(عکس) جنگنده‌ چابکی که با شلیک به اف ۲۲ مشهور شد

(عکس) جنگنده‌ چابکی که با شلیک به اف ۲۲ مشهور شد

رافال جنگنده مدرنی مجهز به رادار نسل جدید و سیستم‌های دفاعی و ناوبری پیشرفته در کنار حسگرهای متنوع است. این جنگنده قادر به حمل طیف گسترده‌ای از مهمات هوا به هوا و هوا به زمین است.

کد خبر : ۱۸۴۲۵۷
بازدید : ۲۴۱

رافال جنگنده چابک فرانسوی که در یک نبرد شبیه‌سازی شده موفق شد یک بار اف ۲۲ آمریکایی را شکست دهد، خریداران زیادی پیدا کرده است.

صربستان هم به جمع کشورهایی پیوست که برای خرید جنگنده رافال با صنایع هوایی داسو در فرانسه وارد مذاکره شده است. رییس جمهور صربستان از توافق برای به سرانجام رسیدن این خرید خبر داده است.

صربستان قصد دارد با ورود جنگنده رافال به نیروی هوایی خود که عمدتا از جنگنده‌های میگ ۲۱ و میگ ۲۹ تشکیل شده است، جان تازه‌ای بدهد.

رافال جنگنده مدرنی مجهز به رادار نسل جدید و سیستم‌های دفاعی و ناوبری پیشرفته در کنار حسگرهای متنوع است. این جنگنده قادر به حمل طیف گسترده‌ای از مهمات هوا به هوا و هوا به زمین است.

این جنگنده در یک دهه گذشته در نبردهای زیادی از لیبی تا افغانستان شرکت کرده و کارنامه موفقی از خود به جا گذاشته است.

امارات متحده عربی، اندونزی، کرواسی، مصر، یونان، هند و قطر دیگر مشتریان جنگنده رافال هستند. عربستان سعودی نیز برای خرید این جنگنده تمایل نشان داده است.

بال دلتا و کانارد مشخصه اصلی طراحی این پرنده چالاک بومی فرانسه است که برای نخستین بار در سال ۱۹۸۶ به پرواز درآمد و در سال ۲۰۰۱ عملیاتی شد.

اگرچه رافال یک هواپیمای رادارگریز به معنای واقعی نیست اما در طراحی خاص آن سطح مقطع راداری (آرسی‌اس) و رد فرو سرخ تا حد بسیاری کاهش یافته است. به این ترتیب می‌توان صفت نیمه‌پنهان‌کار را برای این جنگنده نسل چهار و نیم در نظر گرفت.

علاوه رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال «RBE2» با برد تشخیص ۲۰۰ کیلومتر، رافال برای ایفای نقش جنگنده برتری هوایی به چندین سیستم سنسور پسیو مجهز شده است.

5

دو موتور توربوفن اسنکما ام‌۸۸ نیروی پیشران رافال را تامین می‌کند و این پرنده با طول حدود ۱۵ متر و پهنای بال ۱۰ متری را با بیشینه وزن برخاست ۲۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم به آسمان می‌برد.

وقتی رافال به اف ۲۲ شلیک کرد

تقابل این دو جنگنده سال ۲۰۰۹ و طی یک مانور با حضور نیروهای هوایی انگلیس، آمریکا، فرانسه و امارات در آسمان امارات متحده عربی صورت گرفت.

در این مانور سناریوهای متفاوتی تمرین شد و البته اف ۲۲ در بسیاری نبردهای شبیه‌سازی شده رقبا را از میدان به در کرد. نتیجه نبردهای هوایی نیز کاملا به نفع اف ۲۲ بود و توانست در عملیات شبیه‌سازی شده ۶ رافال را هدف قرار دهد و در پنج داگ‌فایت نیز نتیجه برابر شد اما در یک نبرد از عهده رافال برنیامد و در داگ فایت مغلوب این پرنده چالاک فرانسوی شد.

شکست اف ۲۲ در داگ‌فایت چنان برای آمریکایی‌ها باورنکردنی بود که از فرانسه درخواست کردند تا فیلم کابین خلبان رافال هنگام داگ‌فایت را منتشر کند.

در فیلم منتشر شده به وضوح مشخص بود که خلبان در موقعیتی بود که می‌توانست جنگنده آمریکایی را ساقط کند و در نبرد واقعی شانسی برای جان به در بردن اف ۲۲ وجود نداشت.

منبع: خبرآنلاین

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید