بیت المقدس؛ ماجرای خرید و فروش ملک با طعم "خیانت"!

بیت المقدس؛ ماجرای خرید و فروش ملک با طعم "خیانت"!

جوده می‌گوید که ملک را در سال ۲۰۱۶ به قیمت ۲.۵ میلیون دلار به یک فلسطینی فروخته و حالا اگر آن را به اسراییلی‌ای فروخته‌اند که اواخر سال ۲۰۱۸ به آن نقل مکان کرد، او دیگر مسئولش نیست.

کد خبر : ۶۷۰۷۷
بازدید : ۲۶۱۰
فرادید | در کوچه‌ای از شهر قدیم بیت‌المقدس، یک ساختمان سه طبقه بدل به نماد ترس فلسطینیان در از دست دادن زمین باارزش در این ناحیۀ تاریخی بدل شده است.

به گزارش فرادید به نقل از AFP، ادیب جوده الحسینی می‌گوید که کار اشتباهی انجام نداده است، اما حتی جایگاهش به عنوان عضوی از یکی از متنفذترین خانواده‌های فلسطینی بیت‌المقدس هم نتوانسته او را از گزند سرزنش‌ها حفظ کند.

این مرد ۵۵ ساله، متهم به دست داشتن در فروش ساختمان سبک مملوکی در محلۀ مسلمان‌نشین شهر قدیمی به اسراییلی‌هاست؛ چیزی که اغلب فلسطینی‌ها آن را خیانت می‌دانند.
خرید و فروش ملک با طعم

او، در حالی که جلوی ورودی کلیسای مقبرۀ مقدس (جایی که به اعتقاد مسیحیان، عیسی مسیح در آن به صلیب کشیده و دفن شده است) نشسته، می‌گوید: "آیا می‌شود مسئول چیزی که دو سال پیش فروخته شده باشیم؟ "

جوده، به خاطر جایگاهش، یکی از کلیدداران کلیسا است و حالا به خاطر نقشش در فروش ساختمان، دیگران خواهان آن هستند که سمتش را واگذار کند.

او با غرور کلید بلند و نیزه شکلی را که به گفتۀ این خاندان مسلمان، از قرن سیزدهم از پدر‌ها به پسر‌ها رسیده، را به عنوان مدرک بی‌گناهی خود نمایش می‌دهد.

جوده می‌گوید که ملک را در سال ۲۰۱۶ به قیمت ۲.۵ میلیون دلار به یک فلسطینی فروخته و حالا اگر آن را به اسراییلی‌ای فروخته‌اند که اواخر سال ۲۰۱۸ به آن نقل مکان کرد، او دیگر مسئولش نیست.

اما این ساختمان که او زمانی صاحبش بوده، تنها موردی نیست که نگرانی فلسطینی‌ها را برانگیخته است.

مناقشۀ زمین میان فلسطینی‌ها اسراییلی‌ها، نبردی بر سر بیت‌المقدس و شهر قدیمی آن نیز هست؛ جایی که محل اماکنی است که برای یهودیان، مسلمانان و مسیحیان مقدس هستند.

اسراییل در جنگ شش روزۀ ۱۹۶۷، بخش شرقی بیت‌المقدس را که عمدتاً فلسطینی نشین بود تصرف کرد و بعداً، طی اقدامی که هرگز از سوی جامعۀ بین‌الملل به رسمیت شناخته نشد، آن را ضمیمۀ خود کرد.

اسراییل اکنون کل شهر را پایتخت خود می‌داند و به عنوان دلیل، ارتباط تاریخی و توراتی یهودیان با این شهر را ذکر می‌کنند.

فلسطینیان، بیت‌المقدس شرقی را که شامل شهر قدیمی می‌شود، پایتخت کشور آیندۀ خود می‌دانند.

حبس ابد

حدود ۳۲۰۰۰۰ فلسطینی در بیت‌المقدس شرقی زندگی می‌کنند، و در حال حاضر جمعیت ساکنان اسراییلی به ۲۱۰۰۰۰ نفر افزایش یافته است.

اسراییل مانع از فعالیت حکومت خودگردان فلسطین در بیت‌المقدس می‌شود، اما حکومت سعی دارد هر چند محدود، نفوذ خود را حفظ کند.

چنین فروش‌هایی از لحاظ تئوری، بنا بر قانون حکومت خودگردان می‌تواند حکم مرگ را در پی داشته باشند.

در یک پروندۀ جنجالی در هفته‌های اخیر، مردی آمریکایی-فلسطینی به نام ایسام آکل، به خاطر فروش ملک در شهر قدیمی، از سوی دادگاه حکومت خودگردان در کرانۀ باختری اشغالی، به حبس ابد محکوم شد.
خرید و فروش ملک با طعم

عدی ناوفل، وکیل آکل، می‌گوید که او فقط سعی داشته تا به یک خانوادۀ فلسطینی دیگر برای حل‌وفصل مشکلات ورثه‌ای ساختمان، که در خیابانی پایین‌تر از ساختمانی که جوده فروخته قرار دارد، کمک کند.

مورد آکل، انتقاد دیوید فرید، سفیر آمریکا در اسراییل، را برانگیخته است. او حامی سکونت اسراییلیان در شهر قدیمی است و خواستار آزادی آکل شده است.

این موضوع موجب شده تا درخواست‌ها از اسراییل برای مداخله زیاد شود.

در پی دستگیری آکل، اسراییل به ظن دست داشتن فرماندار فلسطینی بیت‌المقدس در موضوع، چند بار او را بازداشت کرده است.

سی و دو فلسطینی دیگر نیز با همین اتهام که در این مسئله از حکومت خودگردان حمایت کرده‌اند، بازداشت شدند، اما در نهایت همگی آزاد شدند.

گزارش شده که آکل، هفتۀ گذشته به این شرط که کشور را ترک و به ایالات متحده بازگردد، آزاد شده است، اما نه وکیلش و نه سفارت آمریکا چنین توافقی را تایید نکرده‌اند.

در موردی دیگر در ماه نوامبر ۲۰۱۸، بلندپایه‌ترین مقام اسلامی در بیت‌المقدس، یعنی مفتی اعظم محمد احمد حسین، اجازه نداد که فلسطینی‌ای در یک تصادف کشته شده بود در گورستان مسلمانان، دفن شود، چرا که گمان می‌رفت زمانی به یهودیان ملک فروخته باشد.

نبود شفافیت

گروه‌های اسراییلی، در تلاش برای افزایش جمعیت یهودیان در بیت‌المقدس شرقی، برای جوش خوردن معامله‌ها فشار می‌آورند، گهگاه قیمت‌های بالایی پیشنهاد می‌دهند تا مالکان برای فروش تحت فشار قرار گیرند.

به گفتۀ فعالان ضد سکونت یهودیان، این گروه‌ها از روش‌های متنوعی نظیر میانجی‌ها یا شرکت‌های پوششی استفاده می‌کنند.

یودیت اوپنهایمر، ریاست یک سازمان مردم‌نهاد اسراییلی که ضد شهرک‌نشینان اسراییلی است، می‌گوید: "این‌ها معاملات باز و شفافی نیستند. "
خرید و فروش ملک با طعم

جوده اسنادی را نشان می‌دهد که بر اساس آن، حکومت خودگردان، فروش خانه‌اش به یک فلسطینی دیگر را تایید کرده است.

او می‌گوید که فروشنده "به من خیانت کرد، به حکومت خودگران و فلسطین خیانت کرد. "

خالد العطاری، فلسطینی‌ای که در سال ۲۰۱۶ خانه را خریده، حاضر به گفتگو نشد و می‌گوید که تحقیقاتی در این زمینه جریان دارد.

فارغ از اینکه مسئول این جریان کیست، همسایگان از این می‌ترسند که فروش‌هایی بیشتری از این دست در راه باشد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید