه، یک پیش‌زمینه جهانی تازه برای مهاجرت در پی تغییرات اقلیمی و افزایش سطح دریا به‌شمار می‌رود.» او افزود که استرالیا ممکن است برنامه‌های مشابهی را با کشورهای دیگری چون کریباتی نیز اجرا کند.

نتایج قرعه‌کشی امسال تا پایان ماه ژوئیه اعلام خواهد شد و اولین مهاجران ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۵ وارد استرالیا شوند. این سهمیه‌ی سالانه برای جلوگیری از مهاجرت گسترده نیروی کار و ایجاد فشار اقتصادی بر تووالو در نظر گرفته شده و ممکن است در آینده تغییر کند.

به گفته «جین مک‌آدام»، استاد حقوق در دانشگاه نیو ساوت ولز، در صورتی که روند مهاجرت به همین صورت ادامه یابد و مردم به کشور بازنگردند، در طول یک دهه آینده نزدیک به ۴۰ درصد از جمعیت تووالو از کشور خارج خواهند شد.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید