(تصاویر) کشف بدن تندیس «بودا» که سرش سال ۱۹۲۷ پیدا شد

این تندیس بدون سر، پاها و دست راست، ۱.۱۶ متر ارتفاع دارد و پهنترین قسمت آن ۵۶ سانتیمتر است. همچنین این مجسمه با جواهرات، ردای مخصوص و یک شال به سبک هنری پیچیده «بایون» تراشیده شده و قدمت آن به قرن دوازدهم یا سیزدهم میلادی بازمیگردد. دست چپ تندیس نیز روی سینه آن قرار دارد، حرکتی که در هنر و مجسمهسازی خِمِری بسیار نادر است.
فرادید| بدن تندیس بودا که سر آن سال ۱۹۲۷ پیدا شده بود، در مجموعه معابد آنگکور در کامبوج کشف شد. باستانشناسان این مجسمه را حین حفاریهای ماه گذشته در معبد «تا پروهم» یافتند. سر این تندیس که در موزه ملی «پنوم پن» نگهداری میشود، اسکن و به شکل دیجیتالی تقریباً یک قرن پس از کشف، به گردن آن متصل شد.
به گزارش فرادید، این تندیس بدون سر، پاها و دست راست، ۱.۱۶ متر ارتفاع دارد و پهنترین قسمت آن ۵۶ سانتیمتر است. همچنین این مجسمه با جواهرات، ردای مخصوص و یک شال به سبک هنری پیچیده «بایون» تراشیده شده و قدمت آن به قرن دوازدهم یا سیزدهم میلادی بازمیگردد. دست چپ تندیس نیز روی سینه آن قرار دارد، حرکتی که در هنر و مجسمهسازی خِمِری بسیار نادر است.
وقتی سر این مجسمه کشف شد، کامبوج تحت الحمایه شبهجزیره هند و چین فرانسه بود. محل دقیق کشف سر مستند شده بود، بنابراین ما می دانیم که بدن این مجسمه در فاصله ۵۰ متری از محل کشف سر در سال ۱۹۲۷ حفاری شده است. اینکه چگونه این دو بخش از هم جدا شدهاند، همچنان روشن نیست. قطعاتی از بدن مجسمه اطراف آن یافت شد، اما به شکل عجیبی، سر آن در فاصله دورتری قرار گرفته بود.
بررسیهای انجامشده روی مجسمه نشان داد دو بخش گمشده دیگر یعنی یک دست و یک پا نیز در حفاریهای تابستان گذشته پیدا شدهاند. این قطعات نیز اسکن شدند و همراه سر کشفشده در سال ۱۹۲۷، مجسمه تقریباً بهطور کامل بهصورت مجازی بازسازی شد. تنها دست راست آن همچنان گم است. نِث سیمون، باستانشناس سازمان ملی آپسارا، از وزیر فرهنگ و هنرهای زیبای کامبوج درخواست مجوز کرده تا بازسازی دیجیتالی را بهصورت فیزیکی انجام دهد و سر، دست و پای مجسمه را برای نمایش عمومی به آن متصل کند.
مترجم: زهرا ذوالقدر