هر چند وقت یکبار باید تلفن همراه را تمیز کرد؟
هرچه افراد بیشتری یک سطح را لمس کنند احتمال خطر آلودگی و ابتلا به بیماری هم بیشتر میشود. مثلا اگر میلههای قطار شهری را بگیرید و سپس به گوشیتان دست بزنید، میکروبهای دست کسی را که همان میله را لمس کرده است به گوشی همراهتان منتقل میشود.
اگر از قاب پلاستیکی گوشی همراه استفاده میکنید، تمیز کردن منظم آن ضروری است.
به کزارش رکنا به نقل از تایم، مجله تایم در گزارشی درباره تمیز کردن تلفن همراه مینویسد، «اگر تلفن همراه با هالهای نامرئی از باکتریها احاطه شده باشد، که قطعا همینطور است، بیشتر آنها میتوانند بیخطر باشند؛ اما تمیز کردن گوشی همراه به جایی که بودهاید و کاری که انجام دادهاید بستگی دارد.»
امیلی توت مارتین، استادیار اپیدمیولوژی دانشگاه میشیگان، میگوید: «منطقی نیست اگر بگوییم باکتریهای عمومی افراد سالم، که روی سطح گوشی بهجا میمانند، ما را مریض میکنند.»
به گفته او، میکروبهای بیماریزا همه جا در اطراف ما وجود دارند، اما از آنجایی که گوشیهایمان را هنگام غذاخوردن لمس میکنیم، بهتر است درمورد استفاده از آنها بیشتر احتیاط کنیم.
فیلیپ تیرنو، استاد بالینی میکروبیولوژی و آسیبشناسی از نیویورک، میگوید: «میکروبهای بیماریزا، ازجمله آنهایی که باعث مسمومیت غذایی، سرماخوردگی و سایر عفونتها میشوند، تنها وقتی شما را بیمار میکنند که وارد بدنتان شوند. آنها با چسبیدن به دستها و سپس آغشته شدن به غذایی که در دهانتان میگذارید سبب بیماری میشوند. آنها همچنین میتوانند از راه لمس گوشها، سوراخهای بینی و آسیبهای پوستی، مانند خراش و بریدگی، به درون بدن راه پیدا کنند.» او میگوید که گوشی همراه این زیراندامکها (میکرواورگانسیمها) را مستقیما وارد بدن میکند.
ترینو میگوید: «با فرض اینکه زخم و خراشی ندارید، دستهایتان هرچهقدر هم کثیف باشد، فقط کافی است پیش از خوردن غذا آنها را بهخوبی با آب و صابون بشویید. اما اگر بلافاصله پس از شستن دستها گوشی آلوده به میکروب را بردارید، همان که در خواروبارفروشی از آن استفاده کردهاید، بیدرنگ در معرض خطر قرار میگیرید.»
به گفته او، هرچه افراد بیشتری یک سطح را لمس کنند احتمال خطر آلودگی و ابتلا به بیماری هم بیشتر میشود. مثلا اگر میلههای قطار شهری را بگیرید و سپس به گوشیتان دست بزنید، میکروبهای دست کسی را که همان میله را لمس کرده است به گوشی همراهتان منتقل میشود.
تمیز کردن گوشی همراه به جایی که بودهاید و کاری که انجام دادهاید بستگی دارد. اگر هنگام غذا خوردن از گوشی استفاده نمیکنید لازم نیست هر روز آن را تمیز کنید. اما اگر از گوشی همراهتان همیشه و در حین غذا خوردن استفاده میکنید تمیز کردن روزانه با دستمال مرطوب ضروری است. تیرنو میگوید: «خود من گوشیام را روزی دو بار، یک بار صبح و یک بار عصر، تمیز میکنم.»
اگر از قاب پلاستیکی گوشی همراه استفاده میکنید، تمیز کردن منظم آن ضروری است، زیرا باکتریها راحتتر به آن میچسبند تا به فلز، شیشه یا قطعات پلاستیکی. همچنین، چون کناره گوشی و قاب روی هم قرار میگیرند، در مقایسه با سطح گوشی، باکتریهای بیشتری جذب میکنند، بنابراین هنگام تمیز کردن گوشی به شکافها بیشتر توجه کنید.
اگر نگراناید که گوشی همراهتان صدمه ببینید، توصیه شرکت اپل و سازندگان آن این است که گوشی را پیش از تمیز کردن خاموش کنید و مراقب ورود مایعات به درزهای گوشی و محفظه شارژ آن باشید. حواستان باشد که مواد ضدعفونیکننده را مستقیما روی دستگاه اسپری نکنید، بلکه آن را روی دستمال یا پارچهای تمیز بپاشید و سپس گوشی را تمیز کنید.
منبع: رکنا