(ویدئو) رهایی ۳۲۰۰ لاکپشت خال زرد آمازون
صدها لاکپشت خال زرد آمازون که در محلی به عنوان تاریکایا شناخته میشوند، به عنوان بخشی از طرحی برای سکونت مجدد این گونه که شکار آنها را تهدید میکند، آزاد شدند.
در آمازون پرو، موج گرما و خشکسالی طولانی مدت دوره نهفتگی هزاران لاک پشت را که توسط زیست شناسان به عنوان بخشی از یک برنامه زیست محیطی محلی به رودخانه رها شده اند، کوتاه کرده است.
حدود ۳۲۰۰ لاکپشت خال زرد آمازون که در محلی به عنوان تاریکایا شناخته میشوند، به عنوان بخشی از طرحی برای سکونت مجدد این گونه که شکار آنها را تهدید میکند، آزاد شدند.
لاکپشتهای کوچک روز سه شنبه با احتیاط در کانتینرها تا ساحل رودخانه حمل شدند و سپس با کمک کودکان محلی رها شدند. بچه لاک پشتها به سرعت داخل آب دویدند.
پرو پس از کشور همسایه برزیل، دومین منطقه بزرگ جنگلهای بارانی آمازون را دارد.
لاکپشتها با پوستههای قهوهای یا زیتونی بهخاطر لکههای زرد متمایز و فلسهای سیاهشان شناخته میشوند.
پیپا، زیست شناس پرویی میگوید: به طور معمول دوره نهفتگی آنها از ۶۰ تا ۷۲ روز طول میکشد که امسال به حدود ۴۵ روز کاهش یافت. او گفت: این به دلیل دمای بالا و خشکسالی بیشتر در منطقه است.
پرو از ابتدای سال جاری میلادی با اثرات پدیده آب و هوایی موسوم به ال نینو مواجه بوده است که باعث افزایش دمای اقیانوس آرام و بارندگی شدید در سواحل و موج گرما و خشکسالی در مناطق دیگر میشود.
دانشمندان توافق دارند که حفاظت از جنگلهای بارانی آمازون برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی فاجعه بار حیاتی است، زیرا ظرفیت آن در جذب گازهای گلخانهای است.
اما در طول دو دهه گذشته، بر اساس دادههای دولتی، بیش از ۱۹۷۰۰ کیلومتر مربع (۷۶۰۰ مایل مربع) از آمازون پرو تخریب شده است.
منبع: فرارو