کشف «شهر سفید» گمشده توسط باستانشناسان نشنال جئوگرافیک
به گفتۀ کریستفر فیشر، رییس گروه باستانشناسی دانشگاه کلرادو از ایالات متحده آمریکا و یکی از اعضای این تیم، ۵۲ اثر کشف شده در این محل شامل مجسمه هایی از حیوانات است که در عمق زمین های مرطوب جنگل مدفون شده و دست نخورده باقی مانده اند.
کشف چندین مجسمه و شیء دست ساز در جنگل های هندوراس توسط تیم تحقیقاتی نشنال جئوگرافیک، امید به یافتن شهر سفید و تمدن کسانی را که در این منطقه زندگی می کرده اند، دوباره زنده کرده است.
این شهر بعنوان مهد تمدن و فرهنگهای مهم این منطقه از جمله مایا شناخته می شود و اینک، تیم باستان شناسی نشنال جئوگرافی می گوید نشانه های اولیه از محل این شهر را به دست آورده است.
به گفتۀ کریستفر فیشر، رییس گروه باستانشناسی دانشگاه کلرادو از ایالات متحده آمریکا و یکی از اعضای این تیم، ۵۲ اثر کشف شده در این محل شامل مجسمه هایی از حیوانات است که در عمق زمین های مرطوب جنگل مدفون شده و دست نخورده باقی مانده اند.
سنگ هایی که احتمالا بعنوان صندلی برای مراسم استفاده می شده و به روی آنها، حجاری هایی به شکل مار و پرنده دیده می شود نیز از دیگر آثار کشف شده است. یکی از مجسمه های کشف شده به شکل مخلوطی از انسان و پلنگ است و به گفتۀ این باستانشناس، جایگاه خاصی در مراسمی مانند شمنیسم داشته است.
خرابه هایی که احتمال داده می شود بازمانده های سطحی این شهر است، برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ و در جریان یک جستجوی هوایی دیده شد. از آنزمان تاکنون، باستان شناسان کاوش های زمینی خود را ادامه دادند و ادامۀ تحقیقات بر روی اشیای یافت شده به این باستانشناسان امکان تایید این کشف منحصر بفرد را خواهد داد.
این منطقه در حال حاضر توسط ارتش هندوراس و نیروی ویژه نظامی بریتانیا موسوم به «اس آ اس» بمنظور جلوگیری از غارت احتمالی توسط قاچاقچیان محافظت می شود.
خدایان میمون شهر سفید
صدها سال پیش، مردمی که به پرستش الهه هایی به شکل میمون می پرداختند، ناگهان مفقود شدند و راز «شهر خدایان میمون» را نیز با خود بردند.
طی غریب به ۵۰۰ سال که از ناپدید شدن آنها می گذرد، افسانه های مختلفی که از ثروت این شهر روایت می شد، هزاران جنگجو را برای یافتن شهر سفید به جنگل های هندوراس و آمریکای لاتین کشاند.
در این راه، تمدنهای زیادی در اثر کشورگشایی پادشاهانی از کشورهای اسپانیا و پرتغال در این منطقه از بین رفتند که از مهمترین آن، می توان به تمدن مایا اشاره کرد. مردم قوم مایا که یکی از ثروتمندترین تمدن ها در این منطقه به شمار می آیند، توسط اسپانیایی ها قتل عام شدند و چندین تن طلای متعلق به این تمدن به غارت رفت.
جستجو برای یافتن گنج افسانه ای مایاها و شهر سفید گمشده به موضوع فیلم های زیادی از جمله ایندیانا جونز تبدیل شده است.
حالا و بعد از گذشت بیش از ۵۰۰ سال از مفقود شدن این شهر، متخصصان نشنال جئوگرافیک می گویند محل شهر الهه های میمون را در جنگل های هندوراس در شمال شرقی این کشور و در عمق یک متری زمینهای گل آلود این جنگل های آمازونی پیدا کرده اند.
باستانشناسان و ماجراجویان مشهوری طی قرنهای گذشته به این منطقه سفر کرده اند اما جستجوهای سازمان یافته برای کشف شهر سفید از سال های ۱۹۲۰ میلادی آغاز شد.
یکی از معروفترین باستانشناسان، تئودور مورد آمریکایی است که در سال ۱۹۳۹، بعد از گذراندن چند ماه در جنگلهای هندوراس، به آمریکا بازگشت و اشیای زیادی را نیز با خود به مراه آورد که ادعا می کرد آنها در محل شهر سفید یافته است.
در یادداشتهایی که از او به جا مانده و در توصیف این شهر، تئودور مورد به مجسمه های غول پیکری اشاره می کند که به شکل حیوان های عجیب و بویژه میمون ساخته شده و مردم شهر سفید آنها را پرستش می کرده اند.
هرچند وی محل این شهر را هرگز فاش نکرد و برخلاف ادعایی که کرده بود نیز برای خارج کردن بقایای این شهر از زیر گل و لای جنگل های هندوراس بازنگشت. تئودور مورد بعدها خودکشی کرد و راز کشف شهر سفید نیز با وی مدفون شد.
طی این سالها، مشخص نشده است که آثاری که وی با خود از اعماق جنگلهای هندوراس به آمریکا آورده بود، به کدام تمدن تعلق دارند.
منبع: یورونیوز