(تصاویر) کشف مومیایی‌هایی عجیب با زبان‌ طلا در مصر

(تصاویر) کشف مومیایی‌هایی عجیب با زبان‌ طلا در مصر

باستان‌شناسان مصری مقبره‌های باستانی حاوی مومیایی‌ هایی با زبان‌ های طلایی در دهانشان کشف کرده‌اند که نشانه‌ای اسطوره‌ای از احتمالی برای زندگی پس از مرگ است.

کد خبر : ۱۳۴۵۵۳
بازدید : ۲۸۹۲

مقامات این کشور می گویند تعدادی مومیایی در گورستان «قویسنا» (Qewaisna)، با صدها مقبره از دوره های مختلف در تاریخ این کشور پیدا شده است. تصور می‌شود که زبان واقعی آن‌ها در حین مومیایی کردن برداشته می‌شد و با طلا جایگزین می‌شد تا متوفی بتواند در زندگی پس از مرگ با اوزیریس صحبت کند.

در اساطیر مصر، اوزیریس ارباب دنیای زیرین و قاضی مردگان و یکی از مهمترین خدایان مصر باستان است. طبق این افسانه، اوزیریس کشته و قطعه قطعه شد و هر ان قطعات در سراسر مصر پراکنده شدند. ایزیس، خواهر و همسر اوزیریس، پس از یافتن تمام قطعات و سالم کردن دوباره شوهرش، توانست او را زنده کند. اعتقاد بر این است که داشتن یک زبان از جنس طلا ممکن است به مردگان اجازه دهد تا اوزیریس را متقاعد کند تا به روح آنها رحم کند.

01-85

به گفته دکتر مصطفی وزیری، دبیرکل شورای عالی باستان شناسی مصر، این مومیایی‌ ها با زبان‌ های طلایی در وضعیت نامناسبی قرار دارند. برخی از آنها با زبان های طلایی یافت شدند، در حالی که برخی دیگر با ورقه های نازک طلا پوشانده شدند و در تابوت های چوبی قرار گرفتند.

02-84

برخی دیگر زیر پوشش‌های کتانی مورد استفاده فرآیند مومیایی کردن با طلا لعاب داده می‌شدند. همچنین تراشه های طلا به شکل سوسک و گل نیلوفر آبی و همچنین تعدادی زیور آلات تدفین، هاون سنگی و سفال یافت شد که احتمالاً برای مومیایی کردن نیز استفاده می شد.

04-86

این کشفیات در صفحه فیس بوک وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر اعلام شد. اما مشخص نیست چه تعداد مومیایی تازه پیدا شده است یا چه تعداد از آنها دارای زبان طلایی بوده اند.

اکتشافات جدید در مجموعه باستان شناسی «قویسنا» کشف شد که شامل مقبره های باستانی ای است که قدمت آنها به دوره های زمانی مختلف باز می گردد. این وزارتخانه افزود: «سه سطح مختلف در محوطه نشان دهنده عادات دفن متفاوت با یکدیگر است.»

03-84

زبان های طلایی، معمولا در میان مومیایی های مصر باستان یافت می شود. در فوریه سال گذشته، محققان از کشف یک مومیایی با زبان طلایی در «تاپوسیریس ماگنا» (Taposiris Magna)، یک محل دفن ۲,۰۰۰ ساله در مصر خبر دادند.

معبد «تاپوسیریس ماگنا»، که نام آن به معنای مقبره بزرگ اوزیریس است، در نزدیکی شهر اسکندریه مصر قرار دارد.

همچنین مکانی که احتمال می رود مقبره کلئوپاترا، آخرین فرعون مصر و یکی از مشهورترین ملکه های تاریخ است در آنجا قرار دارد. در اوایل این ماه، باستان شناسان فاش کردند که یک تونل زیرزمینی را در زیر معبد کشف کرده اند که احتمالاً به آرامگاه گمشده او منتهی می شود.

10-33

دو سال پیش، آنها از کشف مومیایی دو مصری با منزلت بالا، یکی مرد و دیگری زن خبر دادند. این دو مومیایی نیز به دلیل نفوذ آب به داخل مقبره در وضعیت نامناسبی پیدا شدند. اما آنها در ابتدا با ورقه طلا پوشانده شده بودند، چیزی تجملی که فقط برای اعضای ارشد نخبگان جامعه بود، که نشان می دهد آنها شخصاً با کلئوپاترا تعامل داشتند.

در اوایل سال جاری، تیم دیگری از محققان ادعا کردند که قدیمی‌ترین مومیایی‌های شناخته شده را در دره سادو، پرتغال پیدا کرده‌اند که قدمت آنها به ۸,۰۰۰ سال قبل می‌رسد. بافت نرم دیگر حفظ نشده است در نتیجه اجساد دره سادو دیگر در حالت مومیایی نیستند. از نظر فنی، مومیایی یک انسان مرده یا حیوانی است که بافت‌های نرم و اندام‌های آن حفظ شده است.

منبع: روزیاتو

۵
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید