دلیل واقعی پرواز حشرات به دور لامپ و مرگ تصادفی آنها مشخص شد
حشرات به جای حرکت مستقیم به سمت نور، پشت خود را به سمت نور می چرخانند تا حالت ایستاده طبیعی خود را حفظ کنند. این رفتار طبیعی در نزدیکی نورهای مصنوعی می تواند باعث شود حشره دور نور بچرخد و در آن گیر بیفتد.
طبق مطالعه جدیدی که در نشریه Nature Communications منتشر شده است، تصور رایج مبنی بر جذب شدن حشرات از فاصله های دور به سمت نور مصنوعی درست نیست.
تیمی از دانشگاه امپریال کالج لندن با انجام آزمایش های میدانی در کاستاریکا و در محیط آزمایشگاهی، حرکات حشرات اطراف نور مصنوعی را بررسی کردند. نتایج نشان داد حشرات از دور جذب نور نمی شوند، بلکه اگر خیلی به نور نزدیک شوند، در آن گیر می افتند.
حشرات به جای حرکت مستقیم به سمت نور، پشت خود را به سمت نور می چرخانند تا حالت ایستاده طبیعی خود را حفظ کنند. این رفتار طبیعی در نزدیکی نورهای مصنوعی می تواند باعث شود حشره دور نور بچرخد و در آن گیر بیفتد.
تیم تحقیق از دوربین های مخصوص برای ثبت حرکات حشرات اطراف چراغ های LED استفاده کردند. نتایج نشان داد نور مصنوعی باعث اختلال در توانایی حشرات برای کنترل جهت یابی می شود، زیرا آنها به طور مداوم سعی می کنند پشت خود را به نور بچرخانند.
حشرات به طور غریزی پشت خود را به سمت روشنترین نقطه نگه می دارند تا ارتفاع و جهت پرواز خود را کنترل کنند. اما نزدیک نورهای مصنوعی این رفتار طبیعی می تواند باعث گیر افتادن آنها شود.
پژوهشگران معتقدند این الگو، محتمل ترین دلیل جمع شدن حشرات اطراف نورهای مصنوعی است. حشرات قصد گیر افتادن ندارند، اما ساختار بدن آنها اجازه انتخاب دیگری نمی دهد.
ساموئل فابیان، نویسنده اصلی این مطالعه، در بیانیه ای گفت: «تمام حیواناتی که پرواز می کنند به روشی قابل اعتماد برای تعیین جهت خود نیاز دارند، به خصوص نسبت به جهت گرانش. با کمک فناوریهای جدید که به ما امکان میدهد حرکت حشرات کوچک را در شرایط سخت و تاریک ردیابی کنیم، توانستیم نحوه رفتار این حشرات در اطراف منابع نوری مختلف را درک کنیم.»
از طریق این مطالعه، تیم این نظریه ها را که حشرات از راه دور جذب نور می شوند، نور حشرات را کور می کند، یا اینکه گرما در نزدیکتر کردن حشرات نقش دارد را رد کرد.
علاوه بر چرخیدن دور نور، نورهای مصنوعی ممکن است باعث رفتارهای عجیب دیگری هم بشود. آنچه به نظر جمع شدن حشرات دور نور می رسد، غالباً حرکت دایره ای اجباری آنهاست که نمی توانند از آن خارج شوند. گاهی پروازهای شیبدار ناگهانی باعث قطع پرواز حشره می شود.
حشرات به طور مداوم پشت خود را به سمت منبع نور نگه میدارند، حتی اگر این کار باعث سقوط آنها شود.
پژوهشگران امیدوارند در مراحل بعدی بتوانند تاثیر فاصله از نور را بر رفتار حشرات بررسی کنند
آنها معتقدند نورهای شب نوعی آلودگی محسوب می شود و باید در استفاده از آنها تجدید نظر شود.
منبع: روزیاتو