رازهای مقابله با ولخرجی؛ چطور هنگام خرید عقلمان را به‌کار بیندازیم و فریب نخوریم؟

رازهای مقابله با ولخرجی؛ چطور هنگام خرید عقلمان را به‌کار بیندازیم و فریب نخوریم؟

این راه‌های پیشنهادی آنقدرها سخت نیستند‌ اما نیاز به تعهد زیادی دارند.

کد خبر : ۲۲۳۱۲۶
بازدید : ۴۵

ذخیره کردن پول و درآمد، کاری چالش برانگیز است. حتما شما هم دوستانی دارید که با وجود درآمد محدود، همیشه پول بیشتری دارند و می‌توانند آن را برای خریدهای بزرگ و مهم هزینه کنند. اگر برای شما جمع‌کردن پول، رویایی دست نیافتنی است، می‌توانید راه‌های میانبری پیدا کنید که شما را به سر منزل مقصود برسانند. این راه‌ها آنقدرها سخت نیستند، اما نیاز به تعهد زیادی دارند. 

1- روی کارت بانکی جمله عبرت‌آموز بنویسید

می‌توانید کارت بانکی خود را شخصی‌سازی کنید و رویش جمله‌ای بنویسید که پیام مهمی برایتان داشته باشد. مثلا اگر روی کارت خود بنویسید: مطمئنی که به خرید این کالا نیاز داری؟ هر بار که بخواهید پول خریدتان را پرداخت کنید، تلنگری به شما زده خواهد شد تا آنچه را که نیاز ندارید، نخرید و پولش داخل جیبتان باقی بماند.

2-یک حساب بانکی باز کرده و کارتش را گم کنید

خیلی زود وارد یکی از شعب بانک مورد علاقه خود شوید، حسابی باز کنید و همانجا کارت بانکی را سربه‌نیست کنید. شما نباید به هیچ‌وجه به این کارت یا رمز دوم آن برای خرید اینترنتی دسترسی داشته باشید. شما قرار است از حساب بانکی بدون کارت خود به‌عنوان صندوق ذخیره استفاده کنید.

3-اول ماه پس‌انداز کنید

بسیاری از ما وقتی می‌خواهیم اقدام به پس‌انداز پولمان کنیم، این کار را تا  آخر ماه به تعویق انداخته و هر چقدر پول که در طول ماه خرج نشده بود را به‌عنوان پس‌انداز ذخیره می‌کنیم. این بدترین کاری است که می‌توانید در قبال پول‌هایتان انجام دهید. بهترین گزینه این است که به محض دریافت حقوق ماهانه قبل از هر چیز قسط و قبض‌هایتان را بپردازید و بعد  بخشی از آن را که قصد دارید پس‌انداز کنید، به حساب دیگری واریز کنید. کارتی که قبلا گمش کرده‌اید، اینجا به کارتان می‌آید.

4-نرم‌افزارهای بانکی را دریابید

برخی از نرم‌افزارهای بانکی روز تلفن‌ همراه شما، آماده هستند تا برای شما پول ذخیره کنند. برای نمونه یکی از آنها که بانک‌همراه است، گزینه‌ای دارد که می‌توانید فعالش کنید و بخواهید تا هر وقت جایی کارت می‌کشید، مبلغ را رند کرده و برایتان در بخشی جداگانه پس‌انداز کند. 

5-هزینه‌های خود را یادداشت کنید

وقتی بدانید چقدر پول خرج می‌کنید، راحت‌تر می‌توانید مقابل هدررفت دستمزد ماهانه خود ایستادگی کنید. برخی از نرم‌افزارهای موبایل کار را برایتان راحت می‌کنند و می‌توانید دخل‌وخرج را همان‌جا وارد کنید. اگر علاقه‌ای به چنین کاری ندارید، هنوز هم دفتریادداشت کارکرد خودش را دارد و می‌شود از آن برای ثبت هزینه‌ها استفاده کرد. معمولا وقتی سه ماه هزینه‌های خود را جایی می‌نویسید، از ماه چهارم متوجه می‌شوید که پول‌هایتان کجا هدر می‌رود.

6- فهرستی از خرید مایحتاج خود داشته باشید

همیشه قبل از اینکه به خرید بروید، یک فهرست تهیه کنید و حتما در آن فهرست فقط لوازم و خوراکی‌هایی را که احتیاج دارید بنویسید و براساس همان خرید خود را انجام دهید. اگر این نکته را چند بار اول رعایت کنید، پس از مدتی به عادت تبدیل شده و دیگر برای وسایلی که لازم ندارید، پول خرج نمی‌کنید.

7-برنامه‌ریزی شده خرید کنید

در خرید افراط نکنید. قبل از اینکه حقوقتان واریز شود، فکر کنید که این ماه چه خریدهای ضروری‌ای دارید که نمی‌توانید از آنها چشم‌پوشی کنید. بعد باید حساب کنید که خرید کردن از کدام کارخانه و تولیدکننده هم نیازهایتان را برآورده می‌کند و هم می‌تواند باعث شود خرج اضافه نکنید و در واقع اقتصادی‌تر از بقیه برایتان تمام می‌شود.

8-اشتراک‌های غیرضروری را لغو کنید

برخی از ما در ده‌ها سایت و نرم‌افزار و... عضو هستیم و هر ماه پولی را برای عضویت در آنها پرداخت می‌کنیم. اگر شما هم جزو چنین گروهی هستید، بهتر است همین امروز مطمئن شوید اشتراک‌هایی که می‌پردازید ضروری هستند و بدون آنها کار و زندگی‌تان لنگ می‌ماند. اگر گزینه‌هایی را پیدا کردید که می‌توانید بدون آن به زندگی خود ادامه دهید، بهتر است اشتراک را لغو کرده و پولش را ذخیره کنید.

9-به غذاهای آماده و دخانیات با دیده تردید نگاه کنید

غذاهای فوری و آماده این روزها گران محسوب می‌شوند. حتی اگر مدام به‌ رستوران نمی‌روید هم بهتر است روی عادت خود در مورد خوردن غذای آماده یا فوری تجدیدنظر کنید. همیشه می‌توانید تعداد وعده‌های غذایی خارج از خانه را کمتر کنید. علاوه بر غذا، کسانی که عادت به مصرف دخانیات دارند هم برای سلامت و جیبشان بهتر است که یا آن را ترک کرده یا در مصرف دخانیات خساست بیشتری به‌خرج دهند.

منبع: هفت صبح

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید