۴۹ سال پیش در چنین روزی؛ بزرگ‌ترین رویداد ورزشی خاورمیانه در تهران

۴۹ سال پیش در چنین روزی؛ بزرگ‌ترین رویداد ورزشی خاورمیانه در تهران

مشعل هفتمین دوره مسابقات المپیک آسیایی در دستان علی باغبانشی قهرمان دوی استقامت ایرانی چراغ این دوره از مسابقات را روشن کرد.

کد خبر : ۱۴۹۹۰۸
بازدید : ۲۹۸

49 سال پیش در چنین روزی اهالی غرب تهران شاهد بزرگ‌ترین رویدادهای ورزشی قاره آسیا بودند که برای نخستین بار در خاورمیانه برگزار می‌شد.

مشعل هفتمین دوره مسابقات المپیک آسیایی در دستان علی باغبانشی قهرمان دوی استقامت ایرانی چراغ این دوره از مسابقات را روشن کرد.

تهران در هیاهوی رقابت‌های ورزشی شور و هیجان خاصی را تجربه می‌کرد. پایتخت توانسته بود گوی رقابت را از شهرهای کویت و پایتخت رژیم اشغالگر برباید و نامش را به‌عنوان نخستین شهر خاورمیانه که میزبان رقابت‌های مهم ورزشی بود ثبت کند.

19

علی باغبانشی قهرمان دوی استقامت ایرانی در حال روشن کردن مشعل المپیک آسیایی

در ۱۱ و ۱۲ ژانویه ۱۹۶۸، نشستی بین نمایندگان ۹ کمیته ملی المپیک آسیا در بانکوک برگزار شد. در این نشست، تهران پس از شکست دادن شهرهای کویت و تل آویو به‌عنوان شهر میزبان انتخاب شد.

20

عملیات اجرایی ساخت ورزشگاه آزادی

یادگار فرمانفرمای معمار

مجموعه ورزشی آزادی به‌عنوان ورزشگاه ملی و بزرگ‌ترین ورزشگاه کشور توسط عبدالعزیز فرمانفرما معمار مشهور معاصر ایرانی برای این رویداد ورزشی آماده شد.

در این حین برای اسکان ورزشکاران بخش وسیعی از اراضی محدوده ورزشگاه به‌عنوان سکونت‌گاه ورزشکاران انتخاب شد و در جریان یک عملیات شهرسازی شهرک المپیک تهران ساخته شد که به‌عنوان دهکده المپیک مشهور شده است.

شهردار اشرافی دهکده المپیک

برای این دهکده یک شهردار هم انتخاب کردند. وظیفه‌ی اصلی این شهردار تأمین امنیت و نظم دهکده بود. این شهردار پروین مؤید ثابتی نام داشت. ثابتی درس‌خوانده‌ آمریکا بود، عضو یک سازمان کاملاً حکومتی زیر نظر خواهر شاه و از طبقه‌ اشراف بود و همین باعث شد شهردار دهکده‌ بازی‌های آسیایی تهران شود.

21

مراسم افتتاحیه ۱۰ شهریور در ورزشگاه آزادی انجام شد و مسابقات تا ۲۵ شهریور مسابقات در ورزشگاه‌های مختلف تهران انجام شد. این مسابقات علاوه برساخت بزرگ‌ترین مجموعه ورزشی تهران یک محله جدید برای تهران به یادگار گذاشت.

تولد یک محله ورزشی

دهکده المپیک که برای اسکان ورزشکاران داخلی و خارجی ساخته شد بعدها توسعه‌یافته و شکل و شمایل یک محله را به خود گرفت اگر نگاهی به خیابان‌های این محله بیاندازید، متوجه ظاهر ورزشی آن خواهید شد؛ به‌خصوص در محله‌های قدیمی‌تر که کوچه و خیابان‌هایش با اسم ورزش نام‌گذاری شده‌اند. بعد از مسابقات خانه‌های دهکده المپیک به کارکنان تربیت‌بدنی فروخته شد.

22

خیابان‌بندی‌های خاص محله و برخورداری از امکانات فرهنگی همچون سالن سینما و دسترسی به امکانات درمانی همچون بیمارستان نیکان غرب و بیمارستان چشم آفتاب و نزدیکی به بوستان جوانمردان و دریاچه خلیج‌فارس باعث شده است تا این محله از محله‌های معروف و ‌پرطرفدار منطقه ۲۲ باشد.

منبع: همشهری

۳
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید