(عکس) این ربات‌ها جایگزین زنبور‌ها می‌شوند

(عکس) این ربات‌ها جایگزین زنبور‌ها می‌شوند

محققان روبات‌های حشره‌مانند پرنده‌ای را توسعه داده‌اند که با باد حرکت می‌کنند و با نور کنترل می‌شوند.

کد خبر : ۱۲۰۸۷۵
بازدید : ۵۵۹۳

به گزارش روزنامه سان‏، تیم تحقیقاتی دانشگاه تامپره فنلاند، یافته‌های خود درباره روبات‌های پرنده حشره‌مانند را در مجله «Advanced Science» منتشر کردند. نام این پروژه فِیری (FAIRY) است که از دانه‌های قاصدک الهام گرفته شده و می‌تواند در صنعت کشاورزی به کار بیاید.

در آینده، میلیون‌ها روبات کوچک در اندازه مگس می‌توانند در حالی که گرده‌های گیاهان را حمل می‌کنند، با باد به این سو و آن سو پراکنده شوند. علاوه بر این، می‌توان آن‌ها را با نور به سمت مناطق خاصی هدایت کرد که درختان در آن‌جا در حال گرده‌افشانی هستند.

هائو زِنگ، محقق دانشگاهی و نویسنده اصلی مقاله، توضیح می‌دهد: «این روبات می‌تواند تاثیر زیادی بر کشاورزی در سطح جهان داشته باشد، زیرا از بین رفتن گرده‌افشان‌ها به دلیل گرم شدن کره زمین به تهدیدی جدی برای تنوع زیستی و تولید مواد غذایی تبدیل شده است.»

ربات‌

این گرده‌افشان‌های در معرض خطر شامل زنبور‌هایی است که برای اکوسیستم ما ضروری هستند، اما جمعیتشان به سرعت رو به کاهش است. دانشمندان این ربات‌های کوچک پرنده را با وزن ۱.۲ میلی‌گرم و تخلخل ۰.۹۵ با استفاده از پلیمر توسعه دادند. آن‌ها به دلیل ساختارشان می‌توانند به راحتی در هوا و به کمک باد شناور شوند.

زنگ می‌گوید: «فِیری می‌تواند توسط یک منبع نور، مانند پرتو لیزر یا LED، تغذیه و کنترل شود. این بدان معناست که می‌توان از نور برای تغییر شکل ساختار دانه‌مانند آن استفاده کرد. فیری با تغییر شکل خود می‌تواند به صورت دستی با جهت و نیروی باد سازگار شود. همچنین می‌توان از یک پرتو نور برای کنترل برخاستن و فرود آن استفاده کرد.»

در مرحله بعد، محققان می‌خواهند روی بهبود حساسیت مواد برای کار با نور خورشید تمرکز کنند. علاوه بر این، آن‌ها می‌خواهند ساختار را بهبود بخشند تا بتواند دستگاه‌های میکروالکترونیکی مانند جی‌پی‌اس و سنسور‌ها را حمل کند. به گفته زنگ، پتانسیل برای برنامه‌های کاربردی مهم‌تر نیز وجود دارد.

پروژه فِیری در سپتامبر ۲۰۲۱ آغاز شد و تا آگوست ۲۰۲۶ ادامه خواهد داشت.

منبع: همشهری آنلاین

۱
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید