گنج کشتی پرتغالی بعد از 300 سال در اعماق آب‌های ماداگاسکار کشف شد

گنج کشتی پرتغالی بعد از 300 سال در اعماق آب‌های ماداگاسکار کشف شد

حدود 300 سال قبل دزدان دریایی به یک کشتی جنگی پرتغالی به نام «نوسا سینیورا دو کابو» حمله کردند و بسیاری از گنجینه‌هایی را که کشتی از هند به پرتغال حمل می‌کرد، غارت کردند.

کد خبر : ۲۵۱۷۱۲
بازدید : ۱۹۳۳

فرادید| باستان‌شناسان پس از سال‌ها پژوهش، به این باور رسیده‌اند که بقایای این کشتی که بیش از ۳۰۰ سال پیش مورد حمله دزدان دریایی قرار گرفته بود را کشف کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند این کشتی جنگی پرتغالی را نزدیک ماداگاسکار، کشور جزیره‌ای در سواحل جنوب شرقی آفریقا یافته‌اند. 

به گزارش فرادید، کشتی «نوسا سینیورا دو کابو» اکنون در بستر دریا نزدیک جزیره «نوزی بوراها» در سواحل شرقی ماداگاسکار آرمیده است. 

2

باستان‌شناسان بیش از یک دهه است که در آب‌های اطراف نوزی بوراها که زمانی پناهگاه محبوب دزدان دریایی بوده، کاوش می‌کنند. 

پژوهشگران مرکز حفاظت تاریخی لاشه کشتی‌ها در ماساچوست، هویت این کشتی را به کمک بررسی اسناد تاریخی، اندازه و شکل بدنه کشتی و اشیاء یافت‌شده در پیرامون آن تأیید کرده‌اند. براندون کلیفورد، مدیر و یکی از بنیان‌گذاران این مرکز، همراه مارک آگوستینی، باستان‌شناس دانشگاه براون، یافته‌هایشان را در شماره ژوئن مجله Wreckwatch منتشر کرده‌اند. 

«نوسا سینیورا دو کابو» سفر پایانی و نافرجام خود را اوایل سال ۱۷۲۱ از گوآ (که آن زمان مستعمره پرتغال بود) به مقصد لیسبون آغاز کرد. کشتی حامل گنجینه‌هایی گوناگون از هند بود؛ از جمله شمش‌های طلا و نقره، منسوجات، جواهرات و اشیای مذهبی. باستان‌شناسان تخمین می‌زنند ارزش این گنجینه‌ها حدود ۱۳۸ میلیون دلار امروزی باشد.  نایب‌السلطنه پرتغال و اسقف اعظم گوآ نیز همراه حدود ۲۰۰ برده از موزامبیک در این کشتی حضور داشتند. 

1

قطعات سفالی از جمله اشیایی هستند که از محل لاشه کشتی بازیابی شده‌اند. 

در تاریخ ۸ آوریل ۱۷۲۱، وقتی کشتی ۷۰۰ تنی نزدیک جزیره ری‌یونی‌یِن در اقیانوس هند لنگر انداخته بود، دزدان دریایی آن را محاصره کردند. خدمه کشتی تاب مقاومت نداشتند؛ چون پیش‌تر در طوفانی آسیب دیده و برای سبک‌سازی، بسیاری از توپ‌های خود را به دریا انداخته بودند. 

دزدان دریایی، از جمله اولیویه لوواسور و جان تیلور، کشتی را حدود ۴۰۰ مایل به سمت غرب و به سوی «ایل سنت ماری» بردند. پژوهشگران این رویداد را «یکی از دراماتیک‌ترین ماجراهای دوران اوج دزدی دریایی» توصیف کرده‌اند. 

اوایل قرن هجدهم، «ایل سنت ماری» به دلیل نزدیکی به مسیرهای مهم کشتیرانی، وجود بندرگاه‌های طبیعی و نبود نظارت حکومتی به پایگاه محبوب دزدان دریایی اروپایی تبدیل شده بود. پژوهشگران می‌گویند این منطقه آن زمان «یکی از خبیث‌ترین لانه‌های دزدان دریایی روی زمین» بود که تاجران قانونی جرات نزدیک شدن به آن را نداشتند. 

پس از آنکه دزدان دریایی بیشتر گنجینه‌های «نوسا سینیورا دو کابو» را غارت کردند، برای «از بین بردن شواهد» کشتی را غرق کردند. سرنوشت بردگان یا اسقف اعظم گوا روشن نیست، اما نایب‌السلطنه پرتغال در ازای ۲۰۰۰ دلار آزاد شد. 

با این حال، دزدان دریایی نتوانستند همه گنجینه‌های کشتی را با خود ببرند. پژوهشگران تاکنون بیش از ۳۳۰۰ شیء از لاشه کشتی را بازیابی کرده‌اند؛ از جمله سکه‌های طلا با نوشته‌های عربی، قطعات چینی و تندیس‌های مذهبی. همچنین لوحی از جنس عاج با حروف طلایی به اختصار «INRI» (به معنای «عیسی ناصری») هم میان آن‌ها یافت شده است. 

ممکن است دیگر اشیای بیشتری از این کشتی یافت نشود؛ چون بخش زیادی از آن زیر ماسه و گل مدفون شده است. با این حال، پژوهشگران می‌گویند دست‌کم چهار لاشه کشتی دیگر که توسط دزدان دریایی غارت شده‌اند، کف دریا نزدیک ایل سنت ماری آرمیده و در انتظار کشف شدن هستند.

مترجم: زهرا ذوالقدر

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید