(ویدیو) اولین تصاویر از بزرگترین صخره مصنوعی جهان به مساحت ۲۰۰ کیلومترمربع در دبی
این آزمایشگاه زنده شناور که صخره های دبی (Dubai Reefs) نامیده شده است، از مجموعهای از جزایر به هم پیوسته تشکیل میشود که در اقامتگاه های بوم گردی لوکس، احاطهشده توسط میلیونها درخت حرا میزبان انسانها خواهد بود.
روزیاتو نوشت: تصاویر خیره کننده یک «آزمایشگاه زنده شناور» به مساحت نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر مربع با یک میلیارد مرجان و اقامتگاه های بوم گردی لوکس را نشان میدهد که در دبی در حال ساخت است.
این آزمایشگاه زنده شناور که صخره های دبی (Dubai Reefs) نامیده شده است، از مجموعهای از جزایر به هم پیوسته تشکیل میشود که در اقامتگاه های بوم گردی لوکس، احاطهشده توسط میلیونها درخت حرا میزبان انسانها خواهد بود.
در زیر جزایر یک اکوسیستم صخره مصنوعی ایجاد خواهد شد که با استفاده از پرینت سه بعدی و روش های دیگر ایجاد میشود که خانهای برای یک میلیارد مرجان و همچنین لاک پشت ها، ماهی ها و دیگر جانداران دریایی فراهم میکند.
صخره های دبی در نزدیکی سواحل این شهر در خلیج فارس مستقر خواهد شد، جایی که در حال حاضر جزایر مصنوعی ساخته شده توسط انسان وجود دارد و هتل ها و بارهای لوکس را در خود جای داده است.
اگرچه این تصاویر در حال حاضر تنها کانسپت بنا هستند، سازندگان آن میتوانند قسمت اول شهر صخرهای را تا نیمه دوم این دهه بسازند؛ اگرچه هزینه نامشخص کل پروژه احتمالا صدها میلیون دلار خواهد بود.
این پروژه بلندپروازانه توسط URB، یک شرکت املاک مستقر در دبی که خود را یک رهبر جهانی در توسعه شهرهای پایدار توصیف میکند، رهبری میشود.
دبی تنها یکی از شهرهایی است که به دلیل گرم شدن کره زمین و آب شدن یخ ها در اثر افزایش سطح آب دریاها و سیل در معرض تهدید قرار گرفته است. Dubai Reefs نوعی محافظ در برابر سیل را به ساکنان خود ارائه میدهد، زیرا سازه ها با سطح دریا بالا میروند.
این آزمایشگاه زنده همچنین یک دفاع طبیعی برای مناطق همجوار با دبی در برابر فرسایش ساحلی یا طوفان ایجاد میکند، زیرا از خشکی در برابر امواج قدرتمند محافظت میکند، در حالی که خط ساحلی دبی خود از «بازآفرینی ساحلی» بهره میبرد.
بیش از ۱۰۰ میلیون درخت حرا در جزایر و همچنین باتلاق های جزر و مدی و علفزارهای دریایی، کربن بیشتری را در واحد سطح نسبت به جنگل های زمینی جذب و ذخیره میکنند.
فناوری هایی مانند چاپ سه بعدی و Biorock، یک ماده مهندسی شبیه سیمان، در ساخت اکوسیستم زیر آب که به عنوان خانه ای برای زندگی دریایی عمل میکند، استفاده خواهد شد.
به گفته URB، از آنجایی که چاپ سه بعدی میتواند اشکال و بافت های مختلفی ایجاد کند که تقریبا مشابه صخره های مرجانی و مناظر طبیعی زیر آب هستند، برای این منظور ایدهآل است.
در بالای سطح آب، Dubai Reefs محلی برای اقامتگاه های بوم گردی و همچنین فضایی برای امکانات مسکونی، پذیرایی، خرده فروشی، آموزشی و تحقیقاتی فراهم میکند.
ساکنان به جای «پروتئینهای زمینی» مانند گوشت قرمز، که ۱۰ برابر بیشتر دیاکسید کربن تولید میکنند، از یک رژیم غذایی سرشار از ماهی و غذاهای دریایی با تولید پایدار تغذیه میشوند.
URB ادعا میکند که برخی از امکانات موجود در این محل، «مزایای عاطفی و درمانی بسیار» را برای کسانی که به بازدید میروند، ارائه میکند. شامل «حمام جنگلی» در زیر آب که چیزی شبیه به تمرین ژاپنی معروف به Shinrin Yoku است که در آن فرد در میان درختان جنگل آرام میشود. به گفته URB، به جای درختان، تمرینکنندگان در میان مرجانها خواهند بود.
Dubai Reefs همچنین میزبان بزرگترین مزرعه صدف در منطقه خواهد بود که مزایایی را برای محیط زیست، کیفیت آب و اقتصاد محلی فراهم میکند. یک صدف میتواند روزانه ۵۰ گالن آب را فیلتر کند، یعنی آب تمیزتر، و همچنین غذا و زیستگاه دیگر موجودات دریایی را نیز فراهم کند.
URB زمان افتتاح صخره های مصنوعی دبی را فاش نکرد. هزینههای پیشبینیشده نیز فاش نشده است، اگرچه ساخت یک «شهر شناور» مشابه در کره که قرار است تا سال ۲۰۲۵ تکمیل شود، حدود ۲۰۰ میلیون دلار تخمین زده شد.