(ویدیو) نگاهی به قتلعام بومیان آمریکا که الهامبخش فیلم جدید دی کاپریو شده است
فیلم قاتلان ماه گل جمعه ۱۹ اکتبر در سینماهای جهان اکران میشود و پس از آن در اپل تیوی پلاس پخش خواهد شد.
خواهران مولی از نخستین قربانیان حدود ۱۰۰ نفر از اعضای قبیله اوسیج بودند که در جریانی که بعدها به دوران ترور (Reign of Terror) معروف شد، کشته شدند.
اکنون این داستان پر از طمع و خیانت توسط فیلم قاتلان ماه گل (Killers Of The Flower Moon) به کارگردانی مارتین اسکورسیزی و نقش آفرینی لئوناردو دیکاپریو و رابرت دنیرو روایت میشود.
فیلم قاتلان ماه گل جمعه ۱۹ اکتبر در سینماهای جهان اکران میشود و پس از آن در اپل تیوی پلاس پخش خواهد شد.
مولی بورکهارت ظاهرا همه چیز داشت؛ خانه ای با شکوه، ماشین با راننده و درآمد یک میدان نفتی، اما این واقعیت که او عضو قبیلهی بومی آمریکایی اوسیج بود، خانواده ای که گفته میشود در دهه ۱۹۲۰ جزو ثروتمندترین خانواده های جهان بودند، او را به هدفی متحرک برای توطئه قتلعامی گسترده قرار داد.
یکی از خواهران مولی با شلیک گلوله به پشت سرش کشته و در درهای انداخته شد و خواهر دیگرش در خواب با انفجار خانه اش، به قتل رسید.
در همان زمان، مولی بورکهارت جوان توسط همسرش که سرخ پوست نبود، به آرامی مسموم میشد تا ثروتش را بدزدد. سرانجام مولی از سازمان افبیآی که تازه تشکیل شده بود خواست تا این قتلهای وحشتناک را بررسی کند.
دیکاپریو که نقش همسر خیانتکار مولی، ارنست بورکهارت را در فیلم قاتلان ماه گل بازی میکند، گفت: «این ماجرا کاملاً بخشی فراموششده از تاریخ آمریکا و زخم بازی است که همچنان عفونی است.»
اوسیجها در سال ۱۸۷۲ از زمینهایشان در میزوری بیرون رانده شده و به یک منطقه حفاظتشده در شمال اکلاهما که تصور میشد غیرقابل کشت است، فرستاده شده بودند. به نظر میرسید در آن منطقه، فقط گیاهانی که به آن ماه گل (Flower Moon) می گویند، رشد می کنند.
اما ۲۲ سال بعد، بزرگترین ذخایر نفت و گاز در آمریکا در زمین همان منطقهای که قبیله خریداری کرده بود، کشف شد.
آنها موفق شدند در برابر تلاشهای دولت برای تصاحب زمینشان مقاومت کنند و تا دهه ۱۹۲۰، ۲,۰۰۰ نفر از آنها سهمیههای سالانهای معادل حدود ۳۷۰ میلیون دلار امروزی را به اشتراک میگذاشتند.
اوسیجها لیموزینهای طلاکوب شده خریداری کردند، فرزندانشان را به مدارس خصوصی فرستادند، باله آموختند و خدمتکاران سفیدپوست استخدام کردند. با انتقال خودبهخودی حقوق هر قطعه زمین حاوی طلای سیاه به بستگان، مردان سفیدپوست در ازدواج با زنان اوسیج منفعت بسیاری دیدند.
ارنست بورکهارت
یکی از آنها ارنست بورکهارت، سرباز جنگ جهانی اول بود که عمویش ویلیام هیل که در فیلم قاتلان ماه گل، نقش او توسط دنیرو بازی میشود، وی را متقاعد کرد تا در سال ۱۹۱۷ با مولی ازدواج کند.
هیل کلاهبردار بسیار قدرتمندی بود، یک بانک را کنترل میکرد و مالک مشترک یک فروشگاه بزرگ بود. او به عنوان پادشاه تپههای اوسیج شناخته میشد و نفوذی زیادی روی مأموران قانون محلی داشت که چشمشان را بر بسیاری از مرگهای مشکوک میبستند.
رابرت دنیرو در نقش ویلیام هیل
یکی از نخستین قربانیان قتل عام اوسیج ها، خواهر مولی بود که در ۲۷ سالگی بر اثر آنچه پزشکان ضعف عجیب تشخیص داده بودند، درگذشت.
چنین بهانههایی نمیتوانست در مورد خواهر دیگر او آنا که ۲۵ ساله بود، توجیه کننده باشد. آنا در مه ۱۹۲۱ توسط برادر ارنست بورکهارت، به نقطه دورافتادهای در تپههای اوسیج برده شد و آدمکش اجیر شده ای گلولهای را به مغز بیدفاع این زن مست شلیک کرد.
در همان روز، جنازهی پسرعموی آنا، چارلز وایتهورن نیز پیدا شد و کمتر از دو سال بعد، پسرعموی دیگر آنها به نام هنری روئن سرنوشت مشابهی پیدا کرد. دو ماه بعد، مادر مولی نیز کشته شد. اهالی وحشتزده محلی برای پیگیری این قتل ها، کارآگاه خصوصی استخدام کردند. اما یکی از کارآگاهان به طرز وحشتناکی مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
مولی بورکهارت
در شب ۱۰ مارس ۱۹۲۳ مولی با صدای وحشتناک انفجار خانه تنها خواهر بازماندهاش، ریتا، در شهرک گری هورس که هر دو در آن زندگی میکردند، بیدار شد.
ریتا، شوهرش و خدمتکارشان در اثر انفجار کشته شدند. مواد منفجره توسط یک آدمکش اجیر شده که شوهر مالی او را استخدام کرده بود، کار گذاشته شده بود.
ویلیام هیل
اگرچه بسیاری مشکوک بودند که هیل پشت این کشتار هاست چراکه برادرزاده اش، ارنست در نهایت از ارث این خانواده سود خواهد برد، اما هیچ بازداشتی صورت نگرفت. مولی که شک نکرده بود که ممکن است همسرش در قتلها یا تلاش برای قتل او دست داشته باشد، به واشینگتن رفت تا از مقامات کمک بخواهد.
سرانجام، در سال ۱۹۲۵، پس از ۶۰ مورد مرگ بحث برانگیز اوسیجها، رئیس افبیآی، تیمی از مأموران را به منطقه فرستاد تا قاتلان را به دادگاه بکشانند.
یک سال بعد آنها مدارک کافی برای متهم کردن هیل به قتل هنری روئن پیدا کردند و ارنست بورکهارت هم به توطئه برای بمبگذاری اعتراف کرد. هر دو مرد به حبس ابد محکوم شدند، اما پس از مدت کوتاهی از زندان آزاد شدند، هیل فقط ۱۸ سال و بورکهارت ۱۱ سال زندان رفت.
از چپ: هنری روئن، لیزی کایل و چارلز وایتهورن
اگرچه این قتلها تا حد زیادی از حافظه جامعه آمریکا پاک شده بود، اما در میان تمام بومیان آمریکایی مشهور بود. رئیس فعلی اوسیجها، جفری استندینگ بیر، معتقد است ۵ درصد از جمعیت قبیله در آن زمان کشته شدند که بیش از ۱۰۰ نفر می شدند.
حتی امروز نیز اختلافاتی در مورد حقوق مالی مردم اوسیج در اکلاهما وجود دارد و یک قرن پس از دوران ترور، رئیس قبیله اوسیج ها می گوید: «مردم من بسیار رنج کشیده اند و تا امروز آثار آن دوران همچنان با ماست.»
منبع: روزیاتو