(عکس) ویرانههای باستانی خاتوشا ترکیه و ماجرای یک سنگ سبز مرموز!
در معبد بزرگ خاتوشا یک سنگ سبز مرموز قرار دارد که به دلیل منشاء ناشناخته و اهمیت تاریخی نامشخص، نظر پژوهشگران را به سوی خود جلب کرده بود.
ویرانه های خاتوشا که از سال ۱۹۸۶ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، یکی از دلایل اصلی برای بازدید از شهر چوروم در ترکیه است. پایتخت امپراتوری هیتی با دیوارهای بلند، تونل ها، باروها و دروازه های باستانی، بی تردید چشمگیرترین سایت مرتبط با این امپراتوری است که تا به امروز پیدا شده است.
شهر خاتوشا ، مرکز اداری باشکوه امپراتوری هیتی بود که از غرب ترکیه تا لبنان، سوریه و عراق را شامل می شد. مردم آن بابل را غارت کردند، مصریان را شکست دادند و در زمره سه قدرت بزرگ عصر برنز قرار گرفتند.
خاتوشا حدود ۵۰۰ سال پایتخت هیتی ها بود. در آن زمان، با توجه به جمع آوری ثروت فراوان، دیوارهای عظیم، معابد، انبارها، قصرها و کتابخانه های مختلف در این شهر ساخته شدند.
در معبد بزرگ خاتوشا یک سنگ سبز مرموز قرار دارد که به دلیل منشاء ناشناخته و اهمیت تاریخی نامشخص، نظر پژوهشگران را به سوی خود جلب کرده بود.
باور بر این است که این سنگ سبز از اهمیت مذهبی برخوردار بوده، اما اطلاعات کمی درباره هدف واقعی استفاده از آن وجود دارد. ترکیب این سنگ نیز یک راز باقی مانده است، تصور می شود که از جنس یشم یا سنگ مار باشد که هر دو در منطقه رایج هستند.
به رغم رایج بودن این سنگ ها، سنگ سبز معبد بزرگ خاتوشا به دلیل متمایز بودن و این که به خوبی حفظ شده مورد توجه قرار گرفته است. مردم محلی از آن به عنوان "سنگ آرزو" یاد می کنند.
منبع: عصر ایران