(تصاویر) عنکبوت شگفت‌انگیزی که زیر آب تار می‌تند و کپسول غواصی می‌سازد

(تصاویر) عنکبوت شگفت‌انگیزی که زیر آب تار می‌تند و کپسول غواصی می‌سازد

این تنها گونۀ شناخته شده از عنکبوت است که تقریبا همۀ عمر خود را زیر آب زندگی می‌کند؛ اما زندگی زیر آب باعث نشده که این گونه، تنیدن تار را کنار بگذارد.

کد خبر : ۱۷۶۲۲۶
بازدید : ۱۸۹

فرادید| عنکبوت‌های آبزی نه تنها در لانه‌سازی زیر آب، بلکه در رابطه جنسی هم عجیب عمل میکنند، طوری که نرها گاهی‌اوقات ماده‌ها را در عمل هم‌نوع‌خواری، می‌بلعند. 

به گزارش فرادید؛ ویژگی چشمگیر عنکبوت آبزی این است که، همانطور که از نامش پیداست، تقریباً به طور کامل زیر آب زندگی می‌کند و تنها عنکبوتی است که این کار را می‌کند. با این حال، نیاز به تنفس به قوت خود باقیست؛ بنابراین این گونه از عنکبوت با تنیدن شبکه‌ای از تار بین گیاهان زیر آب و بردن هوا از طریق بدن پرمویش از سطح آب به میان تارها، زنده می‌ماند.

1

کرگ ماکادام، مدیر حفاظت از موسسه بی‌مهرگان بریتانیا گفته است: «این عنکبوت برای زندگی آبی سازگاری شگفت‌انگیزی پیدا کرده است، چون دارای موهای دفع‌کننده آب روی بدن خود است که هوا را از سطح آب به دام می‌اندازند. سپس عنکبوت یک ساختار ابریشمی می‌تند که در آن حباب هوا می‌سازند و از آن مانند کپسول غواصی استفاده می‌کند». 

حباب هوا تا جایی منبسط می‌شود که عنکبوت بتواند داخل آن جا شود. اندازه حباب‌هایی که ماده‌ها می‌سازند دو برابر اتاقک‌های ساخته‌شده توسط نرها است، چون ماده‌ها برای نگهداری از بچه‌عنکبوت‌ها به فضای بیشتری نیاز دارند. هوای داخل این حباب‌ها غواصی مرتباً تازه می‌شود و عنکبوت دائما آن را با خود حمل می‌کند.

2

عنکبوت‌های آبزی نر بزرگتر و سنگین‌تر از ماده‌ها هستند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۳ در مجله Evolutionary Ecology Research به بررسی چرایی این موضوع پرداخت و دریافت برای نرهای متحرک‌تر، بزرگ‌تر شدن و داشتن پاهای جلویی بلندتر به این معناست که آن‌ها می‌توانند با کارایی بیشتری زیر آب حرکت کنند. در مقابل، اندازه ماده‌ها به دلیل نیاز به ساخت حباب هوای بزرگ‌تری که در آن از بچه‌های خود مراقبت کنند و هزینه‌های انرژی مرتبط با انتقال هوای تازه بیشتر از سطح آب به زنگ، محدود شده است. 

11

در مطالعه بعدی که سال ۲۰۰۵ در مجله Arachnology توسط همان نویسندگان منتشر شد، اطلاعات جالبی در مورد جفت‌گیری عنکبوت‌ها به دست آمد: به نظر می‌رسد ماده‌ها با وجود خطرات زیاد، جفت‌گیری با نرهای بزرگ را ترجیح می‌دهند. 

این تیم دریافت نرهای بزرگ‌تر گهگاه در عمل جفت‌گیری، هم‌نوع‌خواری می‌کنند و ماده‌ها را می‌بلعند. با این حال، آزمایشات آن‌ها نشان داد نرها و ماده‌های بزرگ هم نرهای کوچک را می‌کشند.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید