(تصاویر) خاطرات تهران قدیم؛ از «ژست کنار کرسی» تا «مراسم پولشماری»
شاید هیچ شهری در ایران در دو قرن اخیر به اندازۀ تهران تغییر نکرده باشد؛ این شهر زمانی که در سال 1165 به عنوان پایتخت حکومت قاجار تعیین شد، تنها حدود 20 هزار نفر جمعیت داشت و حالا جمعیت آن از 9 میلیون نفر نیز فراتر رفته است. این شهر بارها در طی بیش از 200 سال گذشته شاهد تغییرات گستردۀ ساختاری و برنامههای متعدد توسعه و گسترش بوده است. علاوه بر اینها، تهران به عنوان پایتخت ایران، شاهد مهمترین تحولات سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی دو قرن اخیر بوده است. در اینجا تنها از قاب چند عکس قدیمی، مروری خواهیم داشت بر خاطرات تهران در بیش از یک قرن گذشته.
عدهای زن و مرد و کودک در حال آماده کردن سبزی و گوشت برای پخت غذا
تعدادی از رجال قاجاری در کنار مهمانان فرنگی (نفر وسط سوار بر اسب با لباس راه راه احتمالا عبدالحسین میرزا فرمانفرما از افراد بانفوذ اواخر دوران قاجار است).
عکسی هنری که آنتوان سوروگین (عکاس معروف دورۀ قاجار) از یک زن جوان گرفته است. آینۀ نقرهکاری روی کرسی، قلیان منقوش به عکس شاه، چراغدان تجملی، لباسهای فاخر و حضور دو ندیمه نشان میدهند که ظاهرا این بانو از طبقات اشرافی بوده است (یا دستکم قرار بوده که اینطور به نظر برسد).
جمعی از بازاریان عهد قاجار در مقابل یک مغازه عکس یادگاری گرفتهاند؛ یک چهرۀ فرنگی هم در عکس دیده میشود (ایستاده در سمت چپ درگاه مغازه)
شمارش سکههایی که به عنوان مالیات و خراج به خزانۀ سلطنتی رسیده بودند؛ شخص ناصرالدین شاه هم بر روی صندلی نشسته و ضمن اینکه منتظر آماده شدن کباب است، بر کار ماموران خزانه نظارت میکند.